Belt og Road Initiative bør implementeres med forståelsen af ​​'Win-Win'

Livsstilen og måden at vinde skal bringes til liv
Livsstilen og måden at vinde skal bringes til liv

Transport og Infrastruktur minister M. Cahit Turhan, New Silk Road, også kendt som Bælt og Road Girişimi`N, Asien, Europa, Afrika og endda Sydamerika ved at forbinde målsætninger om, at de værdsatte som et meget vigtigt initiativ "initiativ, der involverer mere end xnumx't lande over hele verden, er der et enormt projekt, der dækker et areal på 65 milliarder af verdens befolkning og omkring 40 millioner kvadratkilometer. Af den grund er det meget vigtigt for de lande, der vil drage fordel af bilateralt, multilateralt og regionalt samarbejde, for at realisere dette initiativ med begrebet win-win. Bu

International Transport Forum repræsenterer ministrene for Tyrkiet Turhan (ITF) i Leipzig, Tyskland begyndte i byen.

Turhan, International Road Federation og Organisation af Sortehavet forum Økonomisk Samarbejde (BSEC) arrangeret af "bælte og Vej: Bæredygtig Transport og Connectivity Establishment for vækst i Eurasien" deltaget som hovedtalere ved arrangementet.

Turhan sagde, at de økonomiske og kommercielle relationer mellem Asien og Europa har været igennem en periode med hurtig udvikling og uddybning. Handelsvolumenet mellem kontinenterne har nået enorme dimensioner. Faktisk forventes handelsmængden mellem Europa og Kina i 2050 at overstige 800 milliarder dollars. Det er helt klart vigtigt at etablere kvalitet og uafbrudt transportinfrastruktur for at imødekomme denne mængde.

udviklingen af ​​transport politik "korridor" Turhan forklarede, at blive en nødvendighed af hensyn til perspektiv tilgang, er det fordi i ikke udgøre en stærk økonomisk rygrad af infrastrukturen og transportkorridorer transport i logistikydelser på ruten, grænseovergange og grundlæggende for udviklingen af ​​multimodale transportmuligheder Han viste sin skabelse.

"Generation and Road Initiative er et stort projekt, der dækker verdens befolkning 4,5-milliarder"

Turhan sagde, at en transportkorridors succes var vejen for økonomisk udvikling for alle rutelande.

"Derfor har vi, multimodale forbindelser transportinfrastrukturprojekter mellem Asien og Europa, forudser generation af elektriske ledninger og telekommunikation netværk faciliteter og vurdere Path Initiative i denne henseende. xnumx't initiativ, der involverer flere lande i hele verden, er et enormt projekt, der dækker et areal på 65 milliarder af verdens befolkning og omkring 40 millioner kvadratkilometer. Af denne grund er det meget vigtigt for lande, der vil drage fordel af bilateralt, multilateralt og regionalt samarbejde for at gennemføre dette initiativ med en win-win-tilgang.

Asien og i Europa skæringspunktet mellem Tyrkiets unikke geografiske placering som Silkevejen Turhan påpegede, at en af ​​de førende lande i regionen, "bælte og Road Initiative, Tyrkiet, Det Kaspiske Hav 'centrale korridor' Vi er meget glade for, at hans projekt integrerer. "Sagde han.

Turhan, eurasiske tilslutning af investeringerne er nødvendige for anlægget og understregede, at de gav betydning for gennemførelsen af ​​fælles finansieringsmekanismer, Tyrkiet er blandt stifterne af den asiatiske Infrastruktur Investeringsbank, at regeringen er 2,6 milliarder kapitalindskud og placeret procent 2,48 valgret fortalte .

Tyrkiets seneste 16 år, supplerer og inklusiv Turhan påpegede, at baseret på perspektivet for transportkorridoren i transportpolitikken, "at forbedre vores transport-infrastruktur, for at udvide disse netværk, og vi gjorde sidste 16 år 537 milliard pounds af investeringer for at fuldføre de manglende forbindelser i den internationale transport rute. Dermed har vi brugt mekanismen til overbygning af overførsler effektivt og har gennemført kæmpe projekter, ikke begrænset til offentlige ressourcer. Bunu

"Hindringer øger omkostninger og transporttider"

Minister Turhan, er Tyrkiets centrale korridor transkaspiske arbejdets omfang kun begrænset af at understrege, at infrastrukturen, fortsatte han:

"Jeg vil gerne understrege den betydning, vi lægger til samarbejdsmekanismerne for udviklingen af ​​denne korridor. Fjernelsen af ​​ikke-fysiske hindringer for transport spiller også en central rolle i udviklingen af ​​transportkorridorer. Hindringer som bureaukratiske hindringer, kvoter, blokeringer i grænseovergange og høje vejafgifter kan nogle gange medføre større skade på international transport end til infrastrukturmangler. Disse forhindringer øger omkostninger og transporttider. Tyrkiet, modernisering af grænseovergange og lempelse af grænseovergange samt parterne i den grundlæggende transportaftalen, en af ​​de mest foretrukne lande for international transit har øget min position. "

Minister Turhan, Organisationen for Økonomisk Samarbejde i Sortehavsområdet (BSEC) deltager i projektet, fortalte ministermødet Tyrkiet på området for transport. Senere lavede han et solo møde med præsidenten for International Road Federation, Kiran Kumar Kapila.

Mere end 70 fra 40 deltager i International Transport Forum. 24 Arrangementet varer indtil maj 80 mere end XNUMX events fra de nye handelsruter til bilforbindelserne vil blive sat til bordet.

Tyrkiet planer og finansiering aftale om opførelse af jernbanelinjer i Kina

Minister Turhan, International Road Federation og organiseret af BSEC "Bælt og Vej: Bæredygtig eurasiske Transport og tilslutning Etablering for vækst" Efter at have deltaget i aktiviteterne i en kinesisk journalist og besvaret spørgsmål til opførelse af jernbanelinjer mellem Kina og Tyrkiet.

Turhan, "formålet med opførelsen af ​​jernbanen mellem Kina og Tyrkiet har planer om at underskrive en finansiel aftale." Han sagde.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar