Kontinuerlig inspektion af servicekøretøjer til sikker transport af studerende i Mersin

Tjenesterne overvåges kontinuerligt for sikker og behagelig transport af studerende i Mersin
Tjenesterne overvåges kontinuerligt for sikker og behagelig transport af studerende i Mersin

Mersin Metropolitan Municipality udfører fortsat serviceinspektioner for sikker transport af studerende. Metropolitan Municipality Police Department-teams udfører inspektioner af servicesikkerhed med præcision i skoler i hele byen. Disse inspektioner på højt niveau sigter mod at sikre, at studerende kan foretage deres transport mellem skole og hjem sikkert og behageligt. Det mest almindelige problem, der blev fundet under inspektioner, var overførsel af studerende over det antal, der er angivet i licensen.

Sikker og behagelig transport af studerende

Inden for omfanget af servicekøretøjsinspektioner, der blev udført rutinemæssigt på alle skoler i hele byen, blev servicekøretøjer, der tjener i Barbaros Primary School i Yenişehir District, inspiceret af polititjenestens teams for sikker transport af studerende.

Under inspektioner behandles spørgsmål som dokumentkontrol af køretøjer, om de fører studerende i henhold til det nummer, der er angivet i licensen, som prioritet. Derudover kontrollerer køretøjets sikkerhedssele, brandslokkeslanger, studievejledning, rutetilladelser, ikke-faste vinduer, såsom jernburesystem, om betingelserne undersøges omhyggeligt.

282 serviceværktøj kontrolleret

Regelmæssige inspektioner, der udføres i en anden skole hver dag i uddannelsesperioden, sigter mod at sikre en behagelig, behagelig og sikker transport af studerende. Registreringsprotokoller, der er relateret til de mangler, der blev set under revisionen, arrangeres, og straffesager anvendes.

Holdene har overvåget servicekøretøjet 2019 siden begyndelsen af ​​træningssæsonen 2020-282. 10-køretøjet blev straffet for ikke at overholde de specificerede betingelser. Under inspektioner blev studenten dømt for at have båret mere end det nummer, der er angivet i licensen. Hold, hvert køretøj på det gennemsnitlige beløb på 320 TL reduceret straf.

Tjenere er også tilfredse med inspektionerne

Udtrykker tilfredshed med servicedriveren Mehmet Celik, ”Jeg synes, applikationen er meget god, sådanne applikationer skal være. Vi gør vores bedste for at sikre børnenes sikkerhed. Vi følger vores job så meget som vi kan. Vi er tilfredse med tilsynet med kommunen ”.

Tak til borgmester Seçer, en af ​​servicedriverne

Kemal Erkoç, tjeneren, der takkede borgmesteren Vahap Seçer for skoletjenesteinspektioner, der blev gennemført inden for rammerne af sikkerhedsforanstaltninger, sagde: ”Disse fremgangsmåder er meget gode, og vi ser vores mangler. Vi har ikke manglende dokumenter, vi gør vores arbejde for vores børn. Hr. Vahap er mere interesseret i disse spørgsmål. Der var ingen sådanne inspektioner før. Tak til præsidenten. Vi gør vores job så meget som vi kan. ”

Batur Kandemir, en af ​​eleverne på Barbaros Primary School sagde: ”Jeg er meget tilfreds med mine venner og serviceværtinde. Nogle af tjenesterne opfører sig uansvarligt og tillader ikke børn at bære sikkerhedsseler og forårsage lignende ulykker. Derfor synes jeg, de klarer sig godt med revisionen. ”

Mersin Metropolitan Municipality Police Department-hold, 444 21 53-callcenter, der tager hensyn til alle former for klager over skolens servicekøretøjer, foretager de nødvendige operationer.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar