Virkninger af SCT-forordningen på det nye og brugte bilmarked

Virkninger af SCT-forordningen på det nye og brugte bilmarked
Virkninger af SCT-forordningen på det nye og brugte bilmarked

Evaluering af virkningerne af SCT-forordningen på det nye og brugte bilmarked sagde 2plan-administrerende direktør Orhan Ülgür, at på grund af den høje afgiftssats vil forbrugerne foretrække brugen i stedet for nul, især på luksus- og premiummarkedet.


Ülgür udtrykte sine forudsigelser og forventninger om markedet efter SCT-forordningen, der blev foretaget i slutningen af ​​august, og vurderede de nuværende markedsforhold som følger:

”Med justeringen i SCT-baser var der en midlertidig afmatning i både det nye og brugte marked i kort tid. Der er et prisproblem i nye biler, der også vil afspejles i brugte køretøjer. Nulpriserne er pludselig blevet usikre på grund af både den nye SCT-regulering og den ustabile kurs i valutakurser, og mærker tager lidt forsigtighed med at fastsætte priser for ikke at begå fejl. Mærker koncentrerede sig primært om priserne på køretøjer, som de kan holde inden for 50 procent SCT-beslaget. Selvom vi forudser, at den generelle proces ikke vil blive forlænget, tror vi, at usikkerheden på markedet forsvinder inden for en uge. Men med det nye arrangement vil der være en alvorlig nedgang i salget af luksus- og premium-modeller, der kommer ind i den øverste matrix som nul. Selvom de har en meget lille andel på markedet, synes et bemærkelsesværdigt fald uundgåeligt. Forbrugeren vil ikke foretrække et køretøj under det segment af det køretøj, han allerede har brugt. Af denne grund vil forbrugerne gerne forblive i deres eget segment, og i stedet for nul køretøjer vil de henvende sig til brugte køretøjer med relativt lavere priser, men højt udstyret og tættere på nul som modelår.

Annulleringer af øvre segment over 50 procent

Evalueringen af ​​faldet i udbud og forudbestilling som svar på nul efterspørgsel efter køretøj tilføjede Ülgür følgende til sine ord:

”Nulstillingssituationen til køretøjer, som er en af ​​grundene til stigningen i brugte priser, sluttede i september. Imidlertid vil adfærden hos de kunder, der udskriver deres køer på det tidspunkt, vendes på grund af SCT-reguleringen. Vi har tidligere sagt, at kunder kan annullere deres ordrer med en hastighed på 20-30 procent afhængigt af køretøjets vekselkurs og ankomstpris. Den nye regulering påvirkede priserne alvorligt og ordreaflysninger oversteg 50 procent, især i de øverste segmenter. "

Brugt marked vil overstige 8 millioner

Orhan Ülgürs forudsigelser om priser og handelsvolumen på brugtmarkedet i 2020 er som følger:

”I 2019 havde det brugte marked en volumen på 7.5 millioner enheder med gentaget salg. Hvis der ikke er nogen negativ situation forårsaget af pandemien i 2020, forventer vi, at det samlede marked vil overstige 8 millioner enheder. "chat


Vær den første til at kommentere

Yorumlar