Hvor er Pamukkale? Hvordan blev Pamukkale travertiner dannet?

Hvor er Pamukkale travertiner oprettet?
Foto: wikipedia

Pamukkale, det er et naturligt sted i Denizli i det sydvestlige Tyrkiet. Det inkluderer byens kurbade og carbonatmineralsterrasser og travertiner, der er tilbage fra det strømmende vand. Tyrkiets Ægæiske region, beliggende i Menderes-floddalen, som har et tempereret klima. Det er et af de foretrukne steder for turister.


Den gamle by Hierapolis blev bygget på et hvidt "slot" med en samlet længde på 2.700 meter, 600 meter bredde og 160 meter højde. Pamukkale kan ses fra bakkerne overfor dalen i centrum af Denizli, 20 km væk. Den gamle by Laodiki ligger 5 til 10 km. Landsbyen Karahayit, som er et internationalt termisk centrum, ligger 5 km væk. Pamukkale er inkluderet på verdensarvslisten bestemt af UNESCO. Travertin; Ud over den visuelle rigdom er det godt til hjertesygdomme, gigt, fordøjelses-, åndedræts-, kredsløbs- og hudtilstande.

geologi

  • Pamukkale terrasser består af travertin, en sedimentær sten afsat af varmt kildevand.
  • I denne region er der 35 varmtvandskilder i temperaturområdet fra 100 ° C til 17 ° C.


chat

Vær den første til at kommentere

Yorumlar