Anden Abdulhamids Hejaz-jernbaneprojekt

Ifølge Sultan Abdülhamid Han, der sagde ”Det er min gamle drøm” for Hicaz Railway, ville dette projekt have mange materielle og åndelige tjenester. "Hajj vil blive lettet", og det reduceres til 18 dage mellem Damaskus og Mekka, inklusive måneder med pilgrimsrejse og pilgrimsrejse.

Bogen med titlen "Hijaz Railway Project of Sultan Second Abdülhamid Han" skrevet af Ömer Faruk Yılmaz er udgivet af Çamlıca Basım Yayın. Dette arbejde, der er valgt blandt tusinder af fotografier, kort og dokumenter, afslører, hvordan strategiske og langsigtede tjenester leveret af Abdulhamid Han.

Gennem historien har folk gjort mange opfindelser for at gøre transport og transport hurtigere og lettere. Opfindelsen af ​​hjulet er den vigtigste af disse opfindelser, der giver transportvirksomheden hurtigere. Efter at hjulet og maskinen var fusioneret med motoren, blev afstandene forkortet, og både menneskelige og kommercielle forhold mellem de fjerne geografiske regioner steg hurtigt. Denne stigning medførte flere aktiviteter og handel. Jernbaner gav den mest alvorlige bekvemmelighed til nogle nationer, der brugte denne udvikling og handel med det formål at etablere et kolonistyr.

Før dampbanedriften i verden er det kendt at bruge ikke-motoriserede vogne, der kører med jernbanesystem i forskellige miner. Med opfindelsen af ​​dampmotoren er ansigtet til jernbanetransport også ændret. Udviklingen af ​​jernbanen har vist forskelle mellem regioner i verden. Selvom industrien udvikler sig hurtigere i avancerede områder, er den langsommere og endda snesevis af områder med vanskelige jordforhold og begrænsede økonomiske muligheder.
udviklet sent på året. Derudover observeres det, at jernbanen i de udnyttede lande blev bygget og betjent af de udnyttende stater selv som et udnyttelsesmiddel. For eksempel åbnede jernbanerne, der blev etableret i Indien som følge af private selskabers aktiviteter med støtte fra den britiske regering, den indiske geografi for den britiske hovedstad, indtil de nåede deres længste hjørner. Udviklingen af ​​jernbaner har ført til en ny æra med hensyn til verdenshistorien, selv med det formål at sikre kolonialisme, zonering eller økonomisk velstand.

Osmanniske stat tjente befolkningen i regionen

De første jernbaner i den osmanniske stat Den osmanniske stat deltog aldrig i de koloniale aktiviteter, der blev udført af andre stater end sine egne i lyset af de hurtigt skiftende verdensforhold, og forsøgte altid at fortsætte livene i de samfund, det var vært under sin administration. Udnyttelsen af ​​det osmanniske imperiums økonomiske liv ved udnyttelse af de billige råvarer fra kolonierne i kolonistaterne gennem slaver og billig arbejdsstyrke påvirkede det økonomiske liv i det osmanniske imperium, og staten stod overfor en stor depression. Mens kolonimagterne opnåede en god service og næsten nul omkostninger takket være billige mennesker og arbejdskraft og råvarer, efterlod de stater og nationer en økonomisk krise, idet de forsøgte at give værdien af ​​arbejdskraft og råvarer.
Ifølge Sultan Abdülhamid Han, der sagde ”Det er min gamle drøm” for Hicaz Railway, ville dette projekt have mange materielle og åndelige tjenester. "Hajj vil blive lettet", og det reduceres til 18 dage mellem Damaskus og Mekka, inklusive måneder med pilgrimsrejse og pilgrimsrejse. Med jernbaneforbindelsen til Jeddah, kunne den let nås over hele verden ad søvejen. Derudover ville det være meget lettere for staten at styrke forbindelsen mellem muslimer og sikre, at den offentlige orden bliver stærkere og stærkere.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar