Hvad er en kronisk sygdom? Hvad er typerne af kroniske sygdomme?

Hvad er kronisk sygdom? Hvad er typerne af kronisk sygdom?
Hvad er kronisk sygdom? Hvad er typerne af kronisk sygdom?

Kroniske sygdomme opstår på grund af mange faktorer og fortsætter gennem en persons liv og forårsager et fald i livskvaliteten. Ved sygdommens første indtræden kan det være meget vanskeligt at opdage af personen og sundhedssystemet, da symptomerne endnu ikke har manifesteret sig fuldt ud. Medicinske indgreb reagerer fortsat ikke på kroniske sygdomme, der udvikler sig langsomt over en lang periode.Uanset hvilket kropssystem der forekommer den kroniske sygdom, opstår der et antal symptomer og tegn på grund af manglende evne til organer og væv i regionen at fungere fuldt ud. På grund af sygdomsprocessens lange varighed bliver yderligere symptomer såsom smerte, svaghed og humørsvingninger en del af personens daglige liv. Der udvikles et fald i personens evne til at drive forretning. Derfor forekommer kroniske sygdomme også som en årsag til tab af arbejdsstyrken.

Kronisk sygdom kan bane vejen for dannelsen af ​​tumorstrukturer på grund af undertrykkelse af immunsystemets funktioner i vævet og de omkringliggende områder.

Den lange varighed af sygdommene forårsager psykosociale lidelser hos personen over tid. Tristhed, vrede, hjælpeløshed, tab af selvtillid, angst for at være afhængig af andre og depression er psykologiske symptomer, der ledsager kroniske sygdomme.

Hvad er en kronisk sygdom?

Kroniske sygdomme er langvarige sygdomme, der har en ventetid på, at symptomerne og tegnene på sygdommen dukker op, udvikler sig af mange årsager og ikke har nogen endelig behandling.

Kroniske sygdomme kræver regelmæssig lægehjælp og begrænser aktiviteterne i en persons daglige liv.

Sværhedsgraden af ​​symptomerne forårsaget af sygdommen er variabel. Mens sygdommen kan forværres og følge et alvorligt forløb i nogle perioder, kan sygdommens sværhedsgrad falde, og symptomerne på personen kan afhjælpes i nogle perioder.

Hvad er typerne af kroniske sygdomme?

Center for Disease Control and Protection (CDC) og Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har evalueret nogle sygdomme inden for definitionen af ​​kronisk sygdom, den mest almindelige af disse sygdomme:

 • Hjerte- og vaskulære sygdomme
 • Nogle kræftformer
 • Type 2-diabetes
 • fedme
 • Leddbetændelse (gigt)
 • Kroniske luftvejssygdomme (KOL og astma)

Hjerte- og vaskulære sygdomme

De er kroniske sygdomme, der udvikler sig snigende med ophobning af fede molekyler i blodbanen på karvæggene og udvikler sig normalt, når de viser symptomer. Hvis den vaskulære okklusionsproces, kaldet åreforkalkning, forekommer i karene, der fodrer hjertet, opstår der et hjerteanfald i karene, der fodrer hjernen, men der opstår et slagtilfælde.

Antallet af hjerte-kar-relaterede sygdomme forventes at fordobles i vores land i de næste 10 år. Ud over fysiske tegn og symptomer er depression en meget almindelig tilstand hos personer med hjertesygdomme.

Type 2-diabetes

Diabetes, en kronisk metabolisk sygdom, er en tilstand karakteriseret ved konstant højt blodsukker. Årsagen til dette billede er nedsat insulinsekretion fra bugspytkirtlen og / eller resistens over for insulin i kroppen. Diabetesprævalensen øges med alderen hos både mænd og kvinder. Årsagen til dette er skadelige livsstilsændringer som inaktivitet og ubalanceret kost.

Diabetes diagnosticeres, hvis den målte faste blodsukkerværdi er over 125 mg / dl hos en person, der ikke tidligere havde diabetes.

Type 2-diabetes er den form, der ses hos 90% af personer med al diabetes. Der er resistens, der opstår med faldet i reaktion, som cellerne giver insulin. I de tidlige stadier af sygdommen øges mængden af ​​udskilt insulin for at normalisere det høje blodsukkerniveau, mængden af ​​udskilt insulin aftager gradvist, når manglende respons fortsætter, og type 2-diabetes opstår.

fedme

Dens forekomst stiger over hele verden, og det er vigtigt, fordi det er en sygdom, der kan forebygges med livsstilsændringer. I vores land er fedme mest almindelig i aldersgruppen 55-64.

Hvis body mass index er over 30 kg / m2, kaldes det fedme, og hvis det er over 40 kg / m2, kaldes det morbid fedme. Disse målinger indikerer, at der er mere fedt end normalt i kroppen. Bortset fra body mass index kan taljeomkredsen og talje-hofteforholdet give information om fordelingen af ​​dette overskydende fedt i kroppen. En taljeomkreds på 102 cm hos mænd og over 88 cm hos kvinder defineres som bred. Samtidig er grænseværdierne for talje-til-hofte-forhold opnået ved at dividere taljeomkredsen med hofteomkredsen 0.95 for mænd og 0.88 for kvinder. Mennesker over denne værdi betragtes som risikable med hensyn til diabetes og hjerte-kar-sygdomme.

Fedme ses som en kronisk sygdom, der skal behandles i dag, da den lægger grunden til mange sygdomme relateret til forskellige kropssystemer. Muligheden for dødelig sygdom øges hos overvægtige mennesker.

Sygdomme, der udvikler sig på basis af fedme:

 • Metabolisk syndrom
 • Type 2 diabetes
 • Hjertesvigt
 • Koronararteriesygdomme
 • Søvnapnø syndrom
 • Gastroøsofageal reflukssygdom
 • Hudsygdomme
 • Immunsystemets svækkelse
 • Social angst og depression med psykologisk indflydelse
 • Øget modtagelighed for bryst, tyktarm, galdeblære, kvindelige reproduktive organer og prostatacancer
 • Gigt i knæ- og hofteleddet på grund af stigningen i belastningen på leddene og begrænsning af bevægelse

Kroniske luftvejssygdomme

Astma og kronisk obstruktiv lungesygdom, som er sygdomme, der hindrer luftvejene, påvirker millioner af mennesker over hele verden. Selvom årsagerne og symptomerne på disse to sygdomme er forskellige fra hinanden, har de også fælles træk som kronisk forløb og forårsager betændelse i luftvejene.

Astma er forårsaget af overdreven reaktion fra luftvejene på forskellige faktorer. Som et resultat af denne overdrevne reaktion forekommer hvæsende vejrtrækning, tæthed i brystet, hoste og følelsen af ​​sult efter luft især om natten og tidligt om morgenen.

Kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) er fjerde blandt dødsårsagerne over hele verden. Luftstrømmen i åndedrætssystemet er begrænset efter strukturelle ændringer og indsnævring i de små luftveje.

Som et resultat af disse sygdomme svækkes lungernes forsvar mod sygdomsfremkaldende mikroorganismer. Risikoen for dødelig forløb af luftvejssygdomme som lungebetændelse øges.

I kroniske luftvejssygdomme påvirkes hjernens funktioner på grund af faldet i mængden af ​​ilt i blodet, angst og frygt opstår.

Kronisk ledbetændelse (gigt)

Gigt er en betændelsestilstand ledsaget af hævelse og ømhed i et eller flere led. De vigtigste klager, det forårsager, er ledsmerter og begrænsning af bevægelse, som forværres med alderen. Blandt de mest almindelige kroniske ledbetændelser er reumatoid arthritis, kendt som slidgigt, forkalkning og gigt, de to første steder.

Ved slidgigt opstår der skader i bruskstrukturen i leddene som følge af overdreven brug. Efter denne skade er bevægelsen af ​​leddene begrænset. På grund af tabet af smøreevne begynder de ledformede knogler at gnide mod hinanden, og dette forårsager knogleskader.

Reumatoid arthritis definerer på den anden side den kamp, ​​som immunceller, som er grundlaget for kroppens forsvar, åbner mod ens eget led. Betændelse, der begynder mellem ledvæsken og brusk, kan involvere alle ledstrukturer over tid.

Armin

Rail Industry Show 2020

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar