Sove uden at fjerne makeup kan forårsage tørre øjne

Sove uden at fjerne makeup kan forårsage tørre øjne.
Sove uden at fjerne makeup kan forårsage tørre øjne.

Sagde, at rutinemæssige undersøgelser ikke bør afbrydes for at forhindre tørre øjne, siger professor fra Memorial Ankara Hospital Ophthalmology Department. Dr. Koray Gümüş gav oplysninger om tørre øjensygdomme.

Tørre øjensygdom, som reducerer livskvaliteten markant, rammer næsten halvdelen af ​​befolkningen. Forsinket behandling af tørre øjne kan forårsage permanent skade på øjet. Forekomsten og sværhedsgraden af ​​denne sygdom, som kan forekomme af forskellige årsager, stiger især hos kvinder efter overgangsalderen. Det faktum, at kvinder ikke renser øjenmakeupen, mens de ligger, og de anvendte materialer er af dårlig kvalitet, kan også forringe øjenhygiejnen og bane vejen for problemer med tørre øjne.

Tørre øjne kan true synet

Tørre øjne er en øjensygdom, der alvorligt kan påvirke livskvaliteten og true synet, hvis det ikke behandles. Symptomerne inkluderer brændende, stikkende, kløe, vanding, følelse af sand, rødme, udsving i synet om dagen og træthed i øjet. Mange mennesker oplever disse klager, men er ikke klar over, at de har tør øjensygdom.

Tørre øjne påvirker hverdagen negativt

Når vi interagerer med det eksterne miljø som f.eks. Klimaanlæg, tør og forurenet luft, føler vi behovet for at blinke med jævne mellemrum, og vi udfører mere end 10 tusind blinkende bevægelser om dagen. Dette betyder, at når der er tørhed i øjet, mærkes ubehag og forringelse af den visuelle kvalitet med hvert blink.

Det truer også dem med reumatologiske sygdomme.

Tørre øjensygdomme kan udvikle sig af forskellige årsager og undersøges grundlæggende i 3 hovedgrupper. Dette er hovedårsagerne; Mængden af ​​tårer, der kaldes vandig insufficiens, er lav, lipidmangel eller fordampning på grund af øjenvipperotbetændelse og sameksistensen af ​​to tilstande. Tørre øjensygdom på grund af vandig insufficiens ses normalt hos mennesker med reumatologiske sygdomme og ledsages ofte af klagen over mundtørhed. Tørre øjensygdom, som er karakteriseret ved fordampning af tårer, er også almindelig. Denne type tørre øjne, som kan forekomme i alle aldre, stiger med alderen.

Forekomsten af ​​tørre øjensygdomme stiger efter overgangsalderen

Alderen på starten af ​​tør øjensygdom varierer alt efter den underliggende årsag. F.eks. Kan aldrene til tørre øjne på grund af reumatologiske sygdomme og klager på grund af fordampning være forskellige, men forekomsten og sværhedsgraden af ​​postmenopausal tør øjensygdom øges med alderen, især hos kvinder. Derfor bør kvinder være under meget tæt kontrol i denne periode. Derudover forekommer tør øjensygdom hos børn i en meget tidligere alder, især på grund af den øgede eksponering for digitale skærme for nylig. Tilstande, der udløser dette problem; stigende alder, overgangsalder hos kvinder, skærmeksponering, tørt klima, nogle systemiske sygdomme og anvendte stoffer, brug af aircondition, drikke mindre vand, underernæring, kontaktlinser og ikke være opmærksom på låghygiejne.

Vær opmærksom på øjenmakeup!

Kvinders forkerte valg af make-upmaterialer, ikke rengøring af øjenmakeup regelmæssigt, kvaliteten af ​​de materialer, der anvendes i øjenmake-up og nærhed af make-up til den forreste overflade af øjnene, kan direkte påvirke øjets sundhed. Olie, en væsentlig del af tårer, produceres i de meibomiske kirtler i øjenlågene. Denne producerede olie udskilles fra den cilierede kant til den forreste overflade af øjet, så daglig og korrekt rengøring af make-up fører til tilstopning af enderne af disse kirtler og død af disse kirtler på lang sigt, hvilket brolægger måde til dannelse af tør øjensygdom.

Derudover er kvaliteten af ​​de make-upmaterialer, der skal vælges, også meget vigtig. Mens nogle kemikalier i make-upmaterialer forårsager betændelse i bunden af ​​øjenvipperne, er måde og tæthed af make-up en anden faktor, der kan påvirke øjets sundhed.

Kvinder, der bruger make-up konstant, bør ikke forsømme deres rutinemæssige øjenundersøgelse.

Det er vigtigt, at kvinder, der bruger make-up, ikke forsømmer deres rutinemæssige øjenundersøgelser. Ud over den generelle øjenundersøgelse skal test af tørre øjne og øjenoverflader udføres i detaljer. Vores kliniske erfaring viser desværre, at ventilhygiejne ikke tildeles tilstrækkelig betydning i vores samfund. Hos kvindelige patienter bør især låg, cilierede kanter, meibomiske kirtler, tårer og den forreste overflade af øjet analyseres med højteknologiske enheder, og alle patienter skal informeres om vigtigheden af ​​særlig massage og rengøring af låg-øjenvipper grundlag. At øge bevidstheden om dette emne er meget vigtigt for at forhindre tør øjensygdom.

Du kan beskytte dit øjenhygiejne med specielle behandlinger i kontormiljøet.

Ud over rutinemæssig hygiejnepleje beskytter specielle behandlinger, der skal udføres med jævne mellemrum under kontrol af en læge i kontormiljøet, også øjenhygiejnen. Målet med denne behandlingsmetode, som snart vil blive brugt i Tyrkiet, er at opnå en sundere tåre ved at udføre rytmisk massage på de nedre og øvre låg sammen med varm påføring ved at dræne det hærdede fedt i kirtlerne.

Forsinket behandling kan forårsage permanent skade på øjet.

Alle skal tage en øjenundersøgelse en gang om året, uanset om de har øjenklager eller ej. Tidlig diagnose og behandling er yderst vigtig. Især forsinkelser i behandlingen af ​​tørre øjensygdomme kan forårsage permanent skade på øjet. Hos vores patienter diagnosticeret med tør øjensygdom varierer opfølgningsintervallet alt efter sygdommens tilstand.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar