Tidligere premierminister Mesut Yılmaz har mistet sit liv

Tidligere premierminister Mesut Yılmaz har mistet sit liv
Tidligere premierminister Mesut Yılmaz har mistet sit liv

Mesut Yılmaz, en af ​​de tidligere premierministre, der var blevet behandlet i et stykke tid, døde. Yılmaz, 72, fik kræftbehandling.


En tumor blev fundet i hans lunge under den rutinemæssige sundhedskontrol, som Mesut Yılmaz havde i januar sidste år. Som et resultat af operationen, der blev udført den 23. januar 2019, blev kræfttumoren ryddet.

I maj 2020 modtog den 72-årige Mesut Yılmaz, der blev fundet en tumor i hjernestammen, postoperativ behandling.

På den anden side er sundhedsminister Dr. Fahrettin Koca sagde i sin erklæring på sin konto på sociale medier: ”Vi har mistet vores tidligere premierminister Mesut Yılmaz, som har været i behandling i et stykke tid, og hvis situation vi følger nøje. Jeg ønsker Guds nåde over ham og min medfølelse med hans kære og hans familie. " brugte udtrykket.

Hvem er Mesut Yılmaz?

Ahmet Mesut Yılmaz (fødselsdato 6. november 1947, Istanbul - dødsdato 30. oktober 2020, Istanbul), tyrkisk politiker, tidligere premierminister og tidligere formand for Moderlandspartiet. Mellem 1991 og 1999 tjente han 2 gange som premierminister og forskellige ministerier i i alt ca. 3 år. Mellem 1991 og 2002 fungerede han som leder af Motherland Party.

Han var et af de grundlæggende medlemmer af ANAP, der blev oprettet i 1983, og fungerede som vicepræsident. For første gang i 1983 parlamentsvalg i parlamentsmedlem Riza Tyrkiet er det kommet ind i parlamentet som parlamentsmedlem. Mellem 1986 og 1990 blev han udnævnt til minister for udenrigsanliggender og minister for kultur og turisme i de regeringer, der blev oprettet af Turgut Özal. Efter fratræden af ​​ANAP-formand Yıldırım Akbulut blev den nye formand valgt på kongressen i 1991 og blev premierminister. Tyrkiet er igen udnævnt til premierminister i 1995 i en koalitionsregering dannet efter parlamentsvalget. Han fungerede som premierminister mellem 1997-1999. Mellem 2000-2002 deltog han i koalitionen DSP-MHP-ANAP som statsminister og vicepremierminister. Partiets parlamentsvalg i 2002, Tyrkiets tilbagetrækning til parlamentet ikke adgang til etmiştir. 2007 fra Rize, Tyrkiet er trådt ind i parlamentet som uafhængig ved parlamentsvalget. Han fortsatte sit politiske liv i Demokratpartiet, der blev oprettet som et resultat af fusionen mellem ANAP og True Path Party mellem 15. januar 2009 og 2011. Han blev retsforfulgt ved højesteret i 2004. Han var den første premierminister, der blev prøvet ved højesteret i republikkens historie.

Forpolitisk

Han blev født i Istanbul den 6. november 1947. Han startede sin ungdomsuddannelse på Austrian High School og sluttede på Istanbul High School for Boys. Han dimitterede fra Ankara University, Det Politiske Fakultet, Institut for Finans og Økonomi i 1971. Mellem 1972-1974 gjorde han sin kandidatgrad ved Det Økonomiske og Sociale Fakultet ved Universitetet i Köln, Tyskland. Mellem 1975-1983 arbejdede han som manager i forskellige private virksomheder inden for kemi-, tekstil- og transportsektoren.

Ministeriets periode

Han blev grundlæggende medlem og næstformand for Motherland Party, som blev oprettet i maj 1983. Ved parlamentsvalget i november samme år blev han valgt som stedfortræder for Rize. Han blev udnævnt til ministeriet med ansvar for information i den første Turgut Özal-regering og regeringen sözcühan gjorde det. Han blev minister for kultur og turisme i 1986. I denne periode var Tyrkiet-Tyrkiet-Vesttyskland og Jugoslaviens økonomi præsident for den fælles kommission. I uenigheden mellem Turgut Özal og Bedrettin Dalan i ANAP i 1986 skønt han ikke var på Dalan-siden, konfronterede han ikke Özal.

Han blev genvalgt som stedfortræder for Rize ved valget den 29. november 1987. Han blev udnævnt til Udenrigsministeriet i den anden Özal-regering. Efter 1988 var han vicepræsident for Den Europæiske Demokratiske Union. Yılmaz fratrådte denne stilling, som han også antog i Akbulut-regeringen den 20. februar 1990.

ANAP's generelle formandskab og premierministerier

Han blev valgt til formand ved Motherland Party Grand Congress, der blev afholdt den 15. juni 1991. Den regering, han oprettede, modtog en tillidsafstemning på den tyrkiske store nationalforsamlings generalforsamling den 5. juli 1991. Efter parlamentsvalget den 20. oktober 1991 fortsatte han sit arbejde som leder af det største oppositionsparti.

Efter parlamentsvalget den 24. december 1995 fungerede han som premierminister for den 53. regering dannet af Motherland Party og True Path Party.

Selvom 28. februar-processen i parlamentet, oppositionslovgivere i mindretal, præsident Süleyman fik til opgave at danne en ny regering af Demirel Demirel, det tidligere parti for TPP, dets nære stedfortrædere fratræder ved at flytte dem til det demokratiske tyrkiske partis parlamentsmedlem samlet under navnet DSP-DTP-koalition (Anasol-D-regeringen er Han blev premierminister for tredje gang den 55. juni 20 med den 1997. regeringssting. Han trak sig tilbage den 25. november 1998, efter at de mistillidsforslag, som det republikanske folkeparti (CHP) havde fremsendt til sig selv og statsministeren Güneş Taner, blev accepteret af den tyrkiske store nationalforsamling.

På trods af hans partis enorme tab af stemmer ved parlamentsvalget den 18. april 1999 deltog han i koalitionen DSP-MHP-ANAP og blev statsminister og vicepremierminister.

Han trak sig fra sin stilling, efter at hans parti faldt under tærsklen med 3% af stemmerne ved valget den 2002. november 5. Selvom han nåede forholdet mellem stemmer, der skulle vælges som stedfortræder fra Rize, kunne han ikke vælges som stedfortræder, fordi ANAP, hvoraf han var leder, faldt under tærsklen på 10%.

Politisk liv efter ANAP

Den 25. maj 2007 annoncerede han sit kandidatur til at være en uafhængig stedfortræder fra Rize. Ved parlamentsvalget den 22. juli 2007 havde han ret til at komme ind i parlamentet som en uafhængig stedfortræder fra Rize. Han sluttede sig til Demokratipartiet, der blev oprettet i 2009 som et resultat af fusionen mellem Motherland Party og True Path Party, den 31. oktober 2009. Efter at Namık Kemal Zeybek blev valgt til formand den 15. januar 2011, trak han sig ud af Demokratpartiet den 18. januar.

Højesteretssag

Den 13. juli 2004 besluttede den tyrkiske store nationalforsamling sammen med Güneş Taner at henvise ham til højesteret med påstanden om, at de havde indgået forbindelser og forhandlinger, der ville skabe korruption i salg og værdi af varerne under Turkbank-udbudsprocessen, og at deres handlinger var i overensstemmelse med artikel 205 i den tyrkiske straffelov. Forfatningsdomstolen, der fungerede som højesteret, returnerede afgørelsen på grund af behovet for at overveje beskyldningerne fra begge personer hver for sig. Beslutningen blev gentaget og godkendt den 27. oktober 2004. Således blev Yılmaz den første premierminister, der blev retssagt ved højesteret i republikkens historie. Den 23. juni 2006 udsatte Højesteret den endelige dom i sagen i henhold til Charter Release Act No. 4616. Selvom tre medlemmer krævede frifindelse af de tiltalte, vil sagen blive afvist efter at være blevet holdt indtil den normale forældelsesfrist.

Privat liv

Mesut Yılmaz, der taler tysk og engelsk, er oprindeligt fra Hemşin og kommer fra landsbyen Çataldere i distriktet Çayeli i provinsen Rize. Mesut Yılmaz, der mødte Berna Hanım (f. 1975) i 1953 og giftede sig i 1976, havde to børn fra dette ægteskab, Yavuz (f. 1979-d. 2017) og Hasan (f. 1987). Han døde den 30. oktober 2020. Længe før Mesut Yılmazs død blev en tumor påvist i hjernestammen og blev opereret.


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer