Haydarpaşa Train Station History, Construction Story og Haydar Baba Tomb

haydarpasa station historisk byggeri og Haydar Baba Turbesi
haydarpasa station historisk byggeri og Haydar Baba Turbesi

Haydarpaşa Railway Station blev bygget i 1906 II. Det blev startet i Abdulhamids regeringstid og afsluttet den 1908. Stationen, der blev bygget af et tysk firma, blev bygget i III. Det er opkaldt efter Haydar Pasha, en af ​​Selims pashas. Formålet med konstruktionen blev betragtet som udgangspunktet for Istanbul Baghdad jernbanelinje. I den sidste periode af det osmanniske imperium blev Hicaz jernbanetjenester startet. Statsbaner i Republikken Tyrkiet er det vigtigste station. Det indtager også et vigtigt sted i bytransport med pendlelinjeflyvninger.

Haydarpaşa jernbanestations historie


Haydarpaşa Station konstruktion, 30 maj 1906 år II. Abdulhamid-perioden begyndte. Bygningen af ​​stationen startede i 1906, 19 blev afsluttet i august 1908 og åbnede for service. Haydarpaşa jernbanestation, der blev bygget af et tysk firma kaldet Anadolu Bağdat, er placeret i faciliteterne til losning og læsning af de kommercielle varer, der er i vogne, der kommer fra Anatolia eller skal til Anatolia.

Projektet, der blev forberedt af Helmuth Cuno og Otto Ritter, trådte i kraft, og italienske og tyske stenmestre blev brugt under gennemførelsen af ​​projektet. En stor del af stationen blev beskadiget på grund af den store brand i 1917. Efter denne skade er den blevet gendannet til sin nuværende form. I 1979 forårsagede påvirkningen af ​​varm luft skader på blymaleriet glas på grund af eksplosionen forårsaget af et tankskib, der kolliderede med offshore i Haydarpaşa. 28 I november 2010 på grund af en stor brand på taget af Haydarpaşa jernbanestation, bragte stationens tag sammen, og bygningens fjerde etage blev ubrugelig.

Haydarpaşa jernbanestationsarkitektur

Stationen, hvor de fleste rejser til Istanbul og møder det storslåede landskab, er faktisk et klassisk eksempel på tysk arkitektur. Fra et fugleperspektiv af bygningen er det ene ben langt, og det andet ben har en kort "U" -form. Inde i bygningen, i disse korte og lange ben, er der værelser med store og høje lofter.

Begge grene af de “U” -formede korridorer, hvor værelserne er placeret, ligger på landsiden. Det indre rum er den indre gårdhave. Bygningen er bygget på tusind 21 træbunker, som hver er 100 meter lang. Disse bunker blev drevet af teknologien fra de tidlige 1900 år, damphammeren. Bygningens hovedstruktur stiger over bunkenettet, der er placeret på disse bunker.

Stationsbygningen er meget robust, og der er ringe chance for skader, selv i et alvorligt jordskælv. Bygningens tag er lavet af træ og et "stejlt tag", en stil, der ofte bruges i klassisk tysk arkitektur.

Brande og eksplosioner i Haydarpaşa Station

Måske en af ​​de mest bemærkelsesværdige, men desværre dårlige minder i Haydarpaşa Station, er sabotagen, der blev organiseret af en engelsk spion den 6. september 1917. Som et resultat af sabotage af den britiske spion under lastning af ammunition med kraner på vognene, der venter på Garda; Ammunitionen på togene, der er opbevaret i bygningen, venter på stationen og ved at komme ind i garagen, eksploderede, og en hidtil uset brand startede. Hundredvis af soldater på togene led også stor skade som følge af denne eksplosion og ilden. Selv fra eksplosionens alvorlighed Kadıköy og vinduerne i husene i Selimiye bliver bedt om at blive brudt.

15 November Ved 1979 eksploderede den rumænske brændstoftankskib 'Independanta' lige ved stationen, og bygningens vinduer og historiske farvet glas blev knust.

På taget af den historiske Haydarpaşa-togstation havde branden, der brød ud på farvandet i 28.11.2010 ved 15.30 timer, fuldstændigt ødelagt branden på stationens tag. 1 blev kontrolleret inden for få timer og derefter fuldstændigt slukket blev branden hævdet at være årsagen til renoveringen af ​​taget.

Dette diasshow kræver JavaScript.

Haydarpaşa Railway Station

30 maj Denne storslåede bygning, der blev startet til at blive bygget i 1906, blev efterladt af to tyske arkitekter. Opførelsen af ​​Haydarpaşa Railway Station blev afsluttet i 500 som et resultat af to års arbejde med omtrent den samtidige indsats fra den italienske stenhugger 1908. De lyserosa granitsten i denne storslåede bygning, der blev åbnet i maj 1908 i maj 19, blev bragt fra Hereke. Det er opkaldt efter Haydar Pasha, der bidrog til opførelsen af ​​Selimiye-kasernen. Sultan III. Selim fandt det passende at kalde Haydar Pasha som en gestus til Haydar Pasha, der gjorde mere end han kunne under opførelsen af ​​kasernen, der bærer hans navn. Senere, med udvidelsen af ​​jernbanenettet og udviklingen til det indre af Anatolia, blev stationens betydning øget. Haydarpaşa Station er spredt over et område på 3 tusind 836 kvadratmeter i alt. De bedst kendte udtryk, der afgår herfra, er; East Express, Fatih Express, Capital Express, Kurtalan Express.

Interiør og udvendig arkitektur af Haydarpaşa Railway Station

Haydarpaşa Railway Station har en unik arkitektur, som også er kendt af de mennesker, der har deltaget i mange tyrkiske film, der var vidne til en masse konklusioner og en masse adskillelser og som så på den storslåede udsigt over Istanbul herfra. Bygningen har eksempler på klassisk tysk arkitektur, og fra et fugleperspektiv er det ene ben kort og det andet langt. Derfor er der store og høje lofter i bygningen. Dette billede forklarer noget af Haydarpaşas herlighed. Tidligere prydede håndlavede broderier og kunstværker disse lofter, men senere blev de pudset. Nu kan vi kun se disse håndbroderi værker i et rum. bygninger; Det er bygget på tusind 21 træbunker, som hver er 100 meter lang. Lefke-Osmaneli stenfasadekledning blev brugt i stueetagen og mezzaningulve i bygningen. Stationens vinduer er bygget af træ og rektangulære med rektangulære prydsøjler mellem vinduerne. På siderne af bygningen, der vender mod havet, er der cirkulære tårne, der smalner fra basen til taget, så begge ender af bygningen falder sammen.

Haydarpaşa jernbanestations restaureringsværker

6 i Haydarpaşa Station september 1917 og 15 November 1979 blev repareret af den republikanske regering, der behandlede jernbanetransporterne efter to forfærdelige eksplosioner og brande, under forudsætning af at det blev holdt i sin gamle form og lavet den nærmeste form til sin nuværende tilstand ved at arrangere forskellige arrangementer. Siden åbningen af ​​stationen har 1908 set regn, oversvømmelser og forfaldne fortove på grund af det arbejde, der er forårsaget af dampere, ornamenter og kunstværker på bygningens ydre begyndte at forsvinde. 1976 har gennemgået en større restaurering for at forhindre yderligere skader på bygningen. I dag fortsætter restaureringsarbejdet.

Mausoleum ved Haydarpasa togstation

Mausoleum ved Haydarpasa togstation
Mausoleum ved Haydarpaşa togstation

Haydar Baba Mausoleum er et mausoleum, hvor mysteriet er skjult mellem skinnerne på Haydarpaşa Train Station. Det er blevet diskuteret i årevis om den grav, som stationen tog sit navn fra. Graven har en meget interessant historie, og det er en traditionel situation. Lyt til historien om Haydar Babas grav. Ikke længe efter, at stationen er taget i brug, ønsker 100 at passere togsporet, hvor togstationens chef for bevægelsen er, og begynder at arbejde med et team. I henhold til historierne; Haydar Pasha, der gav sit navn til stationen, går ind i drømmen om nattebevægelsesleder. I Gør ikke mig noget, diy fortæller sin vejleder. Bevægelseslederen arbejder fortsat med ingeniørerne, uanset denne drøm. I sin drøm klemmer Haydar Pasha sin hals og siger den samme ting igen. Bevægelsesvejlederen, der er påvirket af denne uhyggelige drøm, stopper arbejdet. Jernbanen, som planlægges bygget senere, passerer over graven. Således besøges Haydar Baba-graven stadig i dag ved at dele jernbanen i to dele. Som en interessant og smuk detalje siges det, at alt mekanikere og togpersonale stadig er forbi i dag og beder om deres rejse sikkert.

Dette diasshow kræver JavaScript.chat


Vær den første til at kommentere

Yorumlar