Feltarbejde startet for at bringe mukilage til økonomien i Bursa

musilaj under kontrol for økonomien
musilaj under kontrol for økonomien

Bursa Metropolitan Municipality og Bursa Technical University startede bestræbelserne på at bringe mucilage, som forårsagede en miljøkatastrofe i Marmarahavet, til økonomien på forskellige områder, især landbrug. Muskelprøver blev taget fra havet af akademikerne med havrensevognen i Metropolitan Kommune.

Fortsat uafbrudt sin bestræbelse på at bekæmpe slimhinder, som ses på næsten alle kyster af Marmarahavet, som fiskere kalder havspyd, begyndte Metropolitan Kommunes bestræbelser på at bringe slimhinde i økonomien for et stykke tid siden med Bursa Technical University, fik fart. Under koordination af Metropolitan Kommunes miljøbeskyttelsesafdeling blev der nedsat en kommission med deltagelse af repræsentanter for provinsdirektoratet for miljø og urbanisering, Bursa Chamber of Environmental Engineers, Turkey Healthy Cities Association, Bursa Metropolitan Municipality Parks and Gardens Department, Bursa Technical University, Uludağ University og BUSKİ. Kommissionen, der sigter mod at identificere de faktorer, der påvirker dannelsen af ​​slimhinde, udvikle løsningsforslag og forberede "Bursa Marine Pollution Prevention Action Plan", startede sit arbejde. I mellemtiden fortsætter bestræbelserne på at omdanne slim, der er opsamlet fra havet, til gødning eller andre produkter hurtigt. Implementatoren af ​​projektet er Bursa Technical University, chef for bioingeniørafdeling Prof.Dr. Mete Yılmaz indsamlede prøver fra havet til de undersøgelser, der har foregået i laboratoriet i et stykke tid. Yılmaz, der sejlede fra Mudanya med Metropolitan Kommunes havrensende køretøj, tog prøver fra slimhinden opsamlet fra havet.

Det vil øge jordens frugtbarhed

Sagde, at bestræbelserne på at bekæmpe slimhindeproblemet fortsætter på mange måder, fortæller Prof.Dr. Mete Yılmaz sagde derimod, at de som Bursa Technical University Bioengineering Department arbejder på at indsamle det og gøre det til et nyttigt produkt. Yilmaz sagde, at de undersøgte ændringerne i vandkvaliteten ved at sammenligne prøverne, der blev taget, efter at slimhinden begyndte at dukke op, med de prøver, der blev taget af Metropolitan Kommune efter rengøring, og sagde: ”Vi vil passere slimhinden, der er indsamlet af Metropolitan Kommune gennem forskellige rensningstrin i laboratoriet. Vi fjerner saltet, vi fjerner andre stoffer. Vi tager kun stoffet i polysaccharidstrukturen dannet af disse mikroorganismer. Vi gjorde dette i laboratorieskala. Nu laver vi toksikologiske tests for det. Efter at have bestået forskellige sikkerhedstest, vil vi primært bruge det i landbruget. Fordi vi ved, at sådanne stoffer har egenskaberne til at øge produktiviteten i landbrug og jord. Sådanne stoffer har antibakterielle, antifungale, antivirale egenskaber. Kan vi bruge dem som biopesticider, dvs. som et produkt mod eksisterende skadedyr i landbruget? ”Vi vil undersøge det,” sagde han.

Avanceret biologisk behandling

Yıldız Odaman Cindoruk, leder af miljøbeskyttelsesafdelingen for Bursa Metropolitan Municipality, der ledsagede BTUs prøveudtagningsundersøgelser, mindede også om, at Metropolitan Municipality har foretaget meget vigtige investeringer for at forhindre forurening i Marmarahavet fra avanceret biologisk renseanlæg til hav- og strandrengøring. Cindoruk udtrykte, at de straks har taget skridt til slimhindeproblemet, som er kommet frem især de seneste dage, ”I denne sammenhæng har vi dannet en arbejdsgruppe med vores relevante interessenter. Vi startede studierne med deltagelse af vores universiteter, BUSKİ, provinsdirektoratet for miljø, afdeling for miljøingeniører og andre interessenter. I denne sammenhæng tager vi faktisk det første konkrete skridt med det tekniske universitet her. Vores mål her er faktisk at forhindre dannelse af slim. Men vi arbejder sammen med vores lærere om, hvordan vi kan evaluere det, når det er dannet, og om vi kan genvinde det. ”

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar