Ny regulering af cykelstier

ny regulering af cykelstier
ny regulering af cykelstier

Tyrkiets nuværende cykel transport i alle provinser, cykelstier, der skal bruges til formål, såsom at give navigation og planlægning af sport og cykelparkeringspladser stationer, de principper og procedurer i relation til planlægning og byggeri er blevet offentliggjort i Statstidende bestemt igen.

Ministeriet for miljø og urbanisering 'Forordning om cykelveje' trådte i kraft ved at blive offentliggjort i Tidende. De nye reguleringsplaner for ikke-planlagte områder i reguleringen af ​​de reserverede cykelstier og cykelparkeringsstationer skulle medtages. De cykelstier, der trådte i kraft med den nye periode, og brugen af ​​cykler som transportkøretøjer blev officielt åbnet.

Fra ministeriet for miljø og urbanisering:

REGULATION OM Cykelveje

KAPITEL 1

Formål, anvendelsesområde, grundlag og definitioner

Formål og omfang

ARTIKEL 1 - (1) Formålet med denne forordning er at bestemme procedurerne og principperne for planlægning, design og konstruktion af cykelstier og cykelparkeringsstationer for at sikre, at cyklen kan bruges til transport, rejser og sport.

(2) Denne forordning dækker de forskellige typer cykelstier, der skal konstrueres; Denne standard dækker principperne for integration med hinanden, veje, fodgænger fortove og transportsystemer. I områder, der er beskyttet under særlig lovgivning, skal planlægning og implementering gennemføres i overensstemmelse med den relevante lovgivning, og hvis der ikke er nogen modstridende bestemmelse i forskrifter, der er baseret på særlige love, finder bestemmelserne i denne forordning anvendelse.

støtte

ARTIKEL 2 - (1) Denne forordning, 10 / 7 / 2018 dateret og offentliggjort i Den officielle Tidende 30474 nummereret 1 Præsidentorganisation nr. 97 Artikel nr. 3 / 5 dateret og dateret 15. oktober det blev fremstillet.

Definitioner

ARTIKEL 3 - (1) I denne forordning

a) Separeret cykelsti: Cykelstien adskilt fra køretøjets veje af en fysisk hindring,

b) Ministeriet: Ministeriet for miljø og urbanisering,

c) Cykel: Det motordrevne køretøj, der bevæger sig ved at dreje hjulet eller håndhjulet med muskelkraften fra personen på det, (Den maksimale kontinuerlige nominelle effekt overstiger ikke 0,25 kilowatt, hastigheden når maksimalt 25 km / t eller efter at pedalen er stoppet elektriske cykler, der er helt skåret, er også inkluderet i denne klasse.)

ç) Cykelbro: En bro, der giver forbindelsen og kontinuiteten mellem cykelstierne, herunder kryds, for at overvinde en naturlig eller kunstig hindring på cykelstiens rute i overensstemmelse med cykelturen,

d) Cykelmotorvej: Cyklen kan bruges uden afbrydelse ved fodgængerovergang, motorvej, kryds og planovergange, indgang og udgang er forbudt undtagen på visse steder, undtagen i ambulance, brandvæsen, sikkerhed og gendarmeriekøretøjer bortset fra visse steder, lukket for fodgænger- og motorkøretøjstrafik. mindst to baner i hver retning.

e) Cykelparkeringsstation: Det sted, hvor cykler kan efterlades til offentlig og sikker parkering på eller i nærheden af ​​transportnetværket, eller parkeringspladsen, hvor lejecykler kan betjenes under ansvar af de relevante myndigheder,

f) Cykelbane: Den cykelbane, der kan konstrueres uden at forlade sikkerhedsafstanderne i denne forordning bortset fra køretøjstrafikken i grønne områder såsom nationhave, park og rekreative områder lukket for motorkøretøjstrafik,

g) Cykelsti: En vej eller en cykelsti, der er etableret med henblik på markering i landdistrikter uden en reguleringsplan uden for bebyggelsen,

ğ) Cykelbane: Cykelsti, der er specielt udpeget til cykling på vejniveau og adskilt med placeringsmærkning,

h) Cykelsti: Motorvej og gågade, der er reserveret til cykelture, og hvis typer er beskrevet i tredje del af denne forordning, bortset fra vej- og gågadeområder og kryds

ı) Cykelsti-projekt: Udarbejdet af arkitekt, landskabsarkitekt, kortlægningsingeniør, byplanlægger eller civilingeniør og godkendt af den relevante administration til implementering; cykelveje og cykelparkeringsstationer er designet i overensstemmelse med reglerne og standarderne i denne forordning i henhold til de typer cykelsti 1 / 100, 1 / 200 eller 1 / 500 skala og 1 / 50 skala nok vejfyldning i vejen projektet, der inkluderer langsgående sektioner i 1 / 100 skalaen og om nødvendigt detaljer om 1 / 20 skalaen, om nødvendigt.

i) Hældning i længderetningen: Den hældning, der er givet til vejen langs vejaksen langs vejvejen,

j) Stopline: Linjen trukket på tværs af fortovet, hvor køretøjer stoppet ved det oplyste eller ikke-belyste trafikskilt stopper og venter,

k) Tværhældning: Hældningen, der er givet til begge sider eller en side vinkelret på den vandrette langs vejaksen,

l) Ret til vej: Prioritetsretten for fodgængere og brugere til at bruge vejen frem for andre fodgængere og brugere,

m) Relevant administration: I de provinser, hvor 10 / 7 / 2004 dateret og 5216 Law anvendes, i provinserne, hvor byggeri, vedligeholdelse og reparation er underlagt hovedstadskommunen, hovedstadskommunen på de steder, der er under hovedstadskommunens ansvar; den relevante kommune inden for kommunernes grænser og sammenhængende områder i andre provinser;

n) Mærkning: Enheden, der giver overførslen af ​​en særlig instruktion, information eller advarsel ved hjælp af linjer, figurer, symboler, inskriptioner, reflekser og lignende i de specificerede farver på vejelementerne som grænse, ø, separator, beskyttelsesræk med køretøj,

o) Skilt: Linjer, pile, inskriptioner, tal og figurer tegnet på vejelementer såsom vejbelægning, grænse, ø, median, beskyttelsesræk,

ö) Kryds: Det område, hvor to eller flere trafikveje fra forskellige retninger mødes, forlader eller krydses med hinanden,

p) Cykelbånd i landdistrikter: Den cykelsti, der kan konstrueres på steder, hvor der ikke er nogen gennemførelsesplanlægning mellem bygderne,

r) Delt cykelsti: Cykelstien bestemt af markeringen foretaget på vejoverfladen, der kan bruges i fællesskab af køretøjer og cyklister i niveauet for køretøjets sti,

s) Køretøjer til jernbanetransport: Sporvogne, lette jernbanesystemer, metro- og jernbanekøretøjer

ş) Flygtning: En vejstruktur eller et trafikapparat, der adskiller veje eller vejafsnit fra hinanden, forhindrer og regulerer passage af køretøjer på den ene side til den anden side,

t) Køretøjsvej: Den del af vejen, der er forbeholdt køretøjstrafik,

u) Trafikskilt: Trafikudstyr placeret på en fast eller bærbar understøttelse og giver meddelelse om en særlig instruktion med symbolet, farven og påskriften på det,

ü) TS 7249: Standarden for dimensionering og design af byveje udgivet af det tyrkiske standardinstitut,

v) TS 9826: Urban Roads-Bicycle Roads standard udgivet af Turkish Standards Institute,

y) TS 10839: Standarden for designregler for byveje-krydsningsveje udgivet af Turkish Standards Institute,

z) TS 11782: Standard for designveje for byveje og cykelparkeringsfaciliteter udgivet af Turkish Standards Institute,

aa) Fodgængerbelægning: En vejplatform, der er placeret mellem de private og offentlige pakker og motorvejen til brug af fodgængere og adskilt fra motorvejen ved kantsten og ikke kan bruges af køretøjer,

bb) Grønt bånd: betyder de områder, der kan bruges både til vegetarisk landskabsarrangement og som separator, der er designet til ikke at påvirke cyklistens kørsel.

DEL TO

Generelle principper for cykelstier

ARTIKEL 4 - (1) Cykelstier er planlagt som et holistisk netværk integreret med andre transportformer, der forbinder bebyggelser, transportpunkter, sportsfaciliteter og stærkt anvendte offentlige og private serviceområder med det formål at imødekomme transportbehovet sikkert.

(2) I topografien foretrækkes den mest egnede rute til cykling, når man planlægger cykelstier. Cykelsti netværk; kryds, zoner og parkeringselementer skal opdeles i et minimum, og kontinuiteten af ​​vejen skal planlægges på en sådan måde, at cyklisten kan rejse fra et startpunkt til destinationen uden afbrydelse. Cykelstier kan ikke planlægges at passere gennem tunneler, der er etableret til køretøjer.

(3) Cyklenettet er planlagt på en sådan måde, at cyklisterne tydeligt kan ses af køretøjer og fodgængere, når de krydser motorvognens veje, idet der tages højde for de rigtige retningslinjer, der er beskrevet i vejtrafikloven nr. 13 / 10 / 1983.

(4) Cykelstier og cykelparkeringsstationer er vist i implementeringsplanen, der er udarbejdet i overensstemmelse med byggereguleringen for geografiske planer, der er offentliggjort i den officielle tidning dateret 14 / 6 / 2014 og nummereret 29030 og vist i transportplanens hovedplan og eventuelt byudviklingsprojekt. Cykelparkeringsstationer er planlagt forbundet med cykelstinetværk og til at imødekomme behovene.

(5) For ikke planlagte områder skal nye reguleringsplaner indeholde reserverede cykelstier og cykelparkeringsstationer. På steder, hvor der ikke er nogen reguleringsplan, kan der laves landlige cykelbånd og cykelstier, der er specificeret i denne forordning. På steder med reguleringsplan; cykelstier kan ikke etableres uden at ændre anvendelsesplanens plan, undtagen for fælles cykelstier, cykelstier og cykelstier. Der skal reserveres separate cykelstier, cykelveje, cykelbroer og tunneler i reguleringsplanen. Revisionerne af reguleringsplanen skal omfatte reserverede cykelstier og cykelparkeringsstationer i overensstemmelse med denne forordnings bestemmelser.

(6) Selvom det er vigtigt at etablere en reserveret cykelsti i byen; den type cykelsti, der skal anvendes ved at tage hensyn til trafikdensiteten, de fysiske forhold og lignende egenskaber i det område, hvor cykelstien skal konstrueres, afgøres af administrationen. Hvis applikationsplanen specificerer, hvilken type cykelsti, der skal anvendes i denne forordning, er det obligatorisk at designe og implementere den i overensstemmelse hermed.

(7) Det er vigtigt at medtage cykelstien mellem vejen og fortovet i udviklingsplanerne. Cykelstier er planlagt i samme retning eller i to retninger mod køretøjets sti på højre side af køretøjets sti. For tovejs cykelstier udføres planlægning og projicering, så cykelbaneretningen på fortovets side er den samme som køretøjets retning.

(8) Den mindste bredde på cykelstien og bredden af ​​cykelstien i applikationsplanlægningsplanerne skal angives for de adskilte cykelstier, cykelveje, cykelbroer og tunneler, forudsat at mindste cykelstiens bredde og sikkerhedsafstande ikke er medtaget i denne forordning. Hvis typen af ​​cykelsti eller antal baner er specificeret i applikationsplanlægningen, udføres projicering og implementering i overensstemmelse hermed.

(9) I tilfælde, hvor der ikke er nogen bestemmelse i denne forordning, er den relevante udtalelse fra det provinsielle politidirektorat og afgørelsen fra transport- og koordinationscentret i storbyer, forudsat at det ikke bringer trafiksikkerheden i fare, den ansvarlige administration til at udvikle forskellige løsninger ved at tage den provinsielle trafikkommissionbeslutning.

(10) Cykelsti-projektet er forberedt af den relevante administration og gennemføres efter afgørelsen fra transport- og koordinationscentret i storbykommuner og den provinsielle trafikkommissionsafgørelse andre steder.

(11) Det er obligatorisk at forberede projekter til cykelstier, adskilte cykelstier, cykelstier, landlige cykelbånd, cykelveje, cykelbroer og tunneler.

(12) Projekterne viser nærområdet til cykelstien, gågange, motorveje, kryds, markmærker, linjer og separatorer. Projektlayout for cykelstien viser også terrænhældninger og eksisterende højder, benchmarkpunkter og højder af cykelstier og en langsgående hældning på hver 100 meter.

(13) I projekter med andre cykelstier end cykelbane skal tværsnittet af cykelstierne, der viser den naturlige hældning og opsplitning og fyldning, der skal laves på jorden, medtages, især på 250 meter. Tværsnittene er tegnet på 1 / 50 skalaen. Derudover indeholder hver 500-måler detaljerede tværsnit i 1 / 20-skalaen, der viser afstanden til køretøjet, cykelstien og fortovets afstande og separatorstørrelser. Hvis projektforfatteren eller administrationen finder det nødvendigt, øges antallet af tværsnit. I projektet bruges om nødvendigt langsgående sektioner i 1 / 100-skalaen til at bestemme mængden af ​​vejudgravningsudfyldning.

(14) Det er vigtigt, at cykelstien er på samme niveau eller mellem vejoverfladen og gågaden. Cykelstier, undtagen cykelbroer og cykelbroer, kan ikke bygges på øverste niveau fra fortovet. Cykelstier må ikke konstrueres under køretøjets niveau undtagen cykelundergange og hældningsafstande, der kræves til ind- og udrejse. Forudsat at det ikke er i modstrid med bestemmelserne i dette stykke, kan applikationsplanen angive det niveau, på hvilket cykelstien skal konstrueres.

(15) Den mindste sikkerhedsafstand fra køretøjets vej afhængigt af retningen på den delte cykelsti, cykelbane og adskilte cykelstier samt hastigheden på vejen og cykelstien skal anvendes som angivet i tillæg-3 Tabel-1.

(16) Langvarig, skridsikker blå maling males på de sektioner af cykelstier, der overlapper krydsningerne af køretøjets vej, og i disse sektioner bruges en stiplet hvid streg med målene 50 × 50 cm til venstre og højre for cykelstien. Det er ikke nødvendigt at male cykelstierne i andre dele. Imidlertid anvendes blå maling, hvor den relevante administration forventer at male cykelstien.

(17) Trafikskilte og markeringer og signalanlæg oprettes på cykelvejsnet, der er kompatible med transportsystemerne i hele byen og giver sikkerhed.

(18) Opførelse, vedligeholdelse og reparation af cykelstienetværk og cykelparkeringsstationer er ansvarlig for den relevante administration.

(19) Der er ingen hindring for brugen af ​​cykelstier, og der findes ingen forhindringer fra cykelstiens jordniveau til mindst 3 meters højde. På samme måde træffes nødvendige foranstaltninger af den relevante administration for trægrene, der løber over på cykelstier. Hvis cykelstierne er lukket med henblik på vedligeholdelse og reparation, anbringes en advarselsplade mindst foran 20-måleren, og alternativ retning angives. Det er den relevante administrations ansvar at lave rørganger eller paneler på cykelbaner for at beskytte mod blæsende, sneklædte, regnfulde og lignende klimatiske forhold, der gør cykling vanskelig.

(20) Cykelbaner kan ikke bruges af motorkøretøjer undtagen til kortvarig brug, f.eks. Parkering, garage og pladsadgang, som er forbundet med motorvejen, og den relevante administration skal angive skilte på forkanten langs vejruten.

(21) Bannere og salgsfremmende tavler og nødvendige advarsler skal leveres på steder, som den relevante administration anser for passende for at sikre cyklisteres brug af cykelstier og øge opmærksomheden for bilkørere.

(22) Asfalt eller betonmateriale bruges som det øverste lag af andre cykelstier, undtagen cykelstier, og det er efter administrationens skøn at bruge materialer med lignende egenskaber, forudsat at det danner en sikker køreflade.

(23) Cykelstier kan planlægges for at forbinde sovesale og uddannelsesbygninger til hinanden og til off-campus cykelstien på universitetscampusserne, og et antal cykelparkeringsstationer er konstrueret til at imødekomme behovet.

(24) Beslutningen truffet af storbyens transport- og koordinationscenter om anvendelse af mindst tohjulede slæder (håndtag eller elektrisk skateboard, elektrisk scooter og lignende) og batteridrevet pladser kan tillades af den relevante administration ved at træffe afgørelse truffet af den provinsielle trafikkommission. Der kan ikke træffes beslutning om ikke-cyklisk brug af cykelveje.

(25) Forudsat at den relevante instituts positive udtalelse indhentes for offentligt ejede offentlige institutioner, kan administrationscentre for cykelstyring oprettes af administrationen under forudsætning af, at de ikke tilbyder indendørs og udendørs sportsfaciliteter i reguleringsplanerne og på steder reserveret som rekreative områder.

(26) Ved siden af ​​vejene til hoveddirektoratet for motorveje kan ansøgningen udføres af den relevante administration, forudsat at der opnås passende udtalelser, før cykelstien er udformet.

(27) Cykler kan ikke bruges i området reserveret til fortovet. Cykelstier kan bygges for at give mulighed for cykling på bestemte tidspunkter på gågader.

(28) Ekspropriationsprocedurer, der skal anvendes under opførelsen af ​​cykelveje, udføres i overensstemmelse med bestemmelserne i ekspropriationsloven dateret 4 / 11 / 1983 og nummereret 2942.

DEL TRE

Typer af cykelveje, design og konstruktionsregler

Delte cykelstier

ARTIKEL 5 - (1) Inden for kommunens og de tilstødende områders grænser er den maksimale hastighedsgrænse for bilen maksimalt 50 km / t med flere baner i samme retning; den højre bane i kørselsretningen af ​​køretøjets vej kan bestemmes af administrationen som en delt cykelsti.

(2) Projektet er ikke forberedt til delte cykelbaner. For at blive implementeret er afgørelsen fra transport- og koordinationscenteret i hovedstadskommunerne, beslutningen om opførelse af en delt cykelsti af provinsens trafikkommission andre steder og godkendelse af det provinsielle politidirektorat obligatorisk.

(3) Hver 50-meter er tonet og markeret på det delte cykelstegulv med en advarselsplade med 100-meterintervaller ved gadestart og på fortovet langs ruten.

(4) Selv hvis det er inden for grænser for kommuner og sammenhængende områder, kan delte cykelruter ikke konstrueres uanset hastighedsgrænsen på provins- og statslige veje inden for det område, som Generaldirektoratet for Highways har ansvar for.

Cykelstier

ARTIKEL 6 - (1) Cykelstier; inden for kommunens og tilgrænsende områders grænser, der støder op til motorveje med en maksimal hastighedsgrænse på 50 km / t for bilen, i køretøjets vejniveau og uden fysisk skelnen, retningen til højre for motorvejen og i kørselsretningen. Cykelstier kan også adskilles på gågader, som den relevante administration finder det passende.

(2) Cykelstier Appendiks-1 Figur-1 er designet og lavet i overensstemmelse med. Cykelbaneprojektet inkluderer skalaplanen 1 / 200.

(3) Selv hvis det er inden for grænser for kommuner og sammenhængende områder, må cykelstier muligvis ikke bygges på provins- og statslige veje inden for ansvarsområdet for hoveddirektoratet for motorveje, uanset hastighedsgrænsen.

Adskilte cykelstier

ARTIKEL 7 - (1) Separerede cykelstier; inden for kommunens og tilstødende områders grænser anvendes grønbånd, tilflugtssted, delinator, trinforskel og lignende fysiske afstande fra køretøjets vej på en eller to måder. 1 / 200 skalaplan er inkluderet i projektet med separate cykelstier. Adskilt cykelsti gulv; under fodgængerniveau, forudsat at det er i vej- eller fortovsniveau eller mindst 10 cm højere end køretøjets vej og mindst 5 cm under fodgængerfortovet.

(2) I tilfælde af, at en cykelsti, der projiceres ved siden af ​​køretøjets veje, har en maksimal hastighedsgrænse på 50 km / t for bilen;

a) Hvis cykelstien er på samme niveau af køretøjet, er sikkerhedsafstanden mindst 75 cm fra banelinjen yderste til højre for køretøjets sti, og 1 cm bredde males med 20 cm breddelinjer med 45 meter intervaller. 1 cm højdelinatorer er placeret. Som et alternativ til denne udførelsesform adskilles cykelstien fra hinanden ved køretøj ved hjælp af en median med mindst 110 cm bredde og 60 cm højde. (Tillæg-10 figur-1a og figur-2b)

b) cykelsti; mindst 60 cm holdes mellem køretøjet og fodgængerniveauet på niveau med cykelstien mellem køretøjet og cykelstien. (Tillæg-1 figur-3a og figur-3b)

c) For vejafsnit, der kan parkeres langs vejen, skal afstandene i dette stykke være mindst 100 cm.

(3) I tilfælde af, at en cykelsti, der projiceres ved siden af ​​køretøjets veje, har en maksimal hastighedsgrænse på 70 km / t for bilen;

a) Hvis cykelstien er på samme niveau som køretøjet, males linjen med 120 ° vinklede linjer med 1 cm bredde med intervaller på 20 meter, hvilket efterlader mindst sikkerhedsafstanden 45 cm fra banelinjen længst til højre for køretøjets bane. Med 1 placerede delinatorer i cm højde. Som et alternativ til denne udførelsesform adskilles køretøjet eller cykelstien fra hinanden ved hjælp af et grønt bånd med mindst 110 cm bredde og 100 cm højde langs stien eller med den samme bredde. (Tillæg-10 figur-1a og figur-4b)

b) cykelsti; mindst 100 cm afstand mellem fodgængerniveau og fodgængerniveau på niveau med cykelstien mellem køretøjet og cykelstien. (Tillæg-1 Figur-5)

(4) I tilfælde af en cykelsti, der projiceres ved siden af ​​motorveje med en maksimal hastighedsgrænse for bilen over 70 km / t;

a) Hvis cykelstien er på samme niveau af køretøjet, er sikkerhedsafstanden mindst 175 cm fra banelinjen yderste til højre for køretøjets sti, og 1 cm bredde males med 20 cm breddelinjer med 45 meter intervaller. 1 cm højdelinatorer er placeret. Som et alternativ til denne udførelsesform adskilles køretøjet eller cykelstien fra hinanden ved hjælp af et grønt bånd med mindst 110 cm bredde og 150 cm højde langs stien eller med den samme bredde. (Tillæg-10 figur-1a og figur-6b)

b) cykelsti; mindst 150 cm holdes mellem køretøjet og fodgængerniveauet på niveau med cykelstien mellem køretøjet og cykelstien. (Tillæg-1 Figur-7)

(5) Det er obligatorisk at indhente passende udtalelser i tilfælde, hvor det forventes, at de adskilte cykelstier skal anvendes ved siden af ​​provins- og statslige veje inden for det område, som Generaldirektoratet for Highways har ansvar for.

(6) For motorvejsbroer med en maksimal hastighedsgrænse på mere end 50 km / t for bilen, kan kun den adskilte cykelsti udformes. I dette tilfælde er der en afstand på mindst 1 meter med reflekterende gulvknapper tilbage fra kørebanens linje. Efter denne afstand er der installeret kontinuerlige og holdbare betonblokke med en højde på mindst 50 cm, og cykelstien projiceres uden at forlade de sikkerhedsafstande, der er nævnt i denne artikel. (Tillæg-1 Figur-8)

Cykelstier

ARTIKEL 8 - (1) Cykelstier; Det anvendes i områder, der er fri for køretøjstrafik og beskyttet i henhold til særlige love, forudsat at de ikke er i modstrid med lovgivningen om grønne områder såsom nationalhaven, parken og rekreationsområdet.

(2) I cykelspor påføres sporbanebredderne som minimum 90 cm i en retning, forudsat at de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger træffes af den relevante administration. 1 / 200 skalaplan er inkluderet i cykelbaneprojektet.

(3) Hvis cykelbanen ikke støder op til gågaden, kræves det ikke, at cykelbanens kantlinje skal males. Det er dog obligatorisk at vise cykel- og retningsskilte på banen. (Tillæg-1 Figur-9)

(4) I ensrettede sekundære cykelstier, der er uden for hovedlinjerne på cykelspor og ikke overstiger 50 meter i længden, kan banebredden reduceres til 70 cm.

(5) Cykelstier er planlagt tilsluttet eventuelle cykelstier. Signalering, mærkning eller information leveres af mindst et af skiltene til passagen fra cykelstien til cykelstien.

(6) I grønne områder såsom en offentlig have, en park og et rekreativt område tildeles et tilstrækkeligt antal cykelparkeringsstationer i forhold til cykelstien. Disse stationer inkluderer det nødvendige reparationsudstyr til cykler.

(7) Det er vigtigt at bruge vandgennemtrængeligt grundmateriale på cykelspor.

(8) Træning af cykelteknikker kan gives på kurset.

Cykelstier

ARTIKEL 9 - (1) Cykelstier skal anvendes i landdistrikter uden for bebyggelsen uden nogen reguleringsplan.

(2) I områder, der er beskyttet af særlige love, kan der laves cykelstier, hvis de overholder bestemmelserne i lovgivningen og forpligtelserne er opfyldt.

(3) Intet projekt er forberedt til cykelstier. Sporlinjen behandles imidlertid på matrikkortet 1 / 1000 skala, hvis det er tilgængeligt, eller på det eksisterende kort i samme skala af den relevante administration. Bredden af ​​cykelstien må ikke være mindre end 70 cm.

(4) Cykelstier kan installeres som en kompakt jord eller stabiliseret vej for ikke at forstyrre køresikkerheden.

(5) Ved start- og slutpunkterne for cykelstierne placeres et skilt, der angiver sti-længdeinformationen og den relevante skala-skitse af den relevante administration. Derudover inkluderer cykelstien skiltet, der angiver positionen på banesporet højst 1 kilometer og et cykelsti skilt på højst 500 meter.

Landlige cykelbånd

ARTIKEL 10 - (1) Landlige cykelbånd; mellem bygderne, hvor der ikke er nogen reguleringsplan.

(2) I landdistrikter, der er beskyttet af særlige love, kan cykelbånd i landdistrikter laves, hvis de overholder bestemmelserne i lovgivningen og forpligtelserne er opfyldt.

(3) Landlige cykelbånd er designet og konstrueret i overensstemmelse med bilag-1 Figur-10 med mindst en bane i hver retning.

(4) Det landlige cykelprojekt inkluderer 1 / 1000 skalaplan. Det er ikke obligatorisk at lave en cykelbane kantlinje på yderkanterne, og mellem strimlerne er 3 meter interval og 1 meter længde og 10 cm bredde hvidt diskontinuerligt maling. Anvendelse af asfaltmateriale på jorden er væsentlig, og forskellige materialer såsom beton, brostensbelægning og lignende materialer kan bruges, forudsat at det giver en sikker og lignende drivende overflade.

(5) Landlige cykelbånd er måske ikke tættere på vejen end 150 cm. I tilfælde, hvor det forventes, at cykelbånd i landdistrikterne skal anvendes ved siden af ​​provins- og statsveje inden for rammerne af Generaldirektoratet for Hovedveje ved at forlade 150 cm-afstand, er det obligatorisk at indhente passende udtalelse. (Tillæg-1 Figur-10)

(6) I cykelbånd i landdistrikter anvendes skiltene og markeringerne, der er specificeret i denne forordning.

(7) Signalering er obligatorisk, hvor cykelbånd i landdistrikterne krydser hinanden. På grund af disse veje er advarselsskilte placeret i 30 meters afstand til signalering.

(8) Start og slutning af landlige cykelbånd vises på jorden. Nær begyndelsen af ​​det landlige cykelbælte placeres en plade, der viser båndlengden og den passende skala. Hvis det landlige cykelband er længere end 5 kilometer, skal informationsplader bruges til at vise afstand og placering på bæltelinjen hver 1 kilometer.

Cykel motorveje

ARTIKEL 11 - (1) Cykelveje; transport, sport og kulturturisme, såsom potentialet for intensiv brug af cyklen, er planlagt i overensstemmelse med den rute, der er fastlagt af ministeriet. Cykelveje; fodgængerovergang, motorvej, kryds og planovergange skal være kontinuerlige uden afbrydelse.

2 / 1 skalaplan er inkluderet i cykel-motorvejsprojektet. Cykelmotorveje er designet med mindst to baner i hver retning. Kanten af ​​200 cm kontinuerlig cykelbane er markeret på siderne af cykelvejen. En barriere er installeret langs vejen mindst 20 cm høj for at forhindre adgang til vejen, hvilket efterlader en afstand på 50 cm bred efter cykelbanens grænselinje på begge sider. Mellem de samme retningsstrimler er 120 meter fordelt med 3 meter længde og 1 cm bredde med hvide stiplede linjer. Mellem de forskellige retninger efterlades 10 cm-afstand med en kontinuerlig dobbelt hvid linje. (Tillæg-5 Figur-10)

(3) På motorvejsveje er vejens start- og slutpunkter markeret på jorden, og informationsskilte er placeret. Det er vigtigt, at der ikke bruges andre cykler end cykler; I obligatoriske tilfælde kan ambulance-, brand-, sikkerheds- og gendarmerikøretøjer og vejvedligeholdelsesbiler bruge cykelvejen. Andre køretøjer og fodgængertrafik end disse er ikke tilladt.

(4) Digitale informations- og advarselssystemer kan leveres på cykelveje, der viser information som vej og vejr, afstand til de omkringliggende bebyggelser, forudsat at netthøjden er mindst 3 meter og intervallerne ikke er mere end 5 kilometer.

(5) Cykelvejsveje kan ikke forbindes direkte med andre veje, kryds krydser leveres af broer eller undergange ved beslutningsplanplanen. Ellers afsluttes motorvejsruten.

(6) Asfaltbundet materiale bruges på cykelveje.

Cykelbroer og tunneler

ARTIKEL 12 - (1) Cykelbroer eller brokryds og cykeltunneler; For at overvinde en naturlig eller kunstig hindring eller for at skabe sammenhæng og kontinuitet mellem cykelstier, herunder kryds, kan udviklingsplanen udformes til brug af cyklister og fodgængere sammen eller kun for cyklister. 1 / 100 skalaplan er inkluderet i cykelbroer og tunnelprojekter.

(2) Ved cykelbroer og cykeltunneler skal der være en mindsteafstand på 50 for hver side af vejen, undtagen bredden af ​​cykelstien. Denne afstand er ikke påkrævet for cykelstier ved siden af ​​den eksisterende gangsti i cykelbroer og cykeltunneler.

(3) Den mindste rækværkshøjde på cykelbroer og -ramper skal være 120 cm, og hullerne på rækværk skal være maksimalt 15 cm brede. (Tillæg-1 Figur-12 og Figur-13)

(4) Envejs cykelbroer og tunneler, der kun skal bruges af cyklister, er mindst 250 cm brede, tovejs cykelbroer og tunneler påføres med en mindstebredde på 4 meter, og 150 cm bredden tilføjes, når antallet af baner øges. (Tillæg-1 Figur-12 og Figur-13)

(5) Det er vigtigt, at brotilgangsramper påføres med en maksimal hældning af 5. I tilfælde, hvor der kræves bratere skråninger, anvendes der i henhold til langsgående skråning / afstandstabel i bilag-3-tabel-2.

(6) Cykelbroer og tunneler skal bygges i overensstemmelse med reglerne for videnskab og kunst og den lovbestemte lovgivning.

Trafiksikkerhed og hastighed

ARTIKEL 13 - (1) Langsgående skråninger, der skal påføres på cykelstier Udformningen er lavet ved at tage hensyn til værdierne i bilag-3 Tabel-2. Det er vigtigt, at den langsgående hældning ikke overstiger 5%. Af grunde som terrænhældning og topografi kan denne hældning være som specificeret i bilag-3 Tabel-2. Hvis den langsgående hældning overstiger 5%, skal der gives en meddelelse med pladen.

(2) For cykelbånd og cykelveje i landdistrikter foretages projicering og anvendelse i henhold til synlighed af holdning. Minimum stående synlighed (S);

S = V2 / [254x (f ± g)] + (V / 1,4)

V = Maksimal forventet cykelhastighed (km / t)

f = Friktionskoefficient (0,25)

g = Langsgående skråning beregnes ud fra formlen (skrevet i meter / meter og med friktionskoefficienten på skråningens nedkørsler og tilføjelse og subtraktion i skråninger).

(3) Den tværgående hældning af de cykelstier, der skal konstrueres i køretøjsniveauet, skal svare til regnvandets dræneretning og hældningen for køretøjets sti vist i TS 7249. Den tværgående hældning af cykelstien, der skal foretages i øverste højde fra køretøjets vej, påføres som% 9826 mod siden af ​​køretøjets vej som specificeret i TS 2. (Tillæg-1 Figur-14)

(4) Maksimalt 5 tværgående hældning er tilladt på landlige cykelbånd og cykelveje i den retning, der kræves af ruten. For cykelbånd i landdistrikter og motorveje er den minimale horisontale radius (R);

R = V2 / [xnumxx (d / 127 + f)]

V = Maksimal forventet cykelhastighed (km / t)

d = Dever-mængde (procentvis brøkdel af tværgående hældning)

f = Friktionskoefficient (0,25)

beregnet ud fra formlen.

(5) Forskellige hastighedsgrænser kan bestemmes af den relevante administration, afhængigt af arten og placeringen af ​​cykelstien, bortset fra cykelveje.

(6) I overensstemmelse med bestemmelserne i denne forordning er de samme eller forskellige typer cykelstier, der skal konstrueres på køretøjsniveau og andre niveauer, forbundet med hinanden ved hjælp af passende ramper.

(7) Hindringshindringer placeres på steder, hvor den relevante myndighed beslutter at bringe fodgængers sikkerhed på cykelstier i fare. Til formålet med vandevakuering og lignende anvendes riste, der ikke trænger ind i cykelhjulet i hulrumssektionerne.

(8) Bestemmelserne i vejtrafikloven nr. 2918 og den relevante lovgivning finder anvendelse på spørgsmål vedrørende brugen af ​​cykler og sanktioner.

Cykelsti-markeringer

ARTIKEL 14 - (1) En cykellinje i niveauet af kørebanen er en kontinuerlig hvid linje i overensstemmelse med TS 10839 fra det afsnit, hvor køretøjer passerer; kryds, garage og indgang til haven adskilles med en stiplet linje. Cykelsti-delen mellem de stiplede linjer i passagen er malet med blå farve, der ikke vil blive båret. (Tillæg-1 Figur-15)

(2) Advarselsskilte er placeret ved krydsingsindgange på cykelstier.

(3) Et "obligatorisk cykelsti" -skilt og Bisiklet-motorkøretøj kan ikke komme ind "og" stop og parkering er forbudt "anbringes på gågadenes fortov, så andre køretøjer ikke kommer ind eller parkerer på cykelstien. (Tillæg-3 Tabel-3)

(4) I reglerne for trafiklys er de faciliteter og præferencer, der stilles til cyklister, blindveje, envejsgader, gågader og lignende særlige situationer angivet med særlige trafikskilte.

(5) Cyklisters trafiklysanlæg, advarsels- og retningsskilte er placeret på gulvet og / eller kanten af ​​cykelbanerne i en klar højde mellem bunden af ​​cykelbanen og den nederste kant af banen, ikke mindre end 220 cm. Skiltene, der skal være til stede på cykelstierne, er placeret på et antal nødvendige steder for ikke at bringe cyklisten i fare.

(6) Hvis nødvendigt infrastruktur tilvejebringes for cyklister til at levere uafbrudt cykling med en bestemt hastighed, dannes det grønne bølgesystem ved at gøre signalarrangementer.

(7) Start og slutning af cykelstien, højre og venstre drej, fare og forbudte retninger er angivet med pladerne vist i bilag-3 Tabel-3 og af markeringsmærkningerne vist i bilag-3 tabel-4. Disse skilte og skilte gentages efter krydset med andre veje og gader.

(8) De nærmeste bebyggelser, hospitaler, turistattraktioner, historiske punkter, der kan nås med cykel, overførselssteder til offentlig transport, de nærmeste cykelparkeringspladser og krydsingsindgange og -udgange, der viser tegn er placeret på passende steder.

(9) Fodgængeradvarselsskilte til cykelstier placeres om nødvendigt på fortovet.

(10) Skilte og skilte skal placeres ved gadeindgangene, der angiver, at cykelhastigheden ikke må overstige den maksimale 10 km / t, hvis gågader er installeret af den relevante administration. (Tillæg-3 Tabel-3)

(11) Der skal laves en lige hvid linje mellem banerne for at indikere, at banen ikke ændres på de buede sektioner af to eller flere banecykelbaner i samme retning.

(12) I tilfælde, hvor fodgængeren kun behøver at krydse cykelstien for at nå fodgængerovergangen, laves fodgængerovergangsskiltet på gulvet på cykelstien, hvilket indikerer, at prioriteringen er fodgænger.

(13) De delte cykelstier bruges i Tillæg-1 Figur-16.

(14) De markeringer, der skal foretages i overensstemmelse med denne artikel, skal være af de dimensioner, der er specificeret i de gældende standarder, der er offentliggjort af det tyrkiske standarderinstitut.

Cykelsti krydsninger

ARTIKEL 15 - (1) Krydsningerne af cykelstier, der overlapper busstoppene, udføres som vist i tillæg-1 Figur-17, Figur-18, Figur-19. Ved stop er der lavet advarselsskilte på gulvet i cykelstien, 15 meter fra det område, der er reserveret til bussen.

(2) Krydsningskrydsene mellem cykelstier er planlagt i overensstemmelse med TS 10839 som vist i de følgende figurer;

a) Ukontrolleret kryds krydsning af cykelstier Annex-1 Figur-20,

b) Lysstyrede krydsningskrydsning af cykelstier Annex-1 Figur-21,

c) Cykelsti krydsninger fra Drop Island i kryds til bilag-1 Figur-22,

d) Cykelsti-krydsninger på lysstyrede og ukontrollerede veje Annex-1 Figur-23 og Annex-1 Figur-24,

d) Krydsning af cykelstier fra den sekundære vej Bilag-1 Figur-25,

e) På lige veje uden for krydset kan krydsning af krydser være letstyret eller ukontrolleret i henhold til bilag-1 figur-26 og bilag-1 figur-27,

f) Krydsningsafgange mellem cykelstierne på motorvejsniveauet er foretaget i overensstemmelse med bilaget-1 Figur-28.

(3) Hvis cykelruten falder sammen med adgangsveje, der giver adgang til brændstofstationer, laves advarselsskilte på gulvet på cykelruten i 15 meters afstand fra begyndelsen af ​​overgangsvejen.

(4) Kryds krydset mellem cykelstier kan også leveres med broer eller undergange.

(5) Signalsystemet er installeret separat for fodgængere, cykler og motorkøretøjer ved hjælp af sammenhængen mellem separate trafiklys til motorkøretøjer og cyklister i passager. Ved en eller flere baner på køretøjets vej for at sikre cyklisternes sikkerhed under det røde lys og for at undgå kørekøretøjet på en måde, der kan ses af andre trafikanter ved signalerede kryds mellem motorlinjernes stoplinje og gangfodkrydsningslinjerne Bilag-3 Figur-1 Figur-29 Figur-XNUMX Ventearealer med cykler kan laves som i. Det er efter administrationens skøn at lave en fodstøtte til cyklister i signalede kryds.

(6) Pilindikationer på jorden, der angiver en højre eller venstre drej, skal være inden for 5 meter fra vejkrydset.

(7) Et advarselsskilt er anbragt på vejbunden i de tilfælde, hvor det er nødvendigt at bruge cykelstien af ​​motorkøretøjer, som f.eks. Køretøjsdøren, parkeringspladsen eller garagen indgangen. (Tillæg-1 Figur-15)

(8) Jernbanesystemlinjen krydser cykelstien i rette vinkler, og et advarselsskilt placeres på undertegnede krydser inden 50-måleren og et advarselsskilt placeres på gulvet på cykelstien. (Tillæg-1 Figur-30 og Figur-31)

belysning

ARTIKEL 16 - (1) Anvendelse af vedvarende energisystemer er vigtig for belysning af cykelstier.

(2) I tilfælde af at der bygges solcellepaneler på cykelstien med beslutningen om anvendelse af reguleringsplan undtagen cykelruter af den type, der er specificeret i artiklen 5 th og 6 i denne forordning, skal bundfladen af ​​panelerne være mindst 3 meter højde fra vejbunden, og transportørerne skal være vind, sne og lignende. Det statiske beregningsresultat skal bestemmes ved at overveje belastninger.

(3) Cykelstier er oplyst ved at projicere mindst i overensstemmelse med værdierne i bilag-3 Tabel-5 for natsikkerhed og kørekomfort og for ikke at reflektere lys på cyklistens ansigt.

KAPITEL FOUR

Cykelparkeringsstationer

Regler for opførelse af cykelparkeringsstationer

ARTIKEL 17 - (1) Stationer, hvor cykelryttere sikkert kan forlade deres cykler, som er oplyste, vejrbestandige, fri for motorkøretøjstrafik, og hvor cykler kan parkeres, er konstrueret i en hastighed, der imødekommer behovet og betingelserne specificeret i TS 11782 findes i cykelparkeringsstationer.

(2) Cykeludlejning eller deling kan leveres på disse stationer, forudsat at den relevante administration giver et tilstrækkeligt antal cykelparkeringsstationer.

(3) Cykelparkeringsstationer er arrangeret på en sådan måde, at de forhindrer køretøjs- og fodgængertrafik, tæt på cykelstier, tilgængelige, sikre og sikre mod tyveri.

(4) Cykelparkeringsstationer identificeres ved informative skilte og skilte, der er synlige på afstand.

(5) Cykelparkeringsstationer; Elbilopladningsstationer og offentlige transportstationer, jernbanesystem, søtransport og terminaler for intercity transport er let placeret for at sikre, at disse offentlige transportnetværkers integritet er placeret i de mest tilgængelige steder.

(6) Cykelparkeringsstationer kan arrangeres dækket i henhold til byggeforholdene i udviklingsplanen.

(7) Cykelparkeringsstationer inkluderer en cykellåsmekanisme, der gør det muligt at låse cyklerne sikkert og fastgjort i en bestemt rækkefølge og er konstrueret på en sådan måde, at cykler let kan indsættes og fjernes fra parkeringspladserne.

(8) Udstyr i cykelparkeringsstationer skal være slag- og vejrbestandigt.

(9) Cykelparkeringsstationer er installeret i overensstemmelse med følgende regler, afhængigt af jordtilstanden, enten vinkelret på vejen eller i en enkelt række, to rækker, cirkulær eller halvcirkelformet:

a) På cykelparkeringsstationen, der er dannet vinkelret på vejen i en enkelt række, skal afstanden mellem de to cykler være mindst 70 cm, og cykelens langsgående parkeringsbredde skal være mindst 200 cm. (Tillæg-2 Figur-1)

b) På cykelparkeringsstationen, der er dannet som en enkelt række vinklet mod vejen, placeres cyklerne i 45˚-vinklen på vejen, parkeringsbåndets bredde skal være 135 cm, og den vandrette afstand mellem de to cykler skal være 85 cm. (Tillæg-2 Figur-2)

c) På cykelparkeringsstationen, der er dannet som en komplet eller halvcirkelformet, er cyklerne arrangeret omkring et træ eller stang. (Tillæg-2 Figur-3)

d) I den to-række cykelparkeringsplads forlades 175 cm-afstand mellem to rækker til fodgængerovergange og manøvreringsområde. (Tillæg-2 Figur-4)

d) På cykelparkeringsstationen, der er indstillet i to vinkler mod vejen, skal manøvrerens og gangens bredde være mindst 140 cm. (Tillæg-2 Figur-5)

e) På cykelparkeringsstationen, der er dannet med ophæng, skal cyklerne læne sig mod væggen halvt vinkelret. (Tillæg-2 Figur-6)

(10) Det er efter administrationens skøn at etablere et ladepunkt for elektriske cykler i cykelparkeringsstationer.

(11) Bortset fra de cykelparkeringsstationer, der er tildelt i reguleringsplanen, kan der oprettes offentlige parkeringsfaciliteter eller private ejendomssteder, der anses for passende som de relevante myndigheder, og der kan etableres let tilgængelige cykelparkeringsstationer inden for strukturen eller pakken med tilladelse fra den relevante institution eller bygningsejere.

(12) Cykelreparations-, vedligeholdelses- og reparationsudstyr skal leveres på cykelparkeringsstationer med cykeludlejning eller med en kapacitet på mere end hundrede cykler.

AFSNIT FIVE

Integration med transportsystemer

Integration af cyklister i transportsystemet

ARTIKEL 18 - (1) For at gøre brug af cykler til transportformål skal de autoriserede institutioner sikre, at de planlagte cykelruter er forbundet til de offentlige transportnet (jernbanetransportsystemkøretøjer, busser, færger og lignende).

(2) I offentlig transport bruges busser med cykeltransportapparater i de ruter og numre, der skal fastlægges af de relevante myndigheder, nødvendige træninger gives til buschaufførerne, og information gives. Busser med cykeltransportapparater bruges primært på veje, hvor der er en høj hældning, og trafikken er tung.

(3) En rampe eller mekanisk platform skal konstrueres af den relevante administration for cykeladgang til jernbanetransportsystemkøretøjer.

(4) Cykling er tilladt af den relevante administration inden for den daglige antal grænser i de timer, hvor passagertætheden er høj, og i andre timer på cykel til bybanetransportsystemer og søvogne, såsom færger og færger uden nogen begrænsning af antallet. Rummet med cykelfikseringsapparat kan adskilles i køretøjer til jernbanetransport. Det er obligatorisk at adskille cykelrummet i de nye skinnesystemskøretøjer, der skal leveres. Visuelle eller skriftlige vejledningsskilte er anbragt på jernbanetransportsystemets køretøjer, hvor cykelrum er placeret og på boardingpladserne. I umiddelbar nærhed af stop er der udendørs, indendørs eller opbevarede cykelparkeringsstationer.

(5) I offentlig transport anvendes cykeltransportapparater med nationalt eller internationalt certifikat under hensyntagen til antallet og vægten af ​​cykler under ansvar af den relevante administration.

KAPITEL SIX

Diverse og afsluttende bestemmelser

Ophævet regulering

ARTIKEL 19 - (1) Forordningen om design og konstruktion af cykelruter, cykelstationer og cykelparkering på byveje, offentliggjort i den officielle tidende dateret 3 / 11 / 2015, er ophævet.

kraft

ARTIKEL 20 - (1) Denne forordning træder i kraft på dagen for offentliggørelsen.

udøvende

ARTIKEL 21 - (1) Bestemmelserne i denne forordning udføres af ministeren for miljø og urbanisering.

Til vedhæftede filer Klik her

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar