Hvad er en airbag, hvordan fungerer den? I hvilke situationer åbner airbag ikke?

Hvad er en airbag? Hvordan fungerer den?
Hvad er en airbag? Hvordan fungerer den?

Airbag (Airbag, Supplementary Protection System / SRS), et beskyttelsessystem lavet af et fleksibelt materiale, der forhindrer personskade ved at åbne meget hurtigt i tilfælde af kollision med en gas eller luft. En typisk airbag udløber på mindre end 1/10 sekund og tømmes derefter efter et par sekunder, hvilket gør det lettere for passageren at bevæge sig og komme ud af køretøjet.

Airbag-arbejdssystem


Når fronten på dit køretøj rammes i tilfælde af en ulykke, er der et øjeblikkeligt fald i hastighed og sænkes. Ved at bemærke dette øjeblikkelige tab af hastighed registrerer accelerometeret ændringen i køretøjets hastighed. Den elektroniske sensor, der bestemmer køretøjets accelerationsmængde, måler ændringen i køretøjets hastighed. Med andre ord forsøger accelerometersystemet at bestemme den nøjagtige størrelse af påvirkningen. Hvis den anvendte kraft får køretøjets decelerationssystem til at køre, begynder airbagkredsløbet at køre. Mængden af ​​skader spiller her en vigtig rolle. Med andre ord sker aktivering af airbag-systemet, når køretøjets decelerationssystem aktiveres. Dette er grunden til, at dette airbagsystem ikke aktiveres i en normal bremse. Airbagkredsløbet, der aktiveres gennem sensorerne, passerer en vis mængde strøm gennem et bestemt varmeelement. Varmeelementet gør det muligt at aktivere et kemisk eksplosivstof her. Kort efter at denne stimulering finder sted, fungerer dit køretøjs airbag-system i anslået 20 millisekunder. Og på meget kort tid aktiveres og oppustes airbaggen.

Mens det kemikalie, der giver hævelse, er natriumsyre i køretøjer af gammel type, kan forskellige kemikalier bruges i nye produktioner. Med stimuleringen af ​​dette system viser materialet, der har evnen til at eksplodere, forbrænding, og den nylonstrukturerede pude anbragt i komprimeret tilstand bag på køretøjets ratt bliver en gasfyldning med høj hastighed og uden skade for menneskers sundhed. Kvælstof eller argongas kan generelt anvendes til denne gas. Med spredningen af ​​det ophidsede og antændte materiale begynder airbaggen at blæse op med stor hastighed foran føreren. Ifølge dataene oppustes airbaggen inden for 30-40 millisekunder efter ulykken. Jagtpuderne i køretøjerne er omgivet af et kalkholdigt materiale som talkum. Grunden til, at han krammer denne måde; for at få airbagsamlingen til at fungere problemfrit. I tilfælde af en ulykke med køretøjet går føreren af ​​køretøjet foran køretøjet, hvor kørehovedet rammer airbaggen, og ulykkens sværhedsgrad reduceres. Gassen i airbagsystemer udledes takket være meget små dele, der findes i visse dele af airbagsystemet.

Indtil køretøjet sænkes, aflades næsten al gassen i airbaggen. Faktisk svarer 30-40 millisekunder, hvilket siges at være tidspunktet for fuld oppustning af luftpuden, til en meget lille tid. Når man ved, at vores blinktid er cirka 100-200 millisekunder, er det ifølge forskningen mere synligt, hvor lav denne tid faktisk er. Det er dog værd at bemærke, at sikkerhedsseler ud over airbags i køretøjerne også har en meget vigtig værdi. Køretøjsbælte og airbag er mekanismer, der fungerer systematisk. At have det ene uden det andet er ikke noget, der giver dig megen sikkerhed.

I hvilke situationer åbner airbag ikke?

  • I milde svære kollisioner,
  • Når køretøjet væltes
  • Hvis køretøjet vælter,

airbags udløses ikke.

Airbagens historie

De første airbagløsninger dukkede op i begyndelsen af ​​1950'erne. Dette var dog ideer, der ikke kunne betragtes som modne. Et patent indgivet i 2012 svarede til den nuværende airbag med hensyn til system. Hovedforskellen ved systemet var, at føreren måtte åbne airbagen ved et tryk på en knap! Et andet kontroversielt problem med denne teknologi var brugen af ​​en slags patron til at fylde airbaggen med gas. Her blev det diskuteret både hvordan patronerne skulle opbevares på fabrikken, og hvilke sikkerhedsforanstaltninger der skulle træffes, efter at de var monteret på bilen. Den første airbag af den aktuelt anvendte type blev introduceret i 1980 i Mercedes-Benz W126 S-klasse serien under navnet Supplemental Restraint Systems (SRS). Den første passagerairbag blev brugt i 1987 med førerairbaggen på Porsche 944. I årenes løb er airbaggen blevet udbredt og er blevet et standardudstyr i næsten alle biler.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer