Rolls-Royce Premiere Next-Generation Ghost i september

Den næste generation af luksusbilproducentens bil kommer med avanceret teknologi med et evolutionært design, der bevarer dets klassiske elementer.

Forberedelsen til at fjerne forsiden af ​​sin nye bil i september frigav mærket også sin fjerde og sidste salgsfremmende video, der taler om køretøjets nye funktioner.


Denne gang beskriver de akustiske eksperter fra mærket den omfattende proces, de kalder Serenity Formula, som følger;

Det akustiske team startede med at tilpasse den proprietære aluminium rumstol arkitektur til modellen for at opnå en absolut følelse af ro. Denne arkitektur tilbyder i sig selv fordele på grund af den højere akustiske modstand af metal sammenlignet med stål.

For at isolere kabinen fra den næsten tavse 6.75-liters V12-motor blev der oprettet et dobbeltlags rum. Hulrummet i taget og bagagerummet var fyldt med mere end 100 kg lydabsorberende materiale. Derudover blev der anvendt dobbeltglasvinduer med et gennemsigtigt sammensat mellemlag og dæk dækket med let akustisk isoleringsskum. Selv det indre af luftkonditioneringskanalerne er blødgjort for at isolere kunderne fra forstyrrende støj.

I tidlige tests fandt akustikholdet imidlertid, at det var forvirrende at fjerne al støj. Deres løsning var at skabe en "hvisking", en blød undertone, som kunderne oplevede som en enkelt, tynd note. For at opnå dette måtte hver komponent indstilles til en fælles resonansfrekvens. Denne opgave skabte sammen med akustisk afstemte dæmpningsenheder til sæderammerne en række fastgørelsespunkter mellem kabinen og den store 500-liters bagagerum for at opnå en frekvens, der stemmer overens med den nye Ghost '' note '.

"Den enestående akustiske kvalitet af den nye Ghost er resultatet af betydelige teknologiske fremskridt og omhyggelig opmærksomhed på detaljer, der virkelig er drevet af mærkets proprietære aluminiumsarkitektur," sagde Tom Davis-Reason, ny Ghost Acoustic Engineering Leader. Der er ingen måde, hvorpå vi kunne skabe et sådant akustisk raffineret miljø ved hjælp af en stålplatform. '' brugte udtryk.

Den skrog-kamuflerede prototype af den næste generations Ghost er blevet testet på offentlige veje i nogen tid. Rolls-Royces administrerende direktør beskrives af Torsten Muller-Otvos som "det reneste udtryk for Rolls-Royce nogensinde" med et design, der hævdes at afspejle en ny tendens.

Hibya News Agency

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar