Hvordan bruges Blockchain-teknologi i sundhedsvæsenet?

Hvordan blockchain-teknologi bruges i sundhedsvæsenet
Hvordan blockchain-teknologi bruges i sundhedsvæsenet

Blockchain (blockchain) er en elektronisk hovedbog, hvor information opbevares. Krypteret information er tilgængelig for alle, men det er en kilde, hvor ændring ikke er mulig. Den digitale kæde vokser konstant, med kodeblokke tilføjet til den foregående i kronologisk rækkefølge. Inden for blockchain-teknologi, der er kommet ind i vores liv med Bitcoin og er blevet nævnt inden for forskellige områder i de seneste år, er invarians og pålidelighed i spidsen.

Selvom de første undersøgelser af blockchain-teknologi går tilbage til 1991, afslørede artiklen "Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System" skrevet af en person eller en gruppe kendt som Satoshi Nakamoto i 2008, hvordan denne teknologi kan bruges i kryptokurver. Selvom ordet "blockchain" aldrig nævnes i Nakamotos 9-siders artikel, nævner den beskrevne proces denne teknologi. Da blockchain er et distribueret databasesystem, der ikke er afhængig af en autoritet, transparent, decentraliseret, kan lagres, ændres og kontrolleres af alle gennem årene, har det forvandlet sig til en teknologi, hvor operationer såsom opbevaring, styring, verifikation og opbevaring kan udføres ikke kun i kryptokurver, men også i mange forskellige emner. Sundhedsfelt er en af ​​dem. Oplysninger om finansielle instrumenter nævnt på denne side er strengt taget ikke investeringsrådgivning.

Mængden af ​​nye data, der oprettes i verden, øges dag for dag. Dette gælder også sundhedsdata. Nuværende teknologier er stadig tilstrækkelige til datalagring, hurtig behandling af lagrede data og datasikkerhed, men det forudsiges, at nogle problemer sandsynligvis vil forekomme inden for 5-10 år. Stigningshastigheden i mængden af ​​nye data, der oprettes, indikerer konstant, at eksisterende teknologier bliver langsomme og dyre over tid. Derfor vil der være mere behov for brug af blockchain-teknologi i fremtiden.

I betragtning af dets bidrag til sundhedsområdet med hensyn til datalagring, reduktion af omkostninger og stigende hastighed er det utænkeligt, hvordan en sådan innovativ teknologi vil have langsigtede virkninger. Med fremkomsten af ​​pandemien er brugen af ​​blockchain-teknologi i sundhedsindustrien blevet en mulighed for lande. De positive virkninger af denne teknologi på emner som at sikre, at folk undgår direkte kontakt, sparer tid, letter internationalt samarbejde og reducerer dokumenttætheden har tiltrukket landeadministrationernes opmærksomhed. Fra et andet synspunkt giver de lave omkostninger en mulighed for fordeling af økonomiske muligheder til forskellige områder.

Blockchain-teknologi muliggør eliminering af en myndighed eller en central server. Ved at distribuere dataene til internetmiljøet gør det det muligt at udføre verifikationsprocesserne fra mange punkter på samme tid, ikke fra et enkelt punkt. Denne funktion fremskynder databehandlingsprocesser enormt. Det gør det muligt at lagre patienters sundhedsdata regelmæssigt, hurtigt overføre og let anonymisere, når det er nødvendigt. På denne måde bliver det muligt at få adgang til sundhedsdata (så meget som tilladt) hvor som helst i verden.

Det er et meget vigtigt skridt for menneskeheden at gøre det muligt for udviklingen af ​​kunstig intelligens at etablere et forhold mellem sundhedsdata og planlægge behandling. I betragtning af kvadrillioner af sundhedsdata for milliarder mennesker i det digitale miljø, hvor hurtigt dette behandles af kunstig intelligens, og hvor hurtigt dataene tilknyttes, vil direkte reflektere over behandlingspraksis. På denne måde kan behovet hos patienter, der fortsætter deres behandling derhjemme eller på hospitalet, bestemmes på forhånd. De medikamenter, der skal bruges, det nødvendige medicinske udstyr og den behandling, der skal anvendes, kan bestemmes hurtigt, og hvis produktforsyning er påkrævet, kan de leveres og klargøres automatisk på forhånd. Dette er grunden til den hastighed, der leveres af blockchain-teknologi, er så vigtig.

Der er hundredvis af ny software, der bruger blockchain-teknologi i sundhedsindustrien. Nogle af disse har skabt digitale aktiver som Bitcoin med deres egne blockchain-teknologier og er blevet handlet på børser. Andre er software, der gemmer data på blockchains som Ethereum. Et par eksempler er givet nedenfor:

Culinda: Det er en blockchain-applikation designet til at gemme kommunikationsdata for medicinsk udstyr med hinanden og brugsinformation i behandlingsprocesser.

Pharmeum: Det er en blockchain-applikation, der bruges til at overføre digitale recepter og medicinske data, der bruges til køb af stoffer.

MedRec: Det er en blockchain-applikation designet til at gøre det muligt for patienterne nemt at dele deres data med de institutioner, de tillader.

ScalaMed: Det er en applikation med en blockchain-infrastruktur, der sigter mod at samle lægemiddelproducenter, lægemiddeldispensere, apotekskæder og hospitaler for at forhindre bedrageri på recepter og gør det muligt at foretage registrering, bekræftelse og overførsel af lægemidler sikkert.

Nogle andre virksomheder, der arbejder på blockchain på sundhedsmarkedet:

  • iSolve
  • Hashed sundhed
  • Patientory
  • Medicinsk kæde
  • chronicled
  • FarmaTrust
  • SimplyVital Health
  • Link Lab
  • IBM
  • Skift Healthcare

Vi er overbeviste om, at blockchain-teknologi, som har udviklet sig hurtigt siden 2008, vil påvirke dagligdagen i den nærmeste fremtid. At blive applikationer, som alle ikke kun kan bruge i økonomiske anliggender, men også på mange områder af livet, synes at være en uundgåelig proces. Især inden for sundhedsområdet på kort tid til revolutionær udvikling hvorfor kunne det være. Fremstillings- og distributionsprocesser for lægemidler og medicinsk udstyr, opfølgning og behandling af patienter, adgang til medicinske journaler, acceleration af bureaukratiske processer, klinisk forskning, kommunikation mellem medicinsk udstyr, acceleration af medicinske og tekniske tjenester, forsikringsapplikationer og mange lignende problemer vil fremskynde. op.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar