Er TCDD person- og godstransport privatiseret?

Er tcdd-transport tilpasset
Er tcdd-transport tilpasset

I en plan- og budgetkommission om ministeriet for transport og infrastruktur 2021 fortalte CHP İzmir stedfortræder Kamil Okyay Sındır ministeren for transport og infrastruktur Adil Karaismailoğlu, 'TCDD A.Ş. Udføres passager- og godstransporttjenester som offentlige tjenester af virksomheden? Han henledte opmærksomheden på korruption og uregelmæssigheder, der afspejles i TCA-rapporterne.

"HVORFOR ER IKKE ÅBENT?"


Sındır startede sin tale med at kritisere build-operere-overførselsmodellen og sagde: ”Sundhedsministeriet har givet op på offentlig-private samarbejdsprojekter, men jeg ser, at Ministeriet for Transport og Infrastruktur ikke giver op. Transportministeriet siger, at 2023 projekter med en længde på 2.242 kilometer vil blive bygget med build-operere-overførselsmodellen inden 14. Motorvejsbygning er ikke et job, der kræver særlige kvalifikationer. Der er 5-6 entreprenørfirmaer, så lad os få 10. Hvis du går ind i tilbuddet, vil disse virksomheder deltage, hvorfor ikke åbne bud? Med denne build-operatør-overførselsmodel, hvorfor går investeringer glip af myndighedens kontrol og udelukkes fra loven om offentlige indkøb? Regeringen betaler 14 milliarder 49 millioner fra motorveje, 16 milliarder 392 millioner fra sundhedsministeriet, 540 millioner TL fra ministeriet for transport og infrastruktur, hvilket betyder i alt 31 milliarder TL fra 2021-budgettet over det ufærdige forældreløse. "Dette er de priser, som den ikke-udfyldte forældreløse måtte betale, da han voksede op."

"HVAD GIVES ELLER VIL GIVES TIL VIRKSOMHEDER OM VIRKSOMHED?"

Om, at det ikke går godt i ministeriet for transport og infrastruktur, er der store problemer i arbejdet med penge, og kvaliteten af ​​bæredygtig service er langt væk, sagde Sındır, ”Du kan se skrotkorruption i TCDD i TCA-rapporterne. En kvotegrænse på 14 procent er blevet pålagt mennesker med handicap på højhastighedstoglinjer, du kan ikke forvente, at vi forbliver tavse over denne uretfærdighed. Transport- og infrastrukturministeriet overførte inden for rammerne af passagegarantien til Eurasia Tunnel en samlet betaling på 2026 millioner lira til regnskaberne som 963 millioner lira indtil 31,2, 25 millioner køretøjer i Eurasia Tunnel og var ikke inkluderet i regnskaberne, Highways I generaldirektoratets revisionsberetning blev der ikke indsamlet 568 millioner lira-tilgodehavender fra entreprenører til byggeri-overførsel til livrenteforhold, og mange problemer var inkluderet i rapporterne fra Revisionsretten. I henhold til rapporterne fra TCA, 25 biler, 96 minibusser, 8 computere, 207 bærbare computere, 105 tablets, 165 mobiltelefoner, 315 fjernsyn, 34 printere, 129 projektorer, 23 indbindingsmaskiner, 8 dokumentstikkere, 12 UPS og 6 kameraer blev købt af entreprenørvirksomhederne. Hvis disse kan fås fra entreprenørvirksomheden, hvad gives kontrahentfirmaerne til gengæld, hvad er der givet, eller hvad vil der blive givet? " sagde.

"ER TCDD PASSAGERER OG TRANSPORTTJENESTER TILPASET?"

'TCDD A.Ş. Udføres passager- og godstransporttjenester som offentlige tjenester af virksomheden? Sındır fortsatte sine ord ved at rette sit spørgsmål til Karaismailoğlu: ”En information, jeg modtog fra TCDD-webstedet, siger: 'TCDD Taşımacılık AŞs forpligtelse til offentlig tjeneste slutter i slutningen af ​​dette år. Den pågældende tjeneste udføres af jernbanetogoperatøren, der vandt udbuddet ved åben udbudsprocedure fra 2021. Får vi det herfra? Opfylder denne service på grund af forpligtelsen til offentlig service, bliver Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ nødt til at indgå et tilbud sammen med de andre 2021 virksomheder, der er godkendt til en åben udbudsprocedure startende fra 2, og vil denne service blive privatiseret? 'Er TCDD Transport privatiseret?' Oplys offentligheden om denne sag, kære minister, ”sagde han.

"FIBRE INFRASTRUKTURLÆNGDE PER CAPITA 3,1 METRE I ISTANBUL, 700 METRE I STOCKHOLM"

Digital konverteringsindeks i Tyrkiet hidtil ikke fremført en realistisk måde beregnet i Sındır sagde afsluttet sagde: "Blandt de udvalgte lande i årligt elforbrug pr. Indbygger i infrastruktur af sonden og 4. i Tyrkiet. 'Kilobits pr. Sekund, en af ​​Tyrkiets præstationer med hensyn til de områder, hvor den laveste internationale internetbåndbredde pr. Internetbruger er. Værdien af ​​Tyrkiet 94 tusind 995 kb / s, 429 tusind 665 kb / s, hvilket er meget lavere end verdensgennemsnittet. Vi har en dårlig position inden for infrastruktur og især inden for cybersikkerhed. Med hensyn til fiberinfrastrukturlængdeforhold pr. Indbygger beregnet for byer er fiberinfrastrukturlængden 3,1 meter pr. Person i Istanbul, 4,3 meter i Ankara og 4 meter i İzmir. Fiberinfrastrukturlængde pr. Indbygger i en by som Stockholm er 770 meter. Det er 200 gange højere end vores byer. Du skryter, men du er faktisk i en skammelig situation. "


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer