Tyrkiets første indenlandske og nationale elektriske hovedlinjelokomotiv E5000 går ned til skinner

Tyrkiets første indenlandske og nationale elektriske hovedlokomotiv går ned til E-skinner
Tyrkiets første indenlandske og nationale elektriske hovedlinjelokomotiv E5000 går ned til skinner

Tyrkiets første indenlandske og nationale elektriske hovedlokomotiv E5000 er på skinnerne i dag. Ifølge erklæringen fra ministeriet for industri og teknologi vil den elektriske E5000 for første gang skride til handling efter kommando af præsident Recep Tayyip Erdoğan ved masseåbningsceremonien i Eskişehir. Der vil blive oprettet en direkte forbindelse til fabrikken TÜRASAŞ (Turkish Rail System Vehicles) kl. 5000:17 i dag for E00, som vil befri Tyrkiet fra udenlandsk afhængighed i ét område.

TÜBİTAK RUTE og TÜRASAŞ udviklet

E5000, som blev designet af TÜBİTAK Rail Transport Technologies Institute (RUTE), analyse og delsystemproduktion blev afsluttet, blev udviklet i overensstemmelse med behovene hos Republikken Tyrkiets statsjernbane (TCDD).

Lokomotivet af de første og største

E5000 blev produceret med nationale og nationale ressourcer som et moderne elektrisk hovedlokomotiv. Det elektriske hovedlokomotiv E5000 har mange 'De fleste' og 'Firsts' både for sin klasse og for Tyrkiets jernbanesystemeventyr. E5000 har det første indenlandsk designede køretøjskarosseri, den første bogie, det første togkontrol- og styringssystem til hovedlokomotiver. Derudover har E5000 den højeste effekt indenlandsk designet elektrisk motor til jernbanekøretøjsapplikationer. Den højeste effekttraktionskonverter, tractiontransformator og hjælpekraftenhed, der er designet lokalt til jernbanekøretøjsapplikationer, er blandt E5000's egenskaber.

Kan transportere last og passagerer

E5 på 5000 megawatt (MW) tiltrækker opmærksomheden med dets European Union Interoperability Technical Specification (TSI)-certifikat. E5000, der kan transportere gods og passagerer, adskiller sig fra sine jævnaldrende som en ny generation af elektrisk hovedlokomotiv med en hastighed på 140 km/t.

Åbning af døren for eksport

Med E5000 åbner den indenlandske udvikling af kritiske delkomponenter såsom togkontrol- og styringssystem, trækkraftsystem, traktionstransformer, trækmotor, traktionskonverter, traktionskontrolenhed og hjælpekraftenhed i hovedlokomotiver også døren for eksport. Alle hovedkomponenterne udviklet til E5000 er vigtige, fordi de har kritisk teknologi, der kan eksporteres som separate produkter. Disse produkter, TCDD Transportation Inc. Det vil også blive brugt i de eksisterende lokomotiver inden for rammerne af både reservedele og modernisering.

Der skal produceres 500 lokomotiver

Takket være E5000, implementeret i samarbejde med TÜBİTAK RUTE og TÜRASAŞ, vil Tyrkiet være i stand til at producere 10 lokomotiver, det har brug for på 500 år. På den måde vil det bidrage til at lukke betalingsbalanceunderskuddet på mindst 2 milliarder euro. Med lokomotivet designet af tyrkiske ingeniører vil vedligeholdelses- og reparationstiderne for kritiske systemer desuden blive meget kortere. Vedligeholdelses- og reparationsomkostninger vil blive reduceret meget mindre med det skabte økosystem. På den måde bliver der mindst 2 milliarder euro mere tilbage i vores land.

Günceleme: 18/04/2023 12:51

Lignende annoncer