Hvornår åbnes moskeer? Hvornår begynder tilbedelse i moskeer og masjider?

Hvornår åbner moskeer? Hvornår begynder tilbedelse ved moskeer og moskeer?
Hvornår åbner moskeer? Hvornår begynder tilbedelse ved moskeer og moskeer?

I cirkulæret sendt af indenrigsministeriet til de 81 provinsielle guvernører, en ny type coronavirus (Covid-19) inden for rammerne af udbruddet af de foranstaltninger, der er truffet af Direktoratet for Religiøse Anliggender for at forhindre spredning i Tyrkiet; Det blev mindet om, at fra den 16. marts 2020, indtil epidemien blev taget under kontrol, blev alle moskeer og masjider over hele landet afbrudt for at afholde bønner med menigheden.


På det nuværende tidspunkt blev det oplyst, at de foranstaltninger, der skal træffes for åbning af moskeer og masjider til tilbedelse på kabinetmødet, der blev afholdt under formandskab af præsident Recep Tayyip Erdogan mandag, blev det besluttet, at frokost, eftermiddag og fredag ​​bøn kan udføres med menigheden i moskeer inden for rammerne af reglerne, der skulle fastlægges fredag ​​den 29. maj 2020. blev udtrykt.

Hygiejne, social afstand osv., Der skal overholdes i de områder, der skal findes samlet af den videnskabelige komité. overvejer reglerne Fra fredag ​​den 29. maj 2020 Reglerne fastlagt af de relevante ministerier og direktoratet for religiøse anliggender er anført i cirkulæret som følger:

1) Kun i moskeer og masjids med samfundet middag, eftermiddag og fredag Hans bønner vil blive udført. På andre tidspunkter holdes moskeer og masjids åbne for dem, der ønsker at udføre individuelle bønner.

2) Dækket af udgangsforbud Nødvendige advarsler / oplysninger vil blive givet til borgere og dem, der har sygdomssymptomer, for at blive hjemme.

3) Moskehaven / gården er primært åbne områder. I henhold til meteorologiske / sæsonbestemte forhold kan man bede middag og eftermiddagsbøn i moskeen. Fredagsbøn vil ikke blive afholdt i moskeen.

4) Mere opmærksomhed end nogensinde vil blive viet rengøring af alle dele af moskeer og masjider, som begyndte at blive tilbedt med menigheden, med passende metoder hver dag. I rengøringsprocesserne vil de steder, hvor håndkontakt er intensiv, såsom dørhåndtag, tørres specielt med desinfektionsmaterialer.

5) Beliggende i moskeen og masjid klimaanlæg og ventilation betjenes ikke, holde døre og vinduer åbne Der vil være kontinuerlig ventilation af moskeen og moskeen.

6) For at holde fællesarealerne til et minimum ablusionsrum, springvand og toiletter holdes lukket. Ablution osv. at møde moskeer og masjider ved at imødekomme behovene hjemme eller på arbejdspladser Nødvendig information / advarsler vil blive givet til menigheden.

7) Alle, der udfører menigheden ved middagstid, eftermiddag og fredagsbøn, skal bære en medicinsk maske. Den / de personer, der ikke har en maske, får ikke lov til at bede i menigheden.(De, der udfører individuelle bønner i moskeer og masjider, skal også bære en maske.)

8) Det bruges ofte i moskeer og masjids og vurderes for at øge risikoen for epidemier / transmission. rosenkransen, livmoderen, skoskinnet osv. materiale er ikke tilladt.

9) Advarselsplakater, der inkluderer foranstaltninger, der skal træffes med hensyn til koronavirus og reglerne, der skal følges for at bede med menigheden i moskeer og moskeer (ved at hente fra provins- og distriktssundhedsdirektorater, mufti), vil blive presset øjeblikkeligt og hængt på alle moskeer og masjids.

10) Mennesker, der kommer til moskeer og masjider, vil få deres personlige bønner med sig. Veya vil blive tilbudt af muftikontorer ved at levere en engangsbønemåtte. Når der foregår bønner i moskeens gårdhave, vil vores borgere blive bedt om at vaske deres bønnetæpper.

11) På alle områder, der skal bønnes, udgør det en risiko for overførslen af ​​sygdommen og kan ikke desinficeres. pakke, pap, sæk og måtte osv. måtter må ikke bruges.

12) Alle, der vil komme ind i moskeerne og masjid indgange og steder bestemt som moskeer / tilbedelsessteder vil blive leveret til at desinficere hænder.

13) For at holde den tid, der bruges samlet i moskeer og masjids, så kort som muligt, Det vil være sikret, at samfundet bliver informeret om, at bønnesolerne kan udføres derhjemme og bønnen kan udføres derhjemme..

14) Nødvendige advarsler gentages for samfundet for at undgå fysisk kontakt (håndtryk, gavn, omfavnelse osv.) Og for at overholde den sociale afstandsregel.

15) Placeret i moske campus helligdommens interiør åbnes ikke for besøgendefor at forhindre kontakt med helligdommens ydre overflader strimlen tegnes mindst en meter væk.

16) Det vil gøre det vanskeligt at opretholde social afstand i moskeer. mevlit, massemåltid osv. Catering er ikke tilladt ved arrangementer og moskeer..

17) Foranstaltningerne mod tiggerne foran moskeen vil blive maksimeret, og især udstillingen kaldet efter fredagsbønnen. grøntsager, frugt, tøj, legetøj osv. produktsalg er ikke tilladt.

18) For at afholde bønner med menigheden i overensstemmelse med den sociale afstandsregel i moskeer og masjider under koordinering af guvernør / distriktsguvernører;

a) I betragtning af at en person vil bruge et område på mindst 60 × 110 cm (det område, der er dækket af bønnetæppet) i de lukkede områder / gårdsplads / have i moskeerne og andre områder, der skal blive bedt for at sikre den sociale afstand mellem dem, der vil bede, markering foretages på jorden i overensstemmelse med den form, der er sendt i bilaget, i en afstand af en meter fra hver retning fra de ekstreme punkter i det område, der skal bønnes..

b) Moskernes maksimale kapacitet, haven / gårdspladsen og de åbne rum, der skal bønne, hænges ved indgangen til de nævnte områder på en måde, der kan ses af alle. Når antallet af mennesker inden i når et tilstrækkeligt punkt, annonceres dette i overensstemmelse med menigheden, der venter på indrejse.

19) Fredag ​​beder,

a) Skal bestemmes af guvernørskabet og distriktsguvernørskabet (inden for rammerne af bestemmelserne for provins- / distriktsmuftikontorer) kan bygges i moskeer med tilstrækkelig have / gårdsplads / åbent område.

b) I bygderne, hvor moskehaven / gårdspladserne ikke er nok med forslag fra provins / mufti distriktsguvernører i distrikter og i åbne områder, der anses for passende med godkendelsen af ​​guvernørerne, kan fredagsbønne afholdes inden for rammerne af de foranstaltninger, der skal træffes..

c) Når vi bestemmer, hvilke områder der skal udføres fredagsbønner faktorer såsom sæsonbetingede forhold og bredden af ​​området og lette ind- og udrejse vil blive overvejet.

d) Moskeerne (gårdspladser / haver), der skal bestemmes af guvernørerne og distriktsguvernørerne, skal udføre fredagsbøn og åbne områder senest 26.05.2020 vil blive annonceret for offentligheden ved hjælp af forskellige kommunikationskanaler indtil.

e) De lukkede områder af moskeerne holdes lukket på fredag.

f) Nødvendige forholdsregler vil blive truffet for at høre stemmen komfortabelt i det område, der skal udføres på fredagsbønner og for at blive set af menigheden, mens prædiken læses.

g) Åbne områder, der er bestemt til at udføre fredagsbønne, vil blive renset / desinficeret før og efter bøn i samarbejde med kommunerne.

h) I løbet af fredagsbønnerne begynder det at sidde fra første rang og denne rækkefølge følges, indtil den sidste rang er fyldt. Ved afslutningen af ​​bøn og startende henholdsvis fra den sidste rang. Der træffes nødvendige foranstaltninger for at forlade samfundet fra bedeområdet.. For at sikre denne orden er mindst fem personer sammensat af moskeer og åbne rum til hver bøn i overensstemmelse med forslagene fra provins / distrikt mufti fra guvernøren / distriktsguvernørerne. Fredag ​​delegation oprettes, og der vil blive tildelt retshåndhævende personale.

i) Fredagsdelegationen vil primært være sammensat af religiøse embedsmænd, mandlige lærere af Koranskurs og mufti-personale fra moskeerne, der ikke holder fredagsbønner. Hvis der ikke er nok personale i denne sammenhæng, vil det være muligt at tildele andre offentlige embedsmænd. Om nødvendigt kan medlemmer af moskeforeninger tildeles dette formål.

Pligter for fredagsdelegationen,

j) Fredag ​​delegation; I koordinering med det retshåndhævende personale, der skal tildeles, kommer menigheden ind i de områder, der skal bønnes, inden for de betingelser, der er specificeret i dette cirkulære (desinficering af hænder, indtastning med en maske, medbringelse af bønebøn osv.), Der forklarer denne situation i overensstemmelse med menigheden, der venter på indrejse, når antallet af personer, der kommer ind, når det specificerede nummer. og efter bønnen vil han tjene til at sikre, at samfundet går ud ved at bevare den sociale afstand.

k) Det er direkte ansvarligt for gennemførelsen af ​​reglerne, der er angivet i denne cirkulær af guvernørerne og distriktsguvernoraterne, især for at forsamlingen skal tages på en måde, der giver den sociale afstand til de steder, der skal bedes, når samfundet ikke kommer ind i de områder, der skal bønnes, og ikke for at blive overfyldt i strid med den sociale afstand. retshåndhævende personale vil blive tildelt. Retshåndhævelsesenheder vil udføre deres opgaver i koordinering med fredagsdelegationerne.

l) I områder, hvor fredagsbønne vil blive afholdt af retshåndhævende enheder, vil fysiske barrierer, såsom trekkspilbarriere, barriere, farvet ledning / bånd, plastponton osv. Blive brugt til at sikre indgangen / udgangen af ​​samfundet på en kontrolleret måde.

m) Fredagsbønner vil ikke blive forkyndt, prædikener, der skal sendes af formandskabet for religiøse anliggender, læses uden tilføjelser og dekaler, og der vil blive gjort en indsats for at udføre bønner så hurtigt som muligt.

I denne sammenhæng; Planlægning og opgaver foretages af Governorships / District Governorships i samordning med lokale regeringer og relevante institutioner for at fuldføre implementeringen fuldstændigt. Ved at give de nødvendige meddelelser til vores borgere vil der ikke være nogen problemer i gennemførelsen.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer