Om den transsibiriske jernbane

Om den transsibiriske jernbane
Om den transsibiriske jernbane

Den transsibiriske jernbane er den jernbane, der forbinder det vestlige Rusland med Sibirien til Fjernøsten Rusland, Mongoliet, Kina og Japans hav. Det er den længste jernbane i verden med en længde på 9288 km fra Moskva til Vladivostok.


Det blev bygget mellem 1891 og 1916. Det beløb, der blev brugt på jernbanebygningen mellem 1891 og 1913, beløb sig til 1.455.413.000 rubler.

rute

 • Moskva (0 km, Moskva tid) De fleste tog starter fra Yaroslavski togstation.
 • Vladimir (210 km, Moskva-tid)
 • Gorky (461 km, Moskva-tid)
 • Kirov (917 km, Moskva-tid)
 • Perm (1397 km, Moskva tid +2)
 • Den imaginære grænseovergang mellem Europa og Asien. Det er markeret med en obelisk. (1777 km, Moskva tid +2)
 • Jekaterinburg (1778 km, Moskva tid +2)
 • Tyumen (2104 km, Moskva tid +2)
 • Omsk (2676 km, Moskva tid +3)
 • Novosibirsk (3303 km, Moskva tid +3)
 • Krasnoyarsk (4065 km, Moskva tid +4)
 • Irkutsk (5153 km, Moskva tid +4)
 • Sljudyanka 1 (5279 km, Moskva tid +5)
 • Ulan-Ude (5609 km, Moskva tid +5)
 • Det er skæringspunktet med Trans Mongolia-linjen. (5655 km,)
 • Cheetah (6166 km, Moskva tid +6)
 • Det er skæringspunktet med Trans Manchuria-linjen. (6312 km,)
 • Birobidyan (8320 km, Moskva-tid +7)
 • Khabarovsk (8493 km, Moskva-tid +7)
 • Det er skæringspunktet med Trans Korea-linjen. (9200 km,)
 • Vladivostok (9289 km, +7 Moskva-tid)

Historie

Trangen til en havn på Ruslands mangeårige Stillehavskyst blev realiseret i 1880 med etableringen af ​​byen Vladivostok. At etablere forbindelsen mellem denne havn og hovedstaden og distribuere de underjordiske og overjordiske ressourcer i Sibirien udgør de manglende forbindelser til denne længsel. I 1891, Tsar III. Med godkendelse af Aleksandr udarbejdede transportminister Sergei Witte de transsibiriske jernbaneplaner og startede deres opførelse. Derudover har den rettet alle statens muligheder og investeringer til regionen til industriel udvikling. Efter tsarens død 3 år senere, hans søn, tsar II. Nikolai fortsatte med at investere og støtte jernbanen. På trods af projektets enorme størrelse blev hele ruten fuldført i 1905. Den 29. oktober 1905 nåede passagertog for første gang Stillehavet (havnen i Vladivostok) fra Atlanterhavet (Vesteuropa) uden at blive transporteret med færge på skinner. Således blev jernbanen hævet kun et år før den russisk-japanske krig. Jernbanen blev åbnet i 1916 med sin nuværende rute, herunder den udfordrende rute omkring Bajkalsøen og den manchuriske linje, med sin farlige placering i nord erstattet med sin nye rute.

Den transsibirske jernbane har dannet en vigtig handels- og transportlinje mellem Sibirien og resten af ​​det store russiske område. Overførslen af ​​sibirske underjordiske og overfladressourcer, især korn, var en vigtig ressource for den russiske økonomi.

Imidlertid havde den transsibirske jernbane også langt mere omfattende og langsigtede virkninger. Uden tvivl vil dette påvirke Ruslands militærmagt såvel som jernbanelinjens bidrag til Russlands økonomi. Derudover blev der undertegnet en solidaritetstraktat mellem Rusland og Frankrig i 1894. Begge lande har lovet at støtte hinanden i et angreb fra Tyskland eller allierede. Tilnærmelsen, som denne aftale vil bringe mellem de to lande, især fremskyndelsen af ​​de franske investeringer i Rusland, er uundgåelig.

Både den transsibirske jernbane og Rusland-Frankrig-traktaten har fået England til at bekymre sig om deres interesser i Fjernøsten. Udvidelsespolitikken i Rusland, der vil udvikle en stærkere hær, synes at være uundgåelig. Lignende bekymringer lever i Japan. Spredningen af ​​Rusland i retning af Kina vil skabe et trusselsområde, der inkluderer Manchuria, Japans mest sårbare over for et eksternt angreb. Derudover er havnen i Viladivostok også blevet en vigtig flådebase for Rusland.

Bekymringen fra begge sider resulterede i en traktat mellem Japan og Det Forenede Kongerige i 1902. Traktaten sigter primært på at beskytte status quo i Fjernøsten. Ifølge traktaten, når et eksternt angreb truer en stats stilling, vil den anden stat forblive neutral. Men når en anden international styrke støtter aggressoren, vil den anden stat gribe ind.

Denne traktat, der fandt sted lige i begyndelsen af ​​det 20. århundrede, bevarer det britiske imperiums status quo på verdensplan og er en klar indikation af, at den nu har brug for og begynder at høre alliancer. Det kan også ses som et af de første tegn på det britiske imperiums sammenbrud.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar