National Rail Train med Tyrkiet i nyttiggørelse fra afhængighed til Foreign kastet

kalkun blev kastet for at slippe af det nationale jernbaneselskab stråle af tænderne fra afhængighed
kalkun blev kastet for at slippe af det nationale jernbaneselskab stråle af tænderne fra afhængighed

Stifter af Republikken den store leder Mustafa Kemal Atatürk xnumx'l som begyndte i år "national industrialisering drev" under grundlaget for det første Heavy Iron and Steel industri kastet Tyrkiet Karabük Jern og Steel Works (Kardemir) INC., Præsident Recep Tayyip Erdogan 1920 ' som begyndte med nationaliseringen indsats i dag, mens Tyrkiets eneste skinnefabrikanten blev Tyrkiet reddet fra afhængighed af udenlandsk skinne ..

I Karabük, 13-cifret landsby, 3 april 1937 lagde grundlaget for perioden, startede produktionen med en årlig kapacitet på 150 tusind tons, realiserede opførelsen af ​​mange fabrikker i landet og blev derfor en fabriksbygning dolayı og producerede således ca. 3 millioner tons årlig produktion. .

Med det nationale gennembrud, der blev indledt af præsident Recep Tayyip Erdoğans ordrer, blev jernbanerne, der blev betragtet som statspolitik siden 2003, investeret i 16 milliarder TL om året. Høj hastighed eksprestog og mødte Tyrkiet, tusind kilometer 133 213 2 herunder højhastighedstog linje tusinde kilometer ny jernbanelinje blev bygget. I Tyrkiet 149 11 tusinde kilometer konventionel jernbanelinje grundigt fornyet, fortsætter opførelsen af ​​omkring 497 tusind kilometer jernbanestrækning.

TCDD fortsætter med at bygge, udbud og studere den nye 13 tusind kilometer jernbanelinje. Som Republikken i deres første år 2007 fra i dag Tyrkiets jernbane KARDEMİR de eneste nationale mærker i produktionen, samtidig med at Anatolien wrap med stål arme sig helt fra afhængigheden af ​​udenlandske kilder, mens Tyrkiet i jernbane produktion.

Jernbaner, som næsten blev glemt efter 1950, blev betragtet som statspolitik siden 2003. Transportpolitikken er blevet ændret, og de projekter, der fører jernbanerne fremover, er blevet implementeret en efter en. 2009 Ankara-Eskisehir åbning af linjen som mødtes med højhastighedstog Tyrkiet, 2011 Ankara-Konya, xnumx't Konya, Eskisehir, xnumx't Ankara og i Istanbul og Konya-Istanbul-baserede tjenester Højhastighedstog i verden, 2013, Europa har nået landets position med 2014 hastighedstogteknologi. Istanbul, Ankara, Bursa, Izmir, Konya, Kayseri, Eskisehir, Adana, Gaziantep, Antalya, Samsun og Kocaeli, der tjener i Urban Rail Transportation Systems, i den nærmeste fremtid Diyarbakir, Mersin, Erzurum, Erzincan, Urfa, Denizli, Sakarya og Trabzon ' og andelen af ​​persontransport i jernbanesystemer forventes at stige yderligere.

Tyrkiets nye linje af 15 provinsen og byggeprojekter i projekteringsfasen og højhastighedstog, der vil forbinde xnumx s procent af befolkningen også vil øge andelen af ​​fragt og passagerer jernbaner.

.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar