Küçük Çamlıca TV-Radio Tower åbnes i 2018 Year

Ahmet Arslan, minister for transport, søfartsanliggender og kommunikation, sagde: Küçük (Küçük Çamlıca TV-Radio Tower) Med foråret accelererer processerne igen. Vi afholder os fra at give historie. Vinden tillader ikke, at vi havde angivet datoen før. Vores mål er at være færdig i år, håber jeg. ”

Arslan, Küçük Çamlıca TV-Radio Tower, konstruktionen blev undersøgt.

Efter undersøgelserne gav Arslan information til journalisterne om det seneste punkt i undersøgelserne og påpegede, at vinden og 30 km / t ikke betjente tårnet og tårnkranen og virkningerne af sæsonbetingede forhold på undersøgelserne.

Arslan påpegede, at et værk, der kunne være et symbol på Istanbul, blev opnået, gav følgende oplysninger:

”221-måleren er den mest ekstreme antenne med armeret betonhøjde, der består af 144,5 meter stålkonstruktionsantenner, og vi kalder det spin, som vil være 23 meter, når du lægger dem alle oven på hinanden, taler vi om en højde på 387 meter. Hvis du overvejer højden fra havoverfladen på denne 387 meter til 118 meter, vil du være i stand til at se alle dele af Istanbul, når du klatrer op til toppen af ​​tårnet.

Vi gør ikke dette tårn til at være et symbol på Istanbul og for at vise de besøgende det udsøgte billede. Vi bygger dette tårn for at fjerne billedforurening forårsaget af tv- og radiosendere fra antennerne i Istanbul og for at se dette arbejde med en enkelt antenne og et enkelt tårn i stedet. ”

Under konstruktionen af ​​et sådant mesterværk ønsker de at installere andre funktioner om Arslan, en af ​​dem på 33'inci og 34'inci gulve, 366,5 meter og 371 meter over havets overflade er udsigterrasser.

Arslan påpegede, at gæsterne kan se Istanbul fra disse steder, og at der vil være restauranter på gulvene i 39 og 40, og de findes på 393,5 meter og 398 meter højt over havets overflade.

”Der er lange og successive processer söz

Minister Arslan erklærede, at tårnet vil være sammensat af 49-gulve, og at 4-gulve vil være under jorden, og resten vil være på toppen.

Da I ​​12 meter stålkonstruktion bestående af 144,5 dele afsluttede vi hver 144,5 meter ved at tage hver del ind i betonblokken og stable den oven på hinanden. Efter at have tilføjet ryggen på 23,5 meter, trækker vi den op. De, der så ydersiden i lang tid efter betonblokken blev opfattet som om der ikke blev udført noget arbejde her, men det skal være kendt, at stålkonstruktionen på den blev foretaget ved at tilføje et tusinde 200 ton inde.

Øverst på 221-meter betonblokken blev 31-meter-sektionen taget ud. Og med denne 31 meter 144,5 meter stålkonstruktion plus 23 meter ryg, tager vi 167 meter del af scenen. Under udførelsen af ​​disse trækoperationer laves konstruktioner, hvorpå man kan gå på 24 meter, som vi kalder jubel. Hver af disse kan koges ved hjælp af to personer.

Under disse undersøgelser var der ringe, som antennerne kunne forbindes til, og ringen, der en gang var hver 1-meter, blev monteret og svejset, efter at stålkonstruktionen var slukket, og fortsatte sin tale som følger:

”Så der er lange og sekventielle processer. Du har ikke chancen for at arbejde meget på samme tid, du kan gøre dem i en bestemt periode. Der er en opfattelse af, at det arbejde, der udføres inde, ikke ser ud til at være udført, fordi det ikke vises udefra, men det skal være kendt, at der udføres et meget seriøst arbejde indeni. Og efterhånden som denne bin 200 ton konstruktion går op, er der også en 200 ton modvægt under den. Vi hæver en vægt på tusind 400 ton. Når vægten på disse tusinde 400 tons er helt op, og processen er færdig, vil der blive forstærket 2,5-meters tykkelse nedenunder. Når denne plade er lavet og samlet, reducerer vi vægten af ​​200, som vi kalder balancevægt. ”

”Vi kan arbejde så længe vejret tillader det”

Arslan understregede, at der udføres en vigtig forretning, og sagde, at der er en række transaktioner, der skal følge hinanden, mens de udfører en så vigtig forretning. Lan Det går for tungt på grund af ham, det ser sådan ud ud, sagde Ars Arslan og fortalte os, at vinden skulle give os mulighed for at bære en så stor masse.

Arslan bemærkede, at når vindhastigheden steg op til 30 kilometer i timen, betjente de ikke de nuværende elevatorer og tårnkraner.

”Så vi må vente. Vi kan arbejde, så længe vejret tillader det. Selvom vi arbejdede udenfor i vinterperioden, havde vi ikke meget chance for at arbejde udenfor. Lad os understrege ham. Forhåbentlig med foråret igen accelererer processerne. Vores mål er at afslutte i år, håber jeg. Vinden tillader ikke, at vi havde angivet datoen før. Vi afholder os fra at give historie. ”

”Vi vil starte den ydre bandage fra toppen til bunden”

Minister Arslan sagde, at tårnets ydre udseende har en anden struktur og viste tårnets model og sagde:

Bağlı Afhængigt af det udvendige udseende, vil vi fremstille beklædningen på den armerede betondel. Vi laver den første 4-etage nedenfor, samler hinanden og trækker den derefter op. Derefter monterer vi det andet 3-gulv under, trækker det op og monterer det på den øverste del. Så vil vi udføre den samme handling på en nederste etage, trække den op og montere den. Til sidst monterer vi 5 på hesten ovenpå. Som i andre konstruktioner starter vi ikke fra bunden op, men tværtimod afslutter vi den ydre beklædning fra top til bund. Vi har to panoramiske elevatorer på begge sider. Ved hjælp af disse elevatorer vil vi være i stand til at tage vores gæster til både krydstogts- og restaurantgulvet.

Vores forventning her er at bringe 4.5 millioner Istanbulitter eller vores gæster til Istanbul til tårnet og vise dem til Istanbul. Vi samler transmitterne i et enkelt tårn, vi eliminerer billedforurening, vi leverer en publiceringsservice af meget højere kvalitet, og vi tilføjer værdi til silhuetten af ​​Istanbul ved at være vært for vores gæster, der kommer til Istanbul. ”

FM FM / radioer flyttes i første omgang ”

Minister Arslan ønskede de ansatte i byggeri og sagde ”De gør et job, der kunne være det første i verden. De tager tusind 400 ton stålkonstruktion over den armerede beton af 220 meter. Mens de gør dette, gør de de trin, de har brug for for at følge hinanden i faser som at grave brønde med nåle. Jeg håber at være færdig og give service, for at eliminere transmitterne i Great Camlica, jeg håber, at billedforurening vil blive fjernet, ”sagde han.

I henhold til de oplysninger, der blev givet på mødet, når tårnet er færdigt, vil FM / radioer blive flyttet i første omgang, og efter den digitale udsendelse vil tv'erne blive ført. Takket være kombinationen af ​​frekvenser sigter tårnet mod at eliminere elektromagnetisk forurening.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar