Udskydes LGS- og YKS-eksamen? Minister Selçuk annonceret

Vil lgs og høje eksamener blive udsat?
Vil lgs og høje eksamener blive udsat?

Minister for national uddannelse Ziya Selçuk var gæst på TRT Haber live-udsendelse. Minister Selçuk afgav i live-udsendelsen af ​​TRT Haber udtalelser om fjernundervisningsprocessen, der vil fortsætte i alle uddannelsesinstitutioner inden for rammerne af koronavirusforanstaltninger og besvarede spørgsmål på uddannelsesdagsordenen.Minister Selçuk sagde, at skoler er åbne indtil 2. juli, og at der kun vil være en eksamen i anden semester i gymnasierne. ”Hvis vi kan klare denne proces godt i hånden efter fuld lukning, kan vi opnå meget sunde resultater og om nødvendigt kan vi sikre, at skoler åbnes på alle klassetrin. Vores mål er at åbne alle klasser under hensyntagen til prioriteterne. " fandt vurderingen.

På spørgsmålet om, hvad planlægningen var for åbningen af ​​skolerne efter den fulde afslutningsproces, sagde Selçuk, at deres ønske var at åbne skolerne fuldstændigt, men de forsøgte at handle i overensstemmelse med henstillingen fra den videnskabelige komité og de fremlagte tabeller. af sundhedsministeriet.

Selçuk sagde, ”Jeg tror, ​​at antallet af sager vil falde med den fuldstændige lukningsproces, og jeg håber, at dette vil være et håb for åbningen af ​​skoler. Hvis vi kan klare denne proces godt hånd i hånd, kan der opnås meget sunde resultater, og om nødvendigt kan skoler åbnes på alle klassetrin. Vores mål er at åbne alle klasser under hensyntagen til prioriteterne. " brugte udtrykkene.

Om, at de klasser, hvor træning ansigt til ansigt begynder efter 17. maj, begynder at være klare inden for en uge eller to, gav Selçuk følgende oplysninger:

”Vi kan sige, at omkring 30 procent af eksamenerne i anden semester i gymnasier er afsluttet. Lidt mere i gymnasierne. Alle eksamener i 12. klasse er forbi. Der arrangeres en ordning for de andre klasser efter 17. maj, og arrangementet her vil være et mere fleksibelt arrangement. Cirka 40 procent af eksamenerne er afsluttet i gymnasierne. Der vil kun være en eksamen i anden periode i gymnasierne. "

Udtalelse om, at det ikke er muligt at udskyde den centrale undersøgelse inden for anvendelsesområdet for High School Transition System (LGS), foretog Selçuk følgende vurdering af, om der vil være en ændring i LGS-kalenderen: siger. Vi har i øjeblikket ingen beslutning om at udskyde disse. Det afholdes på de bestemte datoer. " sagde.

Påmindet om, at vaccinationen af ​​lærere startede den 24. februar, tilføjede Selçuk, at der blev åbnet vaccinationsaftaler for 425 tusind 500 lærere.

Påmindet om, at skolerne vil være åbne indtil 2. juli, sagde Selçuk, ”Forældre, der ønsker sommeren; "De vil se hundredvis af aktiviteter for at støtte deres børn med matematiklejre, kurser eller sommerskoler eller støtte arbejde på tv og EBA online-aktiviteter." han snakkede.

Selçuk understregede, at de ønsker at give rapportkortene til de studerende ansigt til ansigt, og hvis rapportkortet ikke gives ansigt til ansigt, er det digitale rapportkort også klar.

"Vurdering af børnehaver fortsætter"

Da minister Selçuk blev spurgt om børnehavenes og børnehavernes tilstand under afslutningsprocessen, mindede han om, at børnehaverne er tilknyttet ministeriet for familie- og socialtjenester og fortsatte som følger:

”I Ministeriet for National Uddannelse er der en 5-årig gruppe, som vi kalder førskole og børnehave. Vores førskoleuddannelsesinstitutioner var altid åbne i denne periode. Vores førskolelærere viste stor hengivenhed. Imidlertid viste anbefalingerne fra den videnskabelige komité og andre numeriske data i denne komplette lukning os, at skolerne under vores ministerium også burde være lukket et stykke tid i denne proces. Vi fulgte det. Vi ringede til vores minister om daginstitutionerne, og en evaluering er i gang. Der vil sandsynligvis være en meddelelse i morgen. "

"Lærere og skoleledere går ikke i skole i perioden med fuldstændig lukning"

Selçuk understregede, at lærere ikke vil være forpligtet til at gå i skole i en dag under den fuldstændige lukningsproces, og at skoleledere ikke vil gå i skole i denne periode.
I erklæringen om, at de distribuerede næsten 750 tusind tablets med 25 GB internet til studerende under epidemien, forklarede Selçuk, at undersøgelser af tabletdistribution og EBA Support Points også fortsætter.

Selçuk overførte oplysninger om psykologien hos børn, der er låst derhjemme, og understregede, at de som ministeriet kan tage hurtige skridt til at lukke de akademiske underskud, men at forbedring af social-følelsesmæssige problemer kræver langsigtede studier.

Under henvisning til resultaterne af en undersøgelse, de gennemførte på gymnasieelever, sagde Selçuk, at 21,8 procent af de studerende sagde "Jeg begyndte at isolere mig mere fra andre", 19,7 procent af dem "Jeg begyndte at have problemer med at sove" og 15,6 procent af de studerende “Jeg begyndte at have problemer med ernæring.” Han erklærede, at de afgav sådanne erklæringer.

I erklæringen om, at den psykosociale supportlinje fortsætter med at arbejde på dette emne, leverer de psykologiske rådgivere 24-timers service, og at der er vigtige emner i det nationale supportprogram (UDEP) vedrørende disse understøttelser; Derudover erklærede han, at de leverer publikationer, videoer og læreruddannelse.

"Hvad vil du anbefale lærere og studerende i lukningsprocessen?" På spørgsmålet om minister Selçuk, ”Det, jeg er mest ked af, er, at to kilder har passeret gennem børnenes liv. 'Hvad har dette med uddannelse at gøre?' Det kan siges, men det er meget vigtigt at passere foråret, det er meget vigtigt at være lukket om foråret, det er et stort tab i menneskeliv. I denne henseende er det meget vigtigt for vores børn at gå ud og deres fysiske aktiviteter. Fysisk bevægelse, følelsesmæssig interaktion og nogle mentale aktiviteter, disse tre, skal være afbalanceret i barnets udvikling. " han snakkede.

Selçuk råder børn til at bevæge sig rundt derhjemme, at lave socialt og følelsesmæssigt afslappende aktiviteter, at komme sammen med vennerne eksternt, at spille forskellige spil med forældrene, at læse bøger og lave musik og at følge underholdende aktiviteter på EBA TV. ud af vigtigheden.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar