Hvordan opstod lærernes dag, hvornår blev den første gang fejret? Lærernes Dags historie

Hvordan lærernes dag opstod, hvornår blev det første gang fejret historien om lærernes dag
Hvordan lærernes dag så ud, hvornår blev den første gang fejret historien om lærernes dag

Lærernes dag er en festdag, hvor der afholdes forskellige arrangementer for at ære dem, der udøver lærergerningen.

I mange lande, siden 1994, er hvert år den 5. oktober fejret som lærernes dag med anbefaling fra UNESCO. Den 5. oktober markerer årsdagen for afslutningen af ​​den "særlige mellemstatslige konference om lærernes status" afholdt i Paris i 1966 og den enstemmige vedtagelse af "anbefalingen om lærernes status" af UNESCO-repræsentanter og ILO. Forskellige datoer er blevet fastsat som lærernes dag i forskellige lande i henhold til deres kulturelle og historiske karakteristika og skoleferier. For eksempel i 12 arabiske lande (Bahrain, De Forenede Arabiske Emirater, Algeriet, Marokko, Qatar, Libyen, Egypten, Saudi-Arabien, Tunesien, Oman, Jordan, Yemen) fejres den 28. februar som lærernes dag hvert år. Hvert år i Tyrkiet fejres den 24. november som lærernes dag. Den 24. november, da Mustafa Kemal Atatürk blev overlærer, blev erklæret som lærernes dag af Kenan Evren i 1981 Atatürk-året.

Om lærerens dag er en helligdag eller ej afhænger også af landet.

Lande, der fejrer lærerens dag

Türkiye
Tyrkerne brugte først Göktürk og Uyghur alfabeter. Fra det 8. århundrede, med adoptionen af ​​islam, blev det uighurske alfabet opgivet, og det arabiske alfabet blev vedtaget. En af disse nyskabelser var vedtagelsen af ​​det latinske alfabet i stedet for det arabiske alfabet med loven nummereret 29, som blev vedtaget den 1923. november 1. Fra denne dato blev der indledt en stor mobilisering for at lære nye bogstaver og øge antallet af læsekyndige mennesker.

I de nationale skoler, der åbnede den 24. november 1928, blev alle, gamle, unge, børn og kvinder, lært at læse og skrive med nye bogstaver.

Den 24. november, som er datoen for åbningen af ​​de nationale skoler og Atatürks accept som hovedlærer, er blevet fejret som (1981. november lærernes dag) siden 24.

Den 24. november, Lærernes Dag, er en festdag, hvor der afholdes forskellige arrangementer for at hædre dem, der udøver lærergerningen.

Azerbaycan
I Aserbajdsjan fejres den internationale lærerdag den 5. oktober hvert år.

Australien
I Australien fejres lærernes dag den sidste fredag ​​i oktober. Den 5. oktober, som anbefales fejret som verdenslærerdag af UNESCO, er den sidste fredag ​​i oktober blevet accepteret som lærerens dag, da skolerne generelt holder ferie i Australien.

Tjekkiet
Lærernes dag fejres den 28. marts, årsdagen for fødslen af ​​Jan Amos Comenius, en af ​​de første fortalere for universel uddannelse.

Indien
Indien fejrer lærerens dag den 5. september. Dette er den tidligere indiske præsident og lærer Dr. Det er fødselsdagen for Sarvepalli Radhakrishnan. Dr. Da Radhakrishnan blev præsident for Indien i 1962, rådførte nogle af hans elever og venner ham om hans ønsker for at give ham lov til at fejre sin fødselsdag. Dr. Radhakrishnan svarede: "I stedet for at fejre min fødselsdag separat, ville det være min egen stolthed, hvis den 5. september blev fejret som lærernes dag." han sagde.

Denne dag er ikke en helligdag i Indien. Denne dag betragtes som en festdag, og eleverne kommer i skole, som om det var en normal dag; sædvanlige aktiviteter og lektioner omfatter festlige aktiviteter samt takke og mindes. På nogle skoler tager seniorelever på denne dag lærernes ansvar og viser dem, at de værdsætter deres lærere.

Traditionelt havde indianerne stor respekt og ære for lærere. En gammel indianer siger (normalt undervist til elever) rangerer læreren på en 3. plads, selv før Gud: "Maata, Pitha, Guru, Daivam", hvilket betyder, at mor, far og lærer er Gud. Diskurs om en kuplet (doha) Guru Govind doou khare kake lagon paai? Ifølge Balihari guru aap ki Govind deeo batai, "Jeg er i en vanskelig situation med hensyn til, hvem jeg skal give min første hilsen: Lærer eller Gud. Jeg må vælge den lærer, der vil formidle mig til at kende Gud." Som et andet eksempel står der i de midterste dele af hinduismens skrift "Guru Bramha, Guru Vishnu, Guru devo Maheshwaraha - Gurusakshath parabramha tasmai shree gurve namaha," oversat som "Lærer er treenighed. Læreren selv er tegnet over for Gud.” Læreren giver ikke kun information til hvert barn og alle, men påtager sig også sin mors pligt.

Iran
2. maj, årsdagen for Murtaza Mutahharis mord, er lærerens dag.

Cypern
I den tyrkiske republik Nordcypern fejres lærernes dag den 24. november, som også er gyldig i Tyrkiet, i tråd med ministeriet for national uddannelse og kultur. Imidlertid fejrer Cyperns Tyrkiske Lærerforening og Cyperns Tyrkiske Lærerforening for sekundære uddannelser den 5. oktober og påpeger, at dette var beslutningen fra militærstyret i perioden i Tyrkiet, og at den 5. oktober havde en mere universel karakter.

Malaysia
Lærernes dag (malaysisk: Hari Guru) fejres den 16. maj i Malaysia.

Peru
Siden 1953 er den 6. juli officielt lærerens dag. Den blev valgt den 6. juli på grund af etableringen af ​​den første lærerskole i landet, med en lov vedtaget den 1822. juli 6, efter at Peru fik sin uafhængighed.

Slovakiet
Lærernes dag fejres den 28. marts, årsdagen for Jan Amos Comenius' fødsel.

Lignende annoncer

Vær den første til at kommentere

Yorumlar