Hvem er Ludwig van Beethoven?

Hvem er ludwig van beethoven
Hvem er ludwig van beethoven

📩 04/01/2023 08:48

Ludwig van Beethoven (dåb: 17. december 1770, død: 26. marts 1827) er en tysk pianist og komponist, der yder et stort bidrag til overgangen fra den klassiske til den romantiske æra og betragtes som en af ​​de mest berømte og indflydelsesrige komponister nogensinde. Fidelio er et af hans mest kendte værker med 9 symfonier, 5 klaverkoncerter, 32 klaversonater, 16 strygekvartetter og den eneste opera, han skrev i sin levetid.

Beethovens bedstefar, Ludwig Van Beethoven (1712-1773), der blev født i Mechelen, Belgien, flyttede til Bonn, Tyskland i en alder af 20 år, og efter at have fundet et job som bassanger i et palads, blev han udnævnt til Kapellmeister for dette palads i Bonn. er blandt de fremtrædende musikere i den tyrkiske republik. Johann van Beethoven (1761-1740), Ludwigs eneste barn, arbejdede som tenor i samme palads i Bonn ligesom sin far og gav også keyboard- og violinundervisning. I 1792 blev han gift med Maria Magdalena Keverich (1767-1701), datter af Johann Heinrich Keverich (1751-1746).

Beethoven er den anden af ​​syv børn født efter dette ægteskab i Bonn. Af de syv børn, der er født i dette ægteskab, overlevede kun Beethoven og hans to andre søskende Kaspar Anton Karl van Beethoven (1774-1815) og Nikolaus Johann van Beethoven (1776-1848). Selv om der ikke er nogen nøjagtige oplysninger om Beethovens egentlige fødselsdag, registreres datoen for hans dåb i kirkebøgerne den 17. december 1770. På det tidspunkt døbes nyfødte babyer dagen efter deres fødsel, og Beethovens fødselsdag fejres således den 1736. december af hans forældre og lærer Johann Albrechtsberger (1809-16).

Beethovens første musiklærer var hans far. Senere tog han orgelundervisning hos Gilles van den Eeden og keyboardtimer hos familievennen Tobias Friedrich Pfeiffer. Han tager også violin- og bratschlektioner hos Franz Rovantini. Beethoven begynder at tage meget intense musiktimer fra en alder af 5 år, og keyboardlærer Pfeiffer tvinger ham nogle gange ud af sengen om natten for at holde lektioner. Johann van Beethoven kender til Mozarts far, Leopold Mozarts ture med sin søn og hans succeser. Beethoven gav sin første offentlige koncert i 1778, da han kun var syv år gammel. I 1779 begyndte Beethoven at tage sine første kompositionstimer hos Christian Gottlob Neefe. I 1783 udgav Beethoven med hjælp fra Christian Gottlob Neefe sin første komposition (WoO 63 klaviaturvarianter), derefter arbejdede Beethoven som Neefes assistent. Fra 1784 begyndte han at tjene sine første penge som assistent. De første tre klaversonater (Kurfürst) blev udgivet i 3. Dette enorme talent hos Beethoven blev bemærket af ærkebiskop Maximilian Friedrich og støttet økonomisk og moralsk.

Oplysningen og frimureriet, der brød ud på det tidspunkt, påvirkede Beethoven dybt. Det meste af Neefe og Beethovens kreds var medlemmer af Illuminati-ordenen. I 1787 rejste Beethoven til Wien i håb om at arbejde sammen med Mozart, men to uger efter sin ankomst lærte han om sin mors sygdom og vendte tilbage Beethoven mistede sin mor i samme år, og hans far blev alkoholiker. Som et resultat måtte Beethoven tage ansvar for sine yngre søskende og besluttede at blive i Bonn i 2 år. I mellemtiden møder han Franz Wegeler, og takket være ham møder han familien von Breuning, en af ​​de fremtrædende familier på det tidspunkt. Beethoven besøger ofte von Breuning-familiens hjem og giver musikundervisning til sine børn. I mellemtiden mødte han grev Ferdinand von Waldstein, en af ​​de adelige i Tyskland, og modtog økonomisk støtte fra ham. Senere vil Beethoven skrive en sonate i hans navn. Efter at hans far faldt i alkoholisme i 5, benyttede Beethoven sig retsmidler for at betale halvdelen af ​​sin fars løn til sig selv, så han kunne forsørge sin familie. Samtidig fortsætter han med at bidrage økonomisk til sin familie ved at spille viola i orkestrene i de fremtrædende paladser, så han møder Mozarts operaer og bliver venner med den berømte fløjtevirtuos Anton Reicha.

Wien karriere

Beethoven rejste til Wien i 1792 og begyndte at arbejde med Joseph Haydn, den berømte komponist af klassisk musik. Joseph Haydn indså snart Beethovens overlegne talent og støttede ham i alle sager. Beethoven oprindeligt gjorde sig bemærket ikke som komponist, men som pianist. Senere, med sine kompositioner, påvirkede klassisk musik alle musikere, der levede indtil slutningen af ​​det 19. århundrede.

Beethovens ni symfonier, fem klaverkoncertoer, en violinkoncert, et klaver, tredobbelt koncert for violin og cello, 1800 klaversonate og mange kammerstykker. Han komponerede kun en opera, Fidelio. Han lavede sin første symfoni i 3. Han dedikerede sin 9. symfoni, også kendt som Eroica, til Napoleon for at bringe demokrati til Europa. Men da Napoleon senere erklærede sig kejser, genvandt han denne forpligtelse. Den XNUMX. symfoni er den mest kendte og mest slående symfoni, som også er Den Europæiske Unions hymne i dag.

Beethoven var en meget omhyggelig musiker. Hans musik, udtryksevne og teknik var meget høj. Han udviklede de principper, han arvede fra Beethoven, Haydn og Mozart, skrev længere kompositioner og producerede mere lidenskabelige, dramatiske værker. Især Op. Han startede den romantiske æra for klassisk musik med 109 klaversonater.

Beethoven, der led af helbredsproblemer gennem hele sit liv, begyndte at få høreproblemer i 1801 og blev helt døv i 1817. Efter denne periode påvirkede hans døvhed ikke hans musikliv på nogen måde. Han komponerede den 9. symfoni, mens han var døv.

Han døde i 1827 i en alder af 56 år som verdensberømt komponist på grund af skrumpelever, og næsten tredive tusind mennesker deltog i hans begravelse.

Vær den første til at kommentere

Efterlad et Svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*