Hvilken test er hvor pålidelig i COVID-19? Er Corona-virustest udført hjemme?

Hvilken test er hvor pålidelig i COVID-19? Er Corona Virus Test udført hjemme?
Hvilken test er hvor pålidelig i COVID-19? Er Corona Virus Test udført hjemme?

Diagnostiske tests spiller en kritisk rolle i styringen af ​​COVID-19-udbruddet, der påvirker verden.


Det er også af stor betydning, at personer, der er diagnosticeret med coronavirus efter testen, tager de nødvendige forholdsregler isoleret fra samfundet. PCR-, ELISA IgG- og IgM-antistoftest, hurtige tests og PCR-hjemmekit bruges til diagnose hos mennesker med mistanke om coronavirus. Det er meget vigtigt at vide, hvad disse tests betyder, og hvilke resultater de giver med hvilke indikatorer i kroppen for at tage de rigtige skridt i bekæmpelsen af ​​sygdommen. Derudover giver praktiske PCR-testkits, der kan anvendes af personen derhjemme, stor bekvemmelighed for folk, der er bange for at gå på hospitalet, eller som ikke har mulighed for at gå til hospitalet og bidrager til at forhindre spredning af virussen med fortsættelse af social isolation.

Fra Afdelingen for infektionssygdomme og klinisk mikrobiologi, Memorial Şişli Hospital Uz. Dr. M. Servet Alan gav oplysninger om PCR- og antistoftest, der kræves i alle faser af Covid-19-virussen.

PCR-test udføres ved at tage en vatpind fra halsen og næsen.

PCR-testen anvendt ved diagnosen COVID-19 er en sikker test, der gør det muligt at identificere personer med COVID-19-sygdom så tidligt som muligt, selvom der ikke er nogen symptomer. Tidlig diagnose af sygdommen hjælper også med tidlig start af behandlingen, isoleringen og forebyggelsesprocessen. Metoden kaldet Polymerase Chain Reaction (PCR) detekterer virusets genetiske materiale (RNA). I PCR-test, som er en molekylær test, tages en vatpind fra halsen og næsen ved hjælp af en vatpind. Dette eksempel giver ekstremt nøjagtige resultater, når det tages og undersøges korrekt.

PCR-test kan også udføres derhjemme

Det er meget vigtigt for mennesker med mistanke om sygdom at blive isoleret derhjemme, for at forhindre spredning af coronavirus og kontrollere sygdommen. Af denne grund har der været et behov for mennesker, der ikke ønsker at forlade deres hjem og ikke kan gå på hospitalet for at få en PCR-test ved at tage en vatpindeprøve alene hjemme eller i deres miljø. PCR-testkits derhjemme giver personen mulighed for at tage prøver fra halsen og næsen, sende dem til laboratoriet i en kasse og lære resultaterne online. Disse tests, som understøtter isoleringsprocessen derhjemme og dermed forhindrer stigningen i antallet af mennesker, der skal inficeres, er også kendt som hurtig diagnose. Home PCR-tests adskiller sig fra hurtige diagnostiske sæt med deres pålidelighed. Det vigtigste punkt, der skal overvejes her, er, at prøverne tages korrekt og hygiejnisk og i overensstemmelse med forholdsreglerne for at forhindre forurening med andre. Hvis det er muligt, bør ingen andre være i nærheden af ​​den person, der tager prøven. For at testene skal give de korrekte resultater, skal prøverne tages ved at følge de angivne trin.

Ud over personer over 65 år, der ikke ønsker at forlade deres hjem, som ikke kan gå på hospitalet, som har begrænset mobilitet og som er i risikogruppen på grund af kroniske sygdomme, og derfor bør isolationsprocessen ikke forringes; PCR-testapplikation derhjemme er også en vigtig mulighed for folk, der skal være i lukkede og overfyldte områder, der ofte rejser til udlandet eller intercity og ønsker at besøge deres slægtninge. Det er også muligt at tage prøver til PCR, antistof eller andre medicinske tests derhjemme gennem hjemmeplejetjenester. Ingen test opfylder dette behov i en situation, hvor en lægeundersøgelse er påkrævet.

Mulighed for falske negative resultater i hurtige antigenforsøg

Antigenforsøg opdager nogle proteiner af COVID-19-virussen. Resultaterne af væskeprøver taget fra næsen og / eller halsen med en vatpind kan også opnås på meget kort tid. Disse tests er billigere og hurtigere. Da det er meget billigere og hurtigere end PCR-test, kan det foretrækkes med hensyn til test af et stort antal mennesker. Disse tests, der i øjeblikket ikke er egnede til udbredt anvendelse, kan dog give et 'falsk negativt' resultat. Falsk negativitet er, når testresultatet viser sig at være negativt, selvom personen er inficeret med virussen. I dette tilfælde kræves kontrol ved PCR-test.

Dem, der spekulerer på, om de har haft COVID-19 før ...

På grund af COVID-19-pandemien bekymrer folk med simpel forkølelse sig også om coronavirus, og mange mennesker spekulerer på, om de har haft sygdommen før. I dette tilfælde bliver antistoftest, der bestemmer, om personen har stødt på COVID-19 før, vigtig. IgM- og IgG-antistoftest er test, der undersøges ved at tage blod fra vaskulær adgang og kan vise personens coronavirus med eller uden symptomer og immunitetsstatus. Mens IgM identificerer mennesker, der har haft sygdommen eller for nylig har haft sygdommen, vises IgG ca. to uger efter sygdommens begyndelse og kan påvises længere end IgM. Behandling med plasma taget fra mennesker, der har haft COVID-19 og udviklet antistoffer, giver vellykkede resultater for patienter med svær COVID-19.

Hvis antistoftesten er positiv ...

Antistoftest bruges også til at bestemme graden af ​​eksponering for COVID-19-virus i samfundet, det vil sige til at bestemme, hvor meget af samfundet der har haft denne infektion. I de første dage med stød på virussen er immunresponset lige begyndt, og antistoffer kan muligvis ikke detekteres. Efter dannelse af antistoffet fortsætter tilstedeværelsen af ​​antistoffet med at blive detekteret i et stykke tid, selvom infektionen slutter. Derfor anvendes ikke antistofforsøg alene til diagnosen aktiv COVID-19-infektion. Det er yderst pålideligt, når antistoftest viser sig at være positive. Men hos nogle mennesker, selvom de støder på virussen, dannes der ikke antistoffer, eller de dannede antistoffer kan forsvinde efter et stykke tid. Positivt for COVID-19 antistof; Det betyder ikke, at der er fuldstændig immunitet mod coronavirus, at det er beskyttet mod denne sygdom, eller at virussen ikke overføres til andre. Folk, der har haft coronavirusinfektion, skal også følge de samme regler for social afstand, hygiejne og maske.

Du kan få dine PCR- og antistoftest udført sammen.

Følsomheden og nøjagtigheden af ​​antistoftest udført med ELISA og lignende metoder er meget højere end hurtige (hurtige) antistoftest med lav pålidelighed. Anvendelsen af ​​følsomme og meget specifikke metoder såsom ELISA IgM og IgG sammen med PCR bidrager til chancen for nøjagtig diagnose og giver en idé om sygdomsstadiet.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar