Svar på krav vedrørende Çukurova lufthavnstilbud fra ministeriet

svar fra ministeriet på beskyldningerne om cukurova-lufthavnens udbud
svar fra ministeriet på beskyldningerne om cukurova-lufthavnens udbud

Fra ministeriet for transport og infrastruktur blev der fremsat en erklæring vedrørende erklæringerne fra Meral Akşener, formand for İYİ-partiet, om Aydın Denizli Highway Project og Çukurova Airport.


I den skriftlige erklæring fra ministeriet siger ”IYI-partiets formand Mr. Efter de falske udsagn fra Meral AKŞENER om Aydın-Denizli Highway Project i Parlamentets partigruppe i sidste uge, blev det fastslået, at falske oplysninger om Çukurova Airport Tender var inkluderet i den offentlige mening.

For at undgå misforståelser, der kan opstå på grund af de forkerte oplysninger, der deles om Çukurova Airport-udbuddet, blev det anset for nødvendigt at komme med følgende forklaringer for at informere offentligheden korrekt;

Erklæringerne om, at infrastrukturarbejderne i Çukurova Lufthavn stoppede, udbudsprisen for overbygningsfaciliteter var 300 millioner €, og garantien blev givet for 12 millioner passagerer, er helt usande.

Det første udbud af Çukurova lufthavn, som er planlagt til at blive bygget med Build-Operate-Transfer Model, blev afholdt den 15.12.2011. Kontrakten blev opsagt pr. 31.08.2015, fordi entreprenørfirmaet, der vandt udbuddet, forsinkede den godkendte arbejdsplan hvad angår fysisk realisering.

Det blev besluttet, at den nævnte investering skulle realiseres med DHMİs egne ressourcer, og den blev inkluderet i projektinvesteringsprogrammet. I denne sammenhæng; Infrastrukturopbygningen af ​​Çukurova Airport-projektet (Runway, Forklæde og Parallelle taxaveje osv.) Fortsætter inden for rammerne af DHMİ-investeringsprogrammet, og arbejdets fysiske realiseringsgrad er ca. 85%. Som nævnt er infrastrukturarbejder ikke stoppet.

Det er blevet vurderet, at det ville være mere hensigtsmæssigt af almen interesse at færdiggøre og drive overbygningskonstruktionen (terminal og tilknyttede faciliteter) med modellen Build-Operate-Transfer.

I denne forbindelse blev dets tilbud afholdt den 16.03.2020. Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. / Kalyon Hav., En af de to bydende, der deltager i udbuddet. ve İnşaat A.Ş. / Cengiz İnşaat San.ve Tic.A.Ş. er udelukket fra udbuddet på grund af dets joint venture's betingede tilbud. Anden ivrig Günbeton İnşaat ve Tic. A.Ş. / Terminal Yapı Ticaret A.Ş. Joint Venture har derimod afgivet et tilbud med en leasing på 25 Euro i 100.000.000 år.

Men; Da en forøgelse af konkurrencebetingelserne ville være mere gavnlig for offentlighedens interesse, blev det besluttet at annullere buddet.

Udbuddet for overbygningsfaciliteter i Çukurova Lufthavn, modellen Build-Operate-Transfer blev udført den 20.11.2020, og det lejeafgift, der skulle betales til administrationen i den 25-årige driftsperiode, blev konkurreret.

Åben, gennemsigtig, Lav fair konkurrencebetingelser for Çukurova Airport Pavement leveres plante-Operate-Transfer Model, der foretager reservationer ved grænsen, lufthavnens drift og bud på overførsel af egen erfaring inden for luftfart, Tyrkiet har deltaget i de største virksomheder.

De pågældende virksomheder,

 1. TAV HAVALİMLARI HOLDİNG A.Ş.
 2. IC İÇTAŞ İNŞAAT VE TİCARET A.Ş.,
 3. YDA İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş.,
 4. FAVORİ İŞLETMECİLİK A.Ş. / YAKO TEKSTİL SANAYİ VE DIŞ TİCARET A.Ş. FÆLLES VENTURE,
 5. EMT İNŞAAT TURİZM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / ZİVER İNŞAAT TAAH. MAD.TUR. SOL. SINGER. TIC. SOM. FÆLLES VENTURE,
 6. RC RÖNESANS İNŞAAT TAAHHÜT A.Ş.

Af disse virksomheder;

 1. EMT İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. / Ziver İnşaat Taah. Mad. Tur. Paz. Synger. Tic. SOM. Det endelige tilbud om joint venture var 222.222.000 euro + moms, og det blev trukket ud af tilbuddet i den 27. runde.
 2. Sidste bud på IC İçtaş İnşaat ve Ticaret A.Ş. var 226.100.000 Euro + moms og blev trukket tilbage fra udbuddet i 28. runde.
 3. Det endelige tilbud på YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. var 227.100.000 Euro + moms, og det blev trukket tilbage fra udbuddet i den 29. runde.
 4. RC Rönesans Det endelige tilbud på İnşaat Taahhüt A.Ş. var 278.000.000 Euro + moms, og det blev trukket tilbage fra udbuddet i 83. runde.
 5. TAV Havalimanları Holding A.Ş.s endelige bud var 297.000.000 Euro + moms og blev trukket tilbage fra udbuddet i 147. runde.

Som et resultat af forhandlinger med virksomheder afgav joint venture-selskabet FAVORİ İŞLETMECİLİK A.Ş. / YAKO TEKSTİL SANAYİ VE DIŞ TİCARET A.Ş det højeste bud (lejeafgift) til gengæld for forpligtelsen til at give 147 Euro + moms til administrationen i den 297.100.000. runde.

Opførelse af Çukurova lufthavn inden for rammerne af Build-Operate-Transfer Model ”2012 € i udbuddet i 357.071.685 er det investeringsbeløb, som selskabet har ansvaret for inden for rammerne af nævnte arbejde.

På den anden side er den 20.11.2020 € + momspris, der tilbydes i udbuddet den 297.100.000 det lejebeløb, som det ansvarlige selskab har forpligtet sig til at betale til vores organisation under driftsprocessen.

Med hensyn til antallet af garanterede passagerer er der givet en passagergaranti på betingelse af, at den er begrænset til de første 12 år af driftsperioden, og antallet af 2 millioner 353 tusind 787 indenrigsafgange og 347 tusind 374 internationale afgange er garanteret. Påstanden om, at de er garanteret 12 millioner passagerer, er fuldstændig falsk.

Adana lufthavn, som har en nuværende kapacitet på 3 millioner passagerer, betjente ca. 2019 millioner 5 tusind passagerer ved udgangen af ​​60. At regionen har brug for en større lufthavn er indlysende.

Derudover er projektet planlagt i 3 faser. Den planlagte investeringsperiode for afslutningen af ​​investeringerne i 1. fase og ibrugtagning af lufthavnen er 2,5 år, og driftsperioden er 25 år. Hvis det årlige antal passagerer når op på 8 millioner, fungerer fase 2; Hvis antallet af passagerer når 9 millioner, udføres 3. etape.

Virksomheden, der vandt ovennævnte udbud, investerer 1 millioner euro i 103,7. fase, 2 millioner euro i 23,5. fase og ca. 3 millioner euro i 30. fase, i alt 157 millioner euro.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer