Pressemeddelelse fra Ankara Metropolitan om metrokonstruktioner

pressemeddelelse fra ankara buyuksehir om metrokonstruktioner
pressemeddelelse fra ankara buyuksehir om metrokonstruktioner

For nylig er det blevet set, at målrettet og falsk nyhed, der anklager borgmesteren i Ankara Metropolitan Municipality, Mr. Mansur Yavaş, vedrørende metrokonstruktioner er blevet offentliggjort i nogle medier, hjemmesider og sociale mediekonti. Med hensyn til de ovennævnte nyheder er det blevet anset for vigtigt at dele med vores borgere de oplysninger og dokumenter, der er relateret til de arbejder, der er udført af vores kommune hidtil vedrørende metroprocesser.

HVORDAN OVERFØRES UNDERVÆGERNE, DER ER I OPGAVER, MYNDIGHEDER OG ANSVAR FOR METROPOLITISK KOMMUN MED LOV NR. 5216, OVERFØRT TIL TRANSPORT- OG INFRASTRUKTURMINISTERIET?

I henhold til artikel 5216, afsnit 7, i lov nr. XNUMX Selvom jernbanesystemkonstruktionerne ligger inden for Metropolitan-kommunernes opgaver, beføjelser og ansvar, kunne linjerne Çayyolu (2001), Sincan (2002), Keçiören (2003), som blev startet med at blive bygget af Ankara Metropolitan Municipality, ikke afsluttet indtil 2010.

Ankara Metropolitan Municipality har skriftligt ansøgt ministeriet for transport og infrastruktur om opførelse af linjerne Çayyolu, Sincan, Keçiören og Ministerrådets afgørelse nr. 2010/1115 Det forventes, at disse linjer vil blive afsluttet af ministeriet for transport og infrastruktur. Disse linjer, hvis konstruktioner er afsluttet af ministeriet, er blevet overført til vores kommune for at blive drevet.

ankara undergrundsbaner byggetider

HVILKE YDERLIGERE LINIER BEDER ANKARA METROPOLITAN KOMMUN OM MINISTERIET OM TRANSPORT OG INFRASTRUKTUR?

Ligeledes blev Ankara Metropolitan Municipality anmodet om opførelsen af ​​følgende linjer, der skulle udføres af ministeriet for transport og infrastruktur inden for rammerne af de relevante beslutninger i de foregående perioder.

LINJENAVN DET SIDSTE STATUS
Lufthavnsmetro Ministerrådets afgørelse blev taget til opførelsen. Byggeriet blev medtaget i ministeriet for transport og infrastruktur i investeringsprogrammerne 2019-2021.
GAR-ETLIK-OVACIK METRO Projektopførelse blev inkluderet i 2018-2021 investeringsprogrammer fra ministeriet for transport og infrastruktur
KORU-BALGLICA-SINCAN METRO Projektopførelse blev inkluderet i 2020-2021 investeringsprogrammer fra ministeriet for transport og infrastruktur
CENTRAL SAMLING (O) METRO Intet arbejde fandt sted.
DIKIMAVI-NATO-VEJ

JERNBANESYSTEMLINJE

Intet arbejde blev udført af ministeriet. Det blev anmodet om skriftligt fra ministeriet den 30.01.2020; Vores anmodning blev godkendt den 09.03.2020. Projektudbuddet blev foretaget, og kontrakten blev underskrevet med entreprenørselskabet den 12.10.2020. Efter afslutningen af ​​projektet udføres byggeanbudet med det samme.

For lufthavnslinjen kan man få adgang til ABB-forsamlingsbeslutning, ABB-anmodningsbrev, kabinetsbeslutning nr. 2018/11895 og 2021 (ved at klikke på artiklen)

Ministeriet har indledt en undersøgelse af anmodningerne med følgende bogstaver om andre linjer, og projektkonstruktionerne for dem, der er positive som følge af denne undersøgelse, er inkluderet i Ministeriet for transport og infrastruktur.

Fra de linjer, der kræves konstrueret fra transportministeriet Gar-Etlik-Ovacik linje 2018 i året, Koru-Bağlıca-Xinjiang linje I 2020 Som et studieprojekt, Esenboğa lufthavn linje blev inkluderet i investeringsprogrammet i 2019 som et byggearbejde.

Faktisk blev det på mødet med ministeriet AYGM (30. januar 2020) klart anført, at lufthavnens linje ville blive tilbudt i 2020, og at linjen Gar-Etlik-Ovacık, som er fortsættelsen af ​​denne linje , ville blive designet og bygget af ministeriet.

Inkluderingen af ​​disse linjer i investeringsprogrammerne betyder, at linjerne konstrueres af ministeriet for transport og infrastruktur. Hvis vi går imod konceptet, er det klart, at vores organisation ikke kan spare på de pågældende linjer.

I denne ramme er der to linjer i transportplanen, som er gavnlige i opførelsen af ​​et jernbanesystem i betragtning af den nuværende og nær fremtidige mobilitet i byerne, og som ministeriet har fastslået, at der ikke er gjort noget arbejde:

  • Fra disse linjer Dikimevi-Natoyolu linje Det blev erklæret, at det kunne udføres af os, hvorpå en anmodning blev fremsat ved at skrive til ministeriet. Efter ministeriets godkendelse af vores anmodning begyndte vores institution at arbejde. Hvis vores anmodning ikke var blevet godkendt af ministeriet, ville det ikke have været muligt for os at foretage en gentagne undersøgelse på denne linje. Efter forberedelsen af ​​forberedelsen til den pågældende linje blev det endelige projektudbud foretaget. Efter afslutningen af ​​projektet, som er grundlaget for implementeringen, vil byggeprocessen begynde med det samme.
  • For det andet er der foretaget forundersøgelser af Dikmen-Gar Line. Ifølge resultaterne af disse undersøgelser vil det endelige projektudbud blive foretaget.

HVORDAN ER TILBAGEBETALINGEN AF BYGGEGIVNINGERNE FOR CAYYOLU, SİNCAN, KEÇİÖREN METROLINJER UDEN UDBYGNING?

Selvom metrostationerne Çayyolu og Sincan, som blev bygget og leveret af ministeriet for transport og infrastruktur, blev afsluttet i 2014, og Keçiören-metroen blev afsluttet i 2017, blev tilbagebetalingen af ​​disse linjer først startet i 2019. I henhold til Ministerrådets afgørelse nr. 2010/1115 skal fradrag 15% af metroomkostningerne fra indtægterne fra de byggede linjer skulle tilbagebetales. Men en måned efter lokalvalget frigivet Med præsidentens beslutning nr. 1014 er tilbagebetalingsbetingelserne 5% fra de kommunale skatteindtægter. ændret til cutoff.

I henhold til disse ændrede betingelser begyndte metronedskæringer at blive foretaget fra maj 2019. (Tabel 1).

Som det fremgår af nedenstående tabel foretages 21 gange flere fradrag i disse nye betalingsbetingelser. (Tabel 2).

Derudover blev den resterende gæld fra linierne ANKARAY (AŞTİ-Dikimevi-1996) og Batıkent metro (Batikent-Kızılay-1997), som blev bygget tidligere, betalt af vores kommune. (Tabel 3).

Det samlede antal betalinger fra metroen, der blev foretaget fra den dato, hvor vi begyndte at arbejde, indtil i dag 800 million TL og det beløb, der er skrevet til vores gældssektion, er 2 milliarder 249 millioner TL. (Tabel 4).

Hvis vi ikke var blevet tvunget til at betale gælden fra de metrolinjer, der ikke blev bygget af os, ville det have været muligt let at realisere en metrolinje med vores kommunes egne ressourcer.

HVORDAN KRÆVES EN PROCES TIL BYGNING AF ET METRO-PROJEKT?

Metroprojekter er ikke projekter, der besluttes at blive bygget i dag og startet i morgen. Den korteste anlægsperiode i metrolinjer, der er bygget i Tyrkiet indtil videre, er realiseret som A1 AŞTİ-Dikimevi (1992-1996), M1 Batıkent-Kızılay (1993-1997), udført af vores Ankara Metropolitan Municipality. Selvom opførelsen af ​​disse projekter blev afsluttet på 4 år, I 1 startede A1989 AŞTİ-Dikimevi-linjen.I 1 startede M1987 Batıkent-Kızılay-linjen. arbejdet er begyndt. Kun opførelsen af ​​metrolinjerne Çayyolu (2001-2014), Sincan (2002-2014), Keçiören (2003-2017), som blev startet senere, tog 12-14 år.

I dag er det ikke nok for vores Metropolitan Kommune at beslutte at starte opførelsen af ​​en metrolinje. Præsidentdekret nr. 10.07.2018 offentliggjort i Officiel Tidende dateret 30474 og nummereret 1 Derfor skal projektet også godkendes af ministeriet for transport og infrastruktur.

Siden 2010:

  1. Overlade desperat opførelsen af ​​alle linjer til ministeriet for transport og infrastruktur,
  2. Ikke udfører noget arbejde med jernbanesystemet,
  3. Ikke i stand til at lægge en meter skinne,
  4. En mentalitet, der afslutter institutionens hukommelse, kapacitet og erfaring i denne henseende,

Vi overlader det til offentlighedens skøn at kritisere vores ledelsesmetode, der afslører viljen til at samarbejde med mennesker, institutioner og organisationer fra alle samfundslag om, hvad vi kan gøre sammen i vores hovedstad uden at blive undersøgt, undersøgt eller bekræftet.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar