TCDD-tab i 2020 1,3 milliarder TL

tcdd årstab mia. TL
tcdd årstab mia. TL

I TCDD blev antallet af ture reduceret på grund af pandemien, men antallet af ulykker faldt ikke. Der var 56 større togulykker sidste år. Instituttets tab i 2020 oversteg 1,3 milliarder TL.

Ifølge nyheden om İsmail ARI fra Birgün; ” Republikken Tyrkiets statsbaner (TCDD) Transportation Inc.s årsrapport for 2020 indeholder slående oplysninger. Følgelig stiger instituttets tab eksponentielt hvert år. Desuden ses det, at ulykker ikke mindskes, selvom togtrafik falder i institutionen. Det er også bemærkelsesværdigt, at antallet af kvinder blandt TCDD-personale er ret lavt.

ANTAL UDGÅENDE ULYKTER, MEN ANTALET ULYKTER IKKE

Ifølge rapporten blev togtjenester kraftigt reduceret sidste år på grund af pandemien. For eksempel var der ingen flyvninger på højhastighedstoget (YHT) mellem 28. marts og 28. maj. I henhold til YHT-sommertariffen skulle der derefter foretages 48 ture, men antallet af ture var begrænset til 16-20.

På trods af dette fald i antallet af sejladser skete der "56 vigtige ulykker" sidste år. I 2019 opstod "56 vigtige ulykker". Selvom togtrafik faldt betydeligt sidste år på grund af pandemien, var der derfor ikke noget fald i antallet af ulykker.

Årsagerne til 56 ulykker, der fandt sted sidste år, er som følger: 9 kollisioner, 18 sporing, 15 ulykker og 14 andre årsager.

GAMLE VAGNE BRUGES

Rapporten indeholdt også oplysninger om fordelingen af ​​passagervogne efter alder. Derfor er 4,3 procent af passagervogne over 40 år gamle. Mens 38,2 procent af vognene er i alderen 30-39, er 32,4 procent mellem 20-29 år. Kun 25,1 procent af passagerbusser er under 20 år.

På den anden side er 10,6 procent af godsvogne over 40 år, 17,9 procent er i alderen 30-39, 14,9 procent er i alderen 20-29, 26,3 procent er i alderen 10-19 og Det anføres, at 30,2 af dem er under 10 år.

ANTAL PASSAGERE FALDT 40 PERCENT

På grund af Covid-19-pandemien faldt det samlede antal passagerer af TCDD med 2019 procent sidste år sammenlignet med 40. Mens antallet af passagerer med højhastighedstog (YHT) faldt med 66 procent, var der et fald på 31 procent i Marmaray og 45 procent i Başkentray.

MILLIONER LIRA-TASKER

I rapporten, der også indeholder sagsoplysningerne om TCDD, der blev overført til 2021, blev det anført, at institutionen var tiltalt i 532 separate sager, og at omkostningerne ved disse sager nåede op på 50 millioner TL. Antallet af retssager indgivet af TCDD blev annonceret som 21.

KUN 3,6 PERSONALPERSONALE ER KVINDER

Ifølge årsrapporten har TCDD Taşımacılık A.Ş. i alt 9 medarbejdere. 714 af dette personale er mænd. Antallet af kvindeligt personale er 9. Det betyder, at kun 367 procent af TCDD's personale er kvinder.

TCDD-underleverandører ALLE VÆRKER

Evaluering af TCDD's tab på 1,3 milliarder lira for BirGün, United Transport Employees Union (BTS) generalsekretær İsmail Özdemir påpegede, at underleverandørernes arbejde spillede en vigtig rolle i dette tab. Özdemir foretog følgende vurdering: ”De arbejder, der skal udføres af TCDD, outsources til private virksomheder, og en betydelig ressource overføres på denne måde. Selv de juridiske forhold i TCDD gives til advokater uden for institutionen, selvom TCDD har mange advokater. Uddannelsestjenester gives også til underleverandører på samme måde. Alt dette sker under påskud af mangel på personale. Der betales betydelige beløb til virksomheder, der driver højhastighedstogstationer, som i Ankara, der er bygget med build, drive, transfer-modellen. Alt dette lægger en alvorlig byrde på budgettet for TCDD, som er en 165 år gammel institution.

Næsten alle forebyggende ulykker

Özdemir nævnte også togulykkerne og konkluderede sine ord som følger: ”98 procent af de ulykker, der sker i TCDD, er ulykker, der kan forebygges. Ulykker sker på grund af signalmangler eller personalets skødesløshed. Teknologiske investeringer skal foretages godt for at forhindre ulykker. For eksempel var der en togulykke i Kalecik, og denne ulykke opstod, fordi lokomotiverne ikke havde det nødvendige sikkerhedssystem. Signalsystemet er også meget vigtigt. Med dette system kan personalefejl forhindres. ”

Armin

sohbet

1 Kommentar

  1. Da de fleste af lederne er mennesker, der ikke forstår forretningen, sker sådanne ulykker. Der er ingen fejl fra personalet her, jeg vil se efter nogle fejl i dig selv. Kast ikke alt på personalet.

Yorumlar