92 millioner TL støtte til biografindustrien

Million Lira Støtte til Biografindustrien
92 millioner TL støtte til biografindustrien

Ministeriet for Kultur og Turisme gav 2022 millioner 32 tusind lira til biografsektoren til 17 projekter på det sidste støttebestyrelsesmøde i 340. Med disse støtter nåede det samlede støttebeløb til biografsektoren af ​​ministeriet til 2022 projekter i 293 op på 92 millioner 198 tusind lire.

I årets sidste støtteudvalg blev projekter som "Feature Film Production", "First Feature Film Editing", "Post-shooting", "Co-Production" og "Domestic Film Screening" evalueret af støtteudvalget på 8. mennesker, bestående af repræsentanter for biografsektoren.

Som et resultat af evalueringerne blev der tildelt 4 millioner 6 tusind lire til 300 "Feature Film Film Production"-projekter, 6 millioner 6 tusind liras til 900 "First Feature Film Production"-projekter, 1 tusind liras til 400 "After Shooting"-projekt, 3 "Co-produktion"-projekter. Der blev ydet støtte på i alt 1 millioner 750 tusind lira, herunder 18 million 1 tusind lire og 990 million 17 tusind lire til 340 "Domestic Film Screening"-projekter.

Support til nye direktører

Med støtte fra ministeriet fik 6 instruktører lov til at lave deres første spillefilm. Mange film, der modtog støtte, som havde en vigtig rolle i at bringe nye instruktører til sektoren, vendte tilbage med priser fra verdens vigtigste filmfestivaler som Sundance, Berlin, Venedig, Moskva, Sarajevo, Warszawa og Tokyo.

Støtte til samproduktion

Der blev ydet støtte til tre projekter i typen "Co-Production Support", som er blevet meget vigtig i biografindustrien på grund af årsager som at samle filmskabere fra forskellige lande, overføre information og teknologi, få adgang til lokale finansieringskilder og skabe potentielle markeder. I bestyrelsen; Der blev ydet støtte til projekterne "Man In A Blue Sweater", en fælles produktion af Aserbajdsjan og Tyrkiet, "2M2", en fælles produktion af Belgien og Tyrkiet, og "Guria", en fælles produktion af Georgien, Schweiz, Bulgarien og Tyrkiet .

Accept af ansøgninger om projekter, der skal støttes i 2023, fortsætter indtil den 26. december.

Lignende annoncer

Vær den første til at kommentere

Yorumlar