Eurasia Tunnel og Marmaray er blandt de sikreste steder i jordskælvet

Eurasia tunnel og marmaray er blandt de sikreste steder i jordskælvet
Eurasia tunnel og marmaray er blandt de sikreste steder i jordskælvet

Transport og Infrastruktur minister Cahit Turhan, Tyrkiets mega-projekter, der er bygget modstå større jordskælv, sagde: "som i juli 15 martyrer og Fatih Sultan Mehmet Bridge med Eurasien og Marmaray tunnel 'mega-projekter' jordskælv samt kraftige vinde mod modstanden." Han sagde .


Minister Turhan foretog en vurdering af jordskælvsmodstanden for større projekter som veje, broer og tunneler, der er kommet på dagsordenen efter jordskælvene i Manisa, Ankara og Elazig for nylig.

Transport og Infrastruktur Ministeriet koordineret implementeringen af ​​en "mega-projekter", når designe enhver form for mulighed for tanke, der udtrykker Turhan, "Tyrkiets bygget på grund af de jordskælv zone veje, broer og tunneler er lavet og taget jordskælv faktor på forkant." Han sagde.

Påpeger, at Osmangazi og Yavuz Sultan Selim-broer er designet til at overleve, selv i det "meget store" alvorlige jordskælv, der kan forekomme omkring 2 500 år, understregede Turhan, at fejllinjerne i North Marmara og Sortehavet blev undersøgt for de to broer.

Turhan sagde: ”Undersøgelserne med at bestemme sandsynligheden for seismisk (jordskælv) skadesanalyse af broer, ikke-lineære jordresponsanalyser, fejlforskydningssandsynlighedsanalyse blev udført. Derudover blev der udført specielle supportdesignundersøgelser for at reducere seismiske effekter. ”

“To broer styrkes”

Under at understrege, at martyrerne 15. juli og Fatih Sultan Mehmet-broerne også blev seismisk styrket, sagde Turhan:

”Forstærkningsarbejdet blev udført for at forhindre mulig skade i tilfælde af, at begge broer er modstandsdygtige over for store jordskælv, forlængelse af lejersædet, antifaldskabelsamlingen, udskiftning af de eksisterende understøtninger, de eksisterende ekspansionsfuger, tårnets kollision og den mulige skade. Inden for rammerne af den store reparation og strukturelle forstærkning af Fatih Sultan Mehmet Bridge, ændring af ophængstovene, styrkelse af tårnene, styrkelse af boksstrålens endermembraner, ændring af hovedkabelfrygten, pendulstøtter og hovedkabelklemmer, hængende plader, fornyelse og inspektion af det vigtigste kabelviklingssystem. Alt nødvendigt arbejde blev udført. ”

Turhan påpegede således, at begge broer opnås med seismiske og strukturelle forstærkningsundersøgelser i henhold til de nuværende specifikationer, og at Osmangazi og Yavuz Sultan Selim broer er forsynet med ækvivalent seismisk holdbarhed. ”Sagde han.

“Eurasia og Marmaray er blandt de sikreste steder i jordskælvet”

Turhan påpegede, at projekter som Eurasia og Marmaray-tunneller, der passerer under Marmarahavet, også er gjort til at være et af de sikreste steder i det mulige jordskælv, der kan forekomme i Istanbul, overvågningssystemer (26 accelerometre, 13 inkl. Målere og 6 3 dimensionel forskydningsføler) såvel som det centrale togkontrolsystem, der er forbundet med Kandilli Early Warning System, blev bygget.

Turhan sagde, at Eurasia-tunnelen, der blev designet i henhold til de nyeste internationale standarder, i betragtning af jordskælvebelastninger, tsunami-effekter og forurening, var konstrueret med 7,5 seismiske sæler i et jordskælv på 2 størrelser, der måtte være på den nordanatolske skyld.

”Med det etablerede Building Health Monitoring System, 9 accelerometre langs tunnelen, blev 3 forskydningsføler, der overvåger i 3 dimensioner på 18 steder ved de seismiske forbindelsespunkter, placeret og sat i drift. Systemet, der blev bygget under Bosphorus, vil kunne fortsætte uden nogen skade, selv i det alvorlige jordskælv, der kan forekomme hvert 500 år i Istanbul, og det kan tages i brug med mindre vedligeholdelse i et meget alvorligt jordskælv, der sandsynligvis vil ske hvert 2 år. ”

Tsunami-bølger betragtes også

Turhan understregede, at Marmaray-tunnelen var designet til at være ekstremt stiv med hensyn til jordskælvsbestandighed på grund af at den er den dybeste undervandstunnel nogensinde bygget i verden og dens nærhed til en aktiv geologisk fejllinje.

Cahit Turhan sagde, at tunnelen blev bygget med det formål at komme ud af et jordskælv med en styrke på 7,5 med nul sikkerhedsrisiko, mindste funktionsnedsættelse, vandtæthed i sunkne tunneler og samlinger:

”Fleksible jordskælveforbindelser blev foretaget ved hvert knudepunkt mellem segmenterne i rørtunnelen for at minimere belastningsoverførslen og seismisk isolere de to strukturer. Der blev oprettet et tidligt advarselssystem i Marmaray for at forhindre togene uden for tunnelen, tunnelen uden for tunnelen i at komme ind her under jordskælvet og efter jordskælvet og for at sikre, at insiderne trækkes til et sikkert sted. Stationernes indgangsstrukturer blev øget med 1,5 meter mod tsunamibølgerne. ”

Minister Turhan sagde, at sikkerhed og robusthed altid er prioriteret i alle projekter, der udføres under ministeriets koordinering, "Alle 'megaprojekter' såsom 15. juli-martyrerne og Fatih Sultan Mehmet-broer, Eurasia- og Marmaray-tunnelerne er modstandsdygtige over for tunge vinde såvel som jordskælv. ' sagde han.Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar