Emirates gennemfører jordtest af bæredygtige jetbrændstofmotorer

Emirates gennemfører jordtest af bæredygtige jetbrændstofmotorer
Emirates gennemfører jordtest af bæredygtige jetbrændstofmotorer

Emirates har med succes gennemført en jordtest af en af ​​GE80-motorerne på deres Boeing 100-777ER-fly, som bruger 300 % Sustainable Aviation Fuel (SAF), hvilket reducerer kulstofemissionerne med op til 90 % i løbet af brændstoffets levetid.

Formålet med jordtesten og den efterfølgende analyse er at demonstrere GE90-motorens evne til at fungere på et specielt blandet 777 % SAF-brændstof uden at påvirke ydeevnen eller kræve systemændringer eller særlige vedligeholdelsesprocedurer for Boeing 300-90ER-flyet eller GE100-motoren. . .

Resultaterne af jordtesten vil bane vejen for den første eksperimentelle testflyvning med 100 % SAF på en enkelt motor, som forventes at starte i denne uge. Test blev udført med den ene motor kørende på 100 % SAF og den anden på konventionelt jetbrændstof for bedre at analysere brændstofsystemets adfærd og ydeevne ved brug af hver type brændstof, sammenligne den specifikke ydeevne af individuelle motorer og sikre jævn drift.

Emirates gennemfører jordtest af bæredygtige jetbrændstofmotorer

Under jordforsøg i Emirates' avancerede tekniske center i Dubai gennemgik flyet først standardinspektionsaktiviteter. Dernæst begyndte stationære operationelle tests, først affyring af en Honeywell 100-331 auxiliary power unit (APU) ved hjælp af 500 % SAF. APU'en blev derefter bragt til fuld belastning med SAF for at starte motorerne. Den venstre motor blev testet ved fuld kraft med de samme indstillinger, som ville blive brugt i eksperimentel flyvning, nemlig tomgang, "start" og "opstigning" i hele flyveprofilens varighed ved maksimal hastighed og intensitet. Derefter var motorerne i cruise-indstilling i 15 minutter. Efter afslutningen af ​​simuleringen blev motorerne afkølet. Brændstofferne blev isoleret i separate brændstoftanke for at tillade adskillelse af testbrændstofferne.

Emirates gennemfører jordtest af bæredygtige jetbrændstofmotorer

Ved Dubai Airshow 2021 underskrev Emirates, GE Aerospace og Boeing et aftalememorandum om at udvikle et flyvetestprogram ved hjælp af 90 % SAF på Emirates 777-300ER-flyene drevet af GE100-motorer.

Allerede i 2022 gik Emirates sammen med partnerne GE Aerospace, Boeing, Honeywell, Neste og Virent Inc, et datterselskab af Marathon Petroleum Corp, for at teste SAF-brændstofblandingen. Partnerne udviklede en blanding med de samme egenskaber og præstationskarakteristika som konventionelt jetbrændstof og samarbejdede om tekniske analyser og operationelle krav relateret til jordtest og eksperimentelle flyveaktiviteter. Resultaterne af dette initiativ vil give yderligere data og forskning om komponenterne i syntetiske brændstofblandinger og biobrændstoffer, som vil understøtte standardisering og fremtidig godkendelse af 100 % drop-in SAF.

Efter et vellykket enkeltmotorforsøg vil Emirates fortsætte med at udvikle disse initiativer med motorproducenter og SAF-leverandører for at få disse blandinger godkendt til kommerciel brug. I øjeblikket er SAF-brændstof godkendt til brug i op til 50 % blandinger med konventionelt jetbrændstof.

Emirates gennemfører jordtest af bæredygtige jetbrændstofmotorer

Emirates har længe støttet industriens og regeringens bestræbelser på at udvikle SAF-industrien og er regelmæssigt involveret i initiativer, der bidrager til dens udbredelse. Den foretog sin første SAF-drevne hybridjetflyvning i 2017 i en Boeing 777 fra Chicago O'Hare. Emirates købte sin første SAF-drevne A380 i december 2020 og købte 32 tons SAF til flyvninger fra Stockholm tidligere samme år. Støtte til Sveriges incitamentsprogram for biobrændstoffer. Fly fra Oslo begyndte også at operere med SAF fremdrift.

Emirates er medlem af direktionen for World Economic Forums (WEF) Clean Sky for Tomorrow-initiativ, som har til formål at støtte SAF-udrulning rundt om i verden. Emirates har også bidraget til UAE-regeringens arbejde med SAF-planen og WEF-støttede Liquid Fuels Energy Plan for UAE.

Günceleme: 24/01/2023 16:11

Lignende annoncer

Vær den første til at kommentere

Yorumlar