Logistiksektor inden for rammerne af klimamålene i 2030

logistiksektor inden for rammerne af klimamål
logistiksektor inden for rammerne af klimamål

Drivhusgasser, der frigives i atmosfæren med virkningen af ​​industrielle og landbrugsaktiviteter, især brugen af ​​fossile brændstoffer, øgede de gennemsnitlige temperaturer målt over hele verden. Stigende temperatur, ørkendannelse, ubalance i nedbør, tørke, storm osv., Som kan ses som resultaterne af de globale klimaændringer. meteorologiske begivenheder som, får mere at se. Tværnationale politikker er udviklet for at mindske virkningerne af klimaændringer på verdens levende liv og økologiske balance. Klimakrisen håndteres på den globale arena med regler som FNs rammekonvention om klimaændringer, Kyoto-protokollen og Parisaftalen, selvom deres aktiviteter og deres bidrag til at opnå de tilsigtede resultater drøftes. Den globale klimakrise er også på dagsordenen for regionale økonomiske og politiske organisationer, og EU kommer først blandt disse organisationer.


Med den europæiske grønne aftale, der blev annonceret i slutningen af ​​2019, delte Europa-Kommissionen sine nye miljøplaner med verdens offentligheden. Aftalen kræver en radikal og miljøvenlig transformation, især de industrielle aktiviteter i Den Europæiske Union, og inden for dette omfang sigter den mod at reducere kulstofemissionerne med 2030% under 1990-niveauer inden 55 og at gøre kontinentet til et kulstofneutralt område inden 2050 med målet om nul kulstofemissioner. Den Europæiske Unions plan er ikke begrænset til det europæiske kontinent, og EU's handelspartnere og naboer vil blive direkte påvirket af de planer, der er planlagt i denne plan, i de skridt, der skal tages mod klimaforandringer, som er et globalt problem af sin art.

I midten af ​​september 2020 delte Europa-Kommissionen sin rapport om refleksionen af ​​2030-målene for forskellige sektorer. I rapporten offentliggjort af Kommissionen foretages evalueringer for alle sektorer, der beskæftiger sig med økonomisk aktivitet. En af disse sektorer er transport- og logistiksektorer, der har en vigtig andel i drivhusgasemissioner. Den målrettede reduktion af kulstofemissioner opnås gennem værktøjer såsom kombination af forskellige transportformer, ændringer i brændstofmix, mere udbredt anvendelse af bæredygtige transporttyper, digitalisering og incitamentmekanismer.

Rapporten fra Europa-Kommissionen indeholder følgende anbefalinger om transport- og logistikindustrien.

Vedvarende energi: Transportsektoren bliver nødt til at øge sin andel af vedvarende energi til omkring 2030% inden 24 gennem brug af vedvarende brændstoffer med lavt kulstofindhold som elektrificering, avancerede biobrændstoffer eller andre bæredygtige alternativer. Behovet for infrastruktur vil også opstå for at sikre en større distribution af vedvarende energi.

Bæredygtige alternative brændstoffer til luftfart og marine: For at forbedre effektiviteten af ​​fly, skibe og deres operationer og øge brugen af ​​bæredygtigt producerede vedvarende brændstoffer med lavt kulstofindhold skal begge sektorer øge deres indsats på dette område.

EU-emissionshandelssystemet (ETS) for vej: Udvidelsen af ​​ETS, som i øjeblikket er på dagsordenen af ​​Kommissionen, vil sandsynligvis dække vejtransportemissioner. Kommissionen vil forsøge at medtage vejen i sit juridiske forslag om udvidelse af ETS. Der er dog tegn på, at formandskabet for Kommissionen er i tvivl om, hvorvidt en sådan foranstaltning er passende for vejtransportsektoren.

EU ETS for luftfart og hav: Kommissionen bemærker, at EU bør fortsætte med at regulere luftfartsemissioner inden for EU, i det mindste i ETS, og inkludere søtransport inden for EU i ETS.

Standarder for CO2-emissioner for køretøjer: Mens Kommissionen planlægger at genoverveje og styrke standarderne for CO2030-emissioner i 2 for biler og varevogne, er lastbiler i øjeblikket ikke dækket, da 2022-standarderne for lastbiler planlægges revideret i 2030.

Progressiv fjernelse af forbrændingsmotorer i køretøjer: Kommissionen vil overveje, hvornår levering af forbrændingsmotorer i biler til EU's indre marked skal stoppes. Indtil videre er denne plan kun for konventionelle biler, men Kommissionen nævner, at lastbiler også skal evalueres i denne henseende.

De måder, hvorpå EU's mål for emissionsreduktion kan nås, vil blive bestemt ved at udvikle lovgivningsforslag fra Kommissionen. Den nuværende lovgivning vil blive revideret, og de nødvendige ændringer vil blive foretaget indtil juni 2021.

Europæisk grøn konsensus vedrører også bestemmelse af resultater og planlægning af, at Tyrkiets skridt, der skal tages mod dem, er vigtig på flere måder. Den første af disse er de foranstaltninger, der skal træffes af industrier, der beskæftiger sig med produktion til Tyrkiets udenrigshandel. Tyrkiet vil sandsynligvis have en indvirkning på industrien af ​​kulstofgrænseafgifter, der skal placeres for at beskytte konkurrenceevnen for europæiske virksomheder, der beskæftiger sig med miljøvenlig produktion,. Lavemissionsproducerende lande vil have en fordelagtig position i handelen med EU. Når man overvejer, at halvdelen af ​​Tyrkiets eksport til EU-lande, opstår det vigtigheden af ​​de foranstaltninger, der skal træffes.

Et andet område, der skal planlægges, er transportsektoren. De mål, som EU skal opstille for transportsektoren, som kan betragtes som en integreret del af udenrigshandel, vil blive afspejlet i transportsektoren såvel som i produktionssektoren. Af denne grund kan det være nødvendigt at flytte godstransporten hovedsageligt ad vej til miljøvenlige transporttyper såsom jernbane og kombineret transport, til korrekt at designe logistikcentre, hvor godstransport mellem transporttyper lettes, og at medtage lovgivnings- og implementeringsændringer, der skal bringes på baggrund af bæredygtighedsprincippet. Investering i miljøvenlige teknologier, tilskyndelse til disse investeringer, udvikling og facilitering af den fysiske og lovgivningsmæssige infrastruktur ved transittransport kan betragtes som andre foranstaltninger, der skal træffes.

Bæredygtigt logistikcertifikat, som blev oprettet og introduceret for første gang af UTIKAD på den 2014. FIATA verdenskongres arrangeret af UTIKAD i 52 med mottoet Bæredygtig vækst i logistik i Istanbul, er en af ​​de absolutte indikatorer for den betydning UTIKAD tillægger bæredygtigheden i industrien. Inden for certifikatets anvendelsesområde blev bæredygtighed ikke kun reduceret til klimaændringer, men der blev udviklet en holistisk tilgang til bæredygtighed for virksomheder, der opererer i logistiksektoren i et bredt perspektiv fra medarbejderrettigheder til kundetilfredshedssystem. UTIKAD modtog Low Carbon Hero Award tildelt organisationer, der støtter kampen mod klimaændringer ved at reducere deres CO2018-fodaftryk inden for rammerne af det XNUMX. Istanbul-topmøde i Istanbul, der blev afholdt i XNUMX med Sustainable Logistics Certificate-initiativet.

UTIKADs bæredygtighedsrejse er blevet ført til den internationale arena, repræsenteret ved CLECAT Sustainable Logistics Institute og formandskabet for FIATA Sustainable Logistics Working Group, som blev udført af UTIKAD General Manager Cavit Uğur i 2019. I FIATA Sustainable Logistics Working Group er det anført, at bæredygtigheden i logistiksektoren er mulig med en omfattende tilgang til emnet, og de projekter, der er udviklet af arbejdsgruppen, evalueres inden for denne ramme.

Alperen Guler
UTIKAD Sectoral Relations Manager


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer