Tilgængelighedsvejledning til arkitektoniske design

Foto: Ministeriet for familie-, arbejds- og sociale tjenester

Mens ministeriet for familie-, arbejdsmarkeds- og socialtjenester gennemfører mange forskellige aktiviteter inden for rammerne af 2020 tilgængelighedsår; Den har udarbejdet en "Tilgængelighedsvejledning", der skaber en køreplan for handicappede og ældre, så de let kan få adgang til offentlige tjenester.


Zehra Zümrüt Selçuk, minister for familie-, arbejdsmarkeds- og socialtjenester, sagde, at de lægger stor vægt på leveringen af ​​et mere behageligt liv for handicappede borgere og implementeringen af ​​visse standarder. Minister Selçuk sagde, ”Som det er kendt, er året 2020 blevet erklæret som året for tilgængelighed af vores præsident Recep Tayyip Erdoğan. I året for tilgængelighed offentliggjorde vi tilgængelighedsvejledningen til arkitektoniske design og stilles til rådighed for offentlige institutioner, kommuner, akademikere, studerende og arkitekter og ingeniører, der arbejder som designere. sagde.

Skriftligt og visuelt indhold og vejledning

Understreger, at guiden er en guide med skriftligt og visuelt indhold, der er baseret på nationale standarder og inkluderer de nyeste regler i lovgivningen, sagde minister Selçuk, "Tilgængelighedsguiden understøttes af forklarende tekster og tredimensionelle billeder, der kan bruges i bygninger fra den første til den sidste fase af designet. vi planlagde det som en ressource. " han snakkede.

Kan bruges som kildeudgivelse i universiteter

Minister Selçuk sagde: ”Vejledningen vil øge bevidstheden for både designere og implementatorer. Det kan også bruges som kildepublikation for universiteter med teknisk uddannelse. " Han talte i formen.

Tilgængelighedsstandarder for bygning af haver og interiører forklares

På den anden side består guiden af ​​sektioner, der beskæftiger sig med alle fysiske rum og udstyr i en bygning. I det første afsnit under overskriften "Foranstaltninger til tilgængelighed og grundlæggende designregler" forklares de principper, der skal medtages i designet, for at sikre mobilitet for borgere og ældre i forskellige handicapgrupper. Tilgængelighedsstandarder for bygning af haver og indvendige rum er beskrevet i afsnittene "Nær bygningen" og "Parkeringspladser". I afsnittene "Bygningsindgange" og "Døre og vinduer" er tilgængelighedsreglerne for indgangen til bygningen, indvendige døre og vinduer inkluderet.

Tilgængelighedskrav findes i køkkener, badeværelser og værelser

I afsnittene "Indendørs lodret cirkulation", "Alarmer og installation af bygninger", "Markeringer" og "Sensible Walking Surface Signs" er alternative adgangsmetoder og arrangementer med elevatorer og trapper inkluderet; I afsnittet "Andre anvendelsesområder" er der tilgængelighedsbetingelser, der skal anvendes i køkkener, badeværelser og rum.chat


Vær den første til at kommentere

Yorumlar