Eksport af frugt og grøntsager mod øst

Øst for frugt til at give liv og vegetabilske eksport til jernbanerne: Transport, Maritime anliggender og kommunikationsminister Ahmet Arslan, Tyrkiets øst produceret ved at angive region har frugt og undlod at nå målet markedet udlandet grøntsager, "Region-specifikke særlige frugter og produceres grøntsager, men forbruges i den lokale stand til at nå deres mål markeder og derfor ikke øge produktionen, men også produkter, jernbane opfindsomhed med målgruppe, kan producere en masse flere mennesker ud her, der kan gå til hvor det bliver slutpunktet vil blive meget mere kan du ønsker at sælge, "sagde han.

Minister Arslan, fundet slutpunktet i opførelsen af ​​Østanatolien af ​​Baku-Tbilisi-Kars Railway Project, en biflod til Kars-Igdir-Nakhchivan-Dilucu vurdering af Railway Project.

Transport i Tyrkiets østlige og generelt alle undersøgelser i den vestlige del af det centrale midtergangen af ​​den pegende Arslans at supplere, "Yavuz Sultan Selim Bridge, vores to andre broer, Eurasien, et supplement til Marmaray centrale korridor. Vi bygger den seneste 1915 Canakkale bro, som er et supplement til denne korridor. Denne midterkorridor er en korridor, der kan reducere godsbevægelsen fra Europa syd for vores land og til Mellemøsten via vores land. Derfor ønsker vi ikke kun at producere Baku-Tbilisi-Kars Jernbanen, men også andre alternativer, mens vi gennemfører den midterste korridor.

Arslan udtalte, at de, der vil bruge Baku-Tbilisi-Kars Railway, kan gå til de sydlige regioner via Kars-Iğdır-Dilucu-Nakhichevan, som er grenen af ​​denne vej:

"Hvis et tog fra Edirne ankommer til Kars, hvis det vil bruge Baku-Tbilisi-Kars Railway, vil det gå til Kasakhstan, Turkmenistan og dermed nord for Kina. Vi vil også skabe et alternativ, en rute gennem Kars til Iğdır-Dilucu-Nakhchivan og dermed til Iran. Dette vil til gengæld belastninger til Iran via Tyrkiet til den østlige retning, og derfra til Pakistan, Indien, Kina vil også have gennemført en korridor for at nå syd. Derfor er vi interesseret i dette projekt. "

Tyrkiet og Aserbajdsjan og Iran samarbejde

Planlagt til Kars-Igdir-Dilucu-i Nakhchivan jernbanestrækning ikke kun i Tyrkiet, Iran og Arslan minister forklarede, at Aserbajdsjan er ved hånden, "Vi arbejder i meget tætte forbindelser med Aserbajdsjan forsøger dette projekt og Nakhchivan. Samtidig gennemfører vi processerne sammen med Iran. Vi kom til et bestemt stadium i undersøgelserne. Selvfølgelig har internationale projekter i vores Baku-Tbilisi-Kars oplevelse vist, at det ikke er nok for et land at være klar. Andre lande, der skal behandles, bør også være klar. "

Efter parternes aftale udtrykte, at opførelsen af ​​jernbanen vil begynde Arslan, sagde:

Ik Vi nåede til enighed med Aserbajdsjan og Georgien på Baku-Tbilisi-Kars Jernbane og rejste som tre lande. Vi forhandler nu med Iran og Aserbajdsjan for at gennemføre denne korridor. 'Begge sider klar, samtidig, kan startes' vil starte øjeblikket. Vi udfører deres processer. Alle de lande, der er parter, er opmærksomme på betydningen af ​​Kars-Iğdır-Dilucu-Nakhchivan-Iran korridoren. Vi fortsætter kun vores diskussioner og arbejder på timing. "

"Produkterne kommer nemt til markeder med transportkorridorer"

Understreger, at de produkter, der produceres i regionen, lettere vil komme til målmarkederne med udviklingen af ​​industrien samt opførelsen af ​​veje og jernbaner i det østlige Anatolien, sagde Arslan. Çok Meget specielle frugter og grøntsager produceres i regionen, men disse forbruges på det lokale marked, så produktionen stiger ikke, men produkterne stiger ikke med jernbane. når de kan komme til målmarkederne, fra her til slutpunktet, vil folk være i stand til at producere meget mere, de vil gerne sælge meget mere. bulundu

Arslan, lavet med motorveje og jernbaner, der skal bygges i Tyrkiet vil bidrage til at give udtryk for den østlige del af frugt og grøntsager til en målgruppe ulaştırıp lands økonomi, sagde han:

"Attraktionscentre vil støtte beskæftigelse og produktion, og dæmninger vil støtte produktionen af ​​sådanne produkter, især i regioner, hvor frugt og grøntsagsproduktion er vigtig. De transportkorridorer, som vi vil oprette, giver nem adgang til disse markeder, herunder frugt og grøntsager. Alt dette giver en vigtig fordel for landets udvikling og den økonomiske vækst i landet og den lokale befolkningers merværdi. "

Railway News Search

1 Kommentar

  1. Hvornår vil passagertransport begynde på ktb-linjen? Tcdd-vogne vil være tilgængelige på btk-linjen? Kan vogne (xray) kontrolleres for transitpassager? Er det muligt at anvende nedsatte takster i DMM's transport af Silk Road? Transportens drift vil blive gennemført af Generaldirektoratet for Transport.

Yorumlar