Tyrkiets første kvindeprotest udødeliggjort i Izmir Metro

Tyrkiets første kvindeprotest var negativ i Izmir metro
Tyrkiets første kvindeprotest var negativ i Izmir metro

Kvindernes protesthandlinger mod stigningen i brødprisen i Izmir i 1828 blev udødeliggjort med vægmaleriet. Protesten, der blev optaget for første gang i Tyrkiets historie, blev malet på Üçyol Metro Station ved hjælp af spray og akrylmaling. Præsident Soyer, vi er stolte af, at İzmir historisk har været en by med både arbejdskraft og kvinder. Vi stræber efter at opretholde disse værdier på alle områder i dag. ”

Tyrkiets første kvindeprotest blev afspejlet på væggene i Izmir Metro. Kvindernes protest mod forhøjelsen af ​​brødprisen i Izmir i 1828 blev til et vægmaleri med sloganet "Izmir, Arbejdsbyen". İzmir Metropolitan Kommunes borgmester Tunç Soyer understregede vigtigheden af ​​kunst i det offentlige rum for at holde en bys historie i live og sagde: ”Vi er stolte af, at İzmir historisk har været en by med både arbejdskraft og kvinder. Vi stræber efter at opretholde disse værdier på alle områder i dag, ”sagde han.

25 tusind mennesker om dagen vil se vægmaleriet

Billedhugger Esen Kesecioğlu, der arbejder i İzmir Metropolitan Kommunes kultur- og kunstafdelings direktorat for kultur og kunst, sagde: ”For første gang laver vi vægmalerier i en af ​​metrostationerne, Üçyol Metro Station. Denne mur med sin kuplede betonstruktur var meget velegnet til vægmaling. Denne metrostation byder 25 tusind mennesker velkommen dagligt. De er meget bekymrede over passagererne, når de kommer og går. Fra nu af vil vi fortsætte med at arbejde på metrostationer, ”sagde han.

Vægmaleri- og graffitikunstner Ahmet Sedat Tünay, der anvendte værket, erklærede, at protesten, der vides at vare i 3 dage, er et meningsfuldt emne for vægmaleri, og at lignende værker vil fortsætte.

Designet af arbejdet blev udført af Hakan Başer, en ansat i İzmir Metropolitan Kommunes kultur- og kunstafdeling. Det blev påført væggen af ​​Başer og Tünay ved hjælp af spray og akrylmaling.

3 dage med protest

Ifølge optegnelserne fra Ahmet Piriştina City Archive and Museum, i 1826, besatte kvinder, der reagerede stærkt på stigningen i brødpriserne gaderne i 3 dage. I slutningen af ​​disse protestaktioner blev stigningen i brød trukket tilbage.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar