Om Ankara Castle History and Architecture

om ankara-slottets historie og arkitektur
Foto: wikipedia

Ankara Castle er et historisk slot beliggende i Altındağ-distriktet i Ankara. Selvom det ikke vides nøjagtigt, hvornår det blev bygget, vides det, at borgen eksisterede under Galatiernes bosættelse i Ankara i begyndelsen af ​​det 2. århundrede f.Kr. Det blev repareret mange gange under romerne, byzantinerne, seljukerne og osmannerne. Ankara Castle er større end udsigten udefra. Det er også vært for forskellige festivaler hvert år.

historisk


Slottet har oplevet forskellige perioder i historien. Efter at romerne invaderede Galatia i begyndelsen af ​​det 2. århundrede f.Kr., voksede byen og faldt ud af slottet. Romerske kejser Caracalla genopbyggede fæstningsmurene i 217 f.Kr. Slottet blev delvist ødelagt, da kejser Alexander Severus blev besejret af perserne mellem 222 og 260 f.Kr. Efter anden halvdel af det 7. århundrede begyndte romerne at reparere slottet. Kejser II i den byzantinske periode. Justinianos byggede den ydre fæstning i 2 e.Kr., kejser III. Mens han reparerede murene i slottet i Leon 668, hævede han de indre fæstningsmure. Derefter reparerede kejser Nicholas I denne fæstning i 740 og kejser Basileios 805. Slottet blev erobret af Seljuks i 869. Slottet, som blev beslaglagt af korsfarerne i 1073, kom igen under Seljuks styre i 1101. Alâeddin Keykubad I genopbyggede slottet og i 1227 II. Izzeddin Keykavus tilføjede nye slotte til slottet. Det blev repareret af Kavalalı İbrahim Pasha i 1249 i den osmanniske periode, og slotets ydre vægge blev udvidet.

arkitektur

Slottets højde fra jorden er 110 m. Det består af det indre borg, der dækker den høje del af bakken og det ydre borg, der omgiver det. Det ydre slot har omkring 20 tårne. Den ydre fæstning drejer den gamle by Ankara. Den indre fæstning dækker et areal på cirka 43.000 m². Der er 14 tårne, hvoraf de fleste har 16 hjørner, på de 5-42 m høje vægge. Dets ydre vægge er ca. 350 m i nord-syd retning og 180 m i vest-øst retning. strækker sig overalt. De sydlige og vestlige vægge i den indre fæstning danner en ret vinkel. Den østlige mur følger bakkernes fordybninger. Den nordlige hældning er beskyttet af vægge lavet med forskellige teknikker. Det mest interessante aspekt af beskyttelsesordren; Der er 15 femkantede tårne ​​beliggende 20-42 m langs øst-, vest- og sydvæggen. Den ydre fæstning og den indre fæstning forener sig på en bjergskråning med udsigt over oratorte i vest ved Doğukalesi i øst. I det sydøstlige hjørne af det indre borg ligger Akkale, det højeste sted i slottet. Den indvendige slot på fire etager er lavet af Ankara-sten og opsamlingssten. Den indre borg har to store porte. Den ene kaldes den ydre dør og den anden er fæstningsporten. Der er også en inskription fra İlhanlılar på døren. I den nordvestlige del er der en artikel, der viser, at seljukerne havde den bygget. Den nederste del af væggene er lavet af marmor og basalt, skønt murstenssektionerne mellem klodserne mod de øvre sektioner er blevet beskadiget i vid udstrækning, har den indre fæstning overlevet til i dag uden forringelse. Da byen blev invaderet i det 8. og 9. århundrede, blev marmorblokke, søjlehoveder og marmorriller i vandveje brugt til hurtigt at reparere slottet. Skulpturer, sarkofager, søjlehoveder, der findes i slotstrukturen, viser, at de materialer, der blev brugt til konstruktion og reparation af slottet, blev brugt.chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar