Emne akustik og lydsystemer hos Audi TechTalks

Audi lydfilosofi er at bringe akustisk harmoni i bilen.
Audi lydfilosofi er at bringe akustisk harmoni i bilen.

Ser lyd og akustik som meget mere end kvaliteten af ​​infotainment, stræber Audi efter at skabe en holistisk og naturlig lyd, der er bedst tilpasset til hver model: Hos Audi er lyden af ​​lydsystemet blandt de grundlæggende kvaliteter af kvalitet.Kunder, der ønsker at være i et spændende og inspirerende miljø inde i deres biler, er også ekstremt lydfølsomme. Han ønsker et akustisk rum, hvor baggrundslyden ikke er forvrænget, og som indeholder signaler, advarsler og information, der er harmonisk kompatible med hinanden og iøjnefaldende aktiveringslyde.

Så hvilke lyde opfatter folk i bilen, og hvor kommer disse lyde fra?

Dette emne blev drøftet i et nyt teknologimøde organiseret af Audi under navnet TechTalks events.

Sonisk baggrund i en bil består af en blanding af en bred vifte af støj og lyde. Såsom motorstøj, de sædvanlige kørestøj forårsaget af rotation af dækkene på vejen og de aeroakustiske lyde forårsaget af luftstrømmen i chassiset, mens bilen er i bevægelse, men midlertidige støjkilder er også; Der er akustiske tilbagemeldingslyde som f.eks. Vinduesautomatik, der giver lidt støj, dørlukkelyd, advarsel, signal- og informationslyde, funktionelle meddelelser.

Audi registrerer uønskede støjkilder med Rustle and Rumble-teamet

Audi håndterer spørgsmålet om at reducere støj inde i køretøjet holistisk. Rustle og Rumble-teamet arbejder sammen om dette formål bestående af eksperter inden for bildesign, chassisudvikling og kvalitetssikring.

Disse eksperter tester og evaluerer hver nye Audi-model med specielle enheder og hydropulsudstyr, der giver det rette miljø til forskellige vej- og vibrationsforhold. Denne specielle enhed, en servohydraulisk fire-punkts teststand, der vibrerer bilen, tjener til at undersøge og registrere forstyrrende lyde som klik og knirke forårsaget af vibrationer ved frekvenser så lave som 50 Hertz i kabinen. Test for individuelle komponenter eller hele chassiset for vibrationsrespons.

Er der akustiske forskelle mellem forbrændingsmotorer og elbiler

En elektrisk motor forårsager næsten ingen svingninger, vibrationer eller mekanisk støj, i modsætning til en forbrændingsmotor. I et sådant miljø kan tidligere umærkelige lyde komme i forgrunden. Dette inkluderer støj, som dækkene afgiver, når de kører på vejen.

Audi gør en stor indsats for at minimere alle disse forstyrrende effekter, så snart de opstår. For eksempel i Audi e-trons chassis er alle områder, hvor en irriterende støj kan transmitteres, specielt isoleret og adskilt. Med andre ord er de designrelaterede åbninger og huller i sagen fyldt med mikrofibermateriale. Gulvet er dækket af et specielt materiale. Foran forhindrer den komplicerede flerlagsisoleringsrække støj i at passere ind i det indre fra fronten. En lignende struktur er placeret på bagsiden. Elektromotorerne er indkapslet i støjreducerende kapsler. Selv gulvbelægningen er designet til at absorbere lyd. Tæppebelægninger i skumstøtten i det indre bevarer stilhed.

Generelt bliver vindstøj meget udtalt, når en bil når hastigheder på 85 km / t eller mere. Denne støj forbliver på et meget lavt niveau i Audi e-tron og trænger næsten aldrig ind i interiøret takket være den intensive finjustering af dørdæk, udvendige spejle og vandstopstrimler. Passagerer kan komfortabelt selv ved høje hastigheder. sohbet kan. Forruden på bilen har dobbeltruder som standard. Audi fås som ekstraudstyr med akustisk glas til sidevinduerne.

Hæve eller aktivt undgå lyde i bilen

Aktive akustiske tiltag er blevet endnu vigtigere i de senere år. For eksempel kan en bestemt del af motorstøj reduceres med aktiv støjreduktion (ANC). Baseret på ANC-mikrofoner placeret i tagbeklædningen og måling af lydniveauet indendørs, vender en controller forstyrrende lydbølger og gemmer neutraliserende lyd gennem subwooferen. Imidlertid bruges aktuatorer også i udstødningssystemet til at understrege de ønskede lyde. Kraftige højttalere sikrer, at motorlyden har en dynamisk effekt efter ønske.

Sådan oplever du en behagelig og ikke-forstyrrende atmosfære i en bil: 3D-lyd

Lydforstærkere spiller ind her. De tager sig af alle lydene og justerer, undertrykker eller fremhæver om nødvendigt hver lyd for at sikre, at den bidrager til den akustiske harmoni i bilen.

Ud over at have mange støjkilder har biler også særlige udfordringer med hensyn til et akustisk felt: antallet af passagerer, der sidder i forskellige positioner, antallet af mennesker indeni, hvad enten det har et panoramatag, om det har et stof eller læder dække og frem for alt den tid, det tager for lyde at rejse fra højttalerne til lytterens ører ...

Udtrykket 3D-lyd definerer en lyd, der reflekterer akustisk alle tre dimensioner i et rum. Da lydoptagelse blev opfundet, blev lyd gengivet gennem en enkelt højttaler - mono. I 1960'erne begyndte tredimensionel lyd at blive bredt accepteret: to mikrofoner indspillede musik fra forskellige steder, og da den blev afspillet, blev den indspillede musik tildelt to forskellige kanaler. Således er der opnået en rumlig lydfølelse, stereoeffekt. Udtrykket "1-D" henviser til dette, det vil sige stereolyd.

Derfor står "2-D" for surround sound: Denne flerkanalsteknologi er blevet brugt siden omkring årtusindskiftet. Musik kommer fra en subwoofer og et par højttalere fra forsiden, bagsiden og siderne - som 5.1 og 8.1, afhængigt af antallet af højttalere. På dette niveau tildeles hver lydeffekt kun en højttaler eller kun en bestemt højttalergruppe.

For at opnå 3D-lyd kræves en ekstra lydkilde, der ikke er på samme niveau. I den nye generation af den nuværende Q2016-model, som Audi introducerede i 7, præsenterede den Bang & Olufsen-lydsystemer med 3D-lyd. Således bliver interiøret til en stor scene, der giver musikken følelsen af ​​at blive optaget i salen. Der er en algoritme bag denne teknologi udviklet af Audi med Fraunhofer Institute. Symphoria 2.0 3D-algoritme beregner oplysningerne fra stereo- eller 5.1-optagelser til 3D og behandler dem til 3D-højttalere. I denne forstand bruger Audi Bang & Olufsen lydsystemer, som inkluderer en digital signalprocessor, en kraftfuld 23 Watt forstærker med 24 kanaler med 1.920 højttalere på det højeste konfigurationsniveau i store klassemodeller.

Audi går heller ikke på kompromis med lydkvaliteten i den kompakte klasse. Tværtimod tilpasser det det tekniske koncept til de rumlige forhold. A1-modellen har for eksempel fire mellemhøjttalere, der er lodret rettet op mod forruden og bruger forruden som en reflekterende overflade. På denne måde kan 3D-lyd i høj kvalitet opnås selv i en kompakt bil.

Digitalisering og lyd ankomst

Audi reducerer versionssortimentet og den relaterede udviklingstid markant med den soundCUBE-softwareløsning, den har udviklet. Audi forbedrer også næsten nye lydløsninger i sit ultramoderne digitale lydlaboratorium. Ved hjælp af livagtige simuleringer tilpasser eksperter lydindstillingerne for forskellige serier, selv før en prototype dukker op. Dette gør det muligt at analysere lydkonfigurationen for hvert sæde i det virtuelle referencerum for at give den bedst mulige personlige lytteoplevelse for hver passager på deres mest effektive punkt.

Den næste store innovation

Audis lydeksperter arbejder i øjeblikket hårdt i lydlaboratoriet med morgendagens holistiske lydoplevelse. Immersive 3D er i centrum af arbejdet. Med traditionel 3D-surroundlyd tildeles lyde til bestemte højttalere i henhold til bestemte algoritmer. I modsætning til dette kanalorienterede system er fordybende 3D-lyd objektorienteret. I en sådan proces er lydene i lydfilerne allerede knyttet til metadata, hvilket er en perfekt afspejling af den akustiske tilstand under optagelse, der indeholder præcis information om, hvordan og hvor den tilsvarende lyd skal høres i det virkelige rum. Immersiv lyd er centrum for helt nye underholdningsoplevelser, der imponerer alle sanser. Men i fremtiden, når folk i en autodrevet bil kan stoppe med at dedikere sig til køreopgaven, vil de have alle deres sanser til fuldt ud at nyde en sådan lydoplevelse.

Den næste store innovation: den fremtidige implementering af 5G-højhastigheds-mobilkommunikationsstandarden, ny af høj kvalitet. Indtil nu har mange mennesker brugt deres smartphones i bilen som den primære modtager til lydstreamingtjenester. Ved hjælp af Bluetooth blev optagelserne på telefonen let overført til bilen. Men fordi båndbredden for trådløs Bluetooth-teknologi er begrænset, forårsager det undertiden et tab af lydkvalitet. I den nærmeste fremtid planlægger Audi at bruge selve bilen som modtager for første gang via det indbyggede SIM-kort og et højtydende modtagermodul til ægte flerkanals lydstreaming. Dette ses som endnu en milepæl for Audi lydteknikere på vejen mod fremtiden.

Dette diasshow kræver JavaScript.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar