Hvor mange mennesker vil være i minibussen i Trabzon?

hvor mange mennesker der vil blive fyldt i gelænderet
hvor mange mennesker der vil blive fyldt i gelænderet

Hvor mange personer vil blive delt i Trabzon ?; Det første møde i Trabzon Metropolitan Municipality i november blev afholdt under formandskab af borgmesteren i Trabzon Metropolitan Municipality Murat Zorluoğlu.

I byen kom det indre by-minibuss op igen. Forhandlinger pågår for en komplet udskiftning af dolmush-systemet, mens det nye system planlægges taget i brug i juni af 2020.

Zorluoğlu sagde, muş Fra juni året 2020 skulle minibusserne være egnede til handicappede og mere behagelige, især til aircondition. Ingen af ​​de køretøjer, der i øjeblikket bruges som minibusser, vil være lovligt tilgængelige fra juni 2020. Derfor er deres modernisering krævet af loven. Vi har været i tæt kontakt med vores driverforening siden starten. Vi mødtes flere gange ikke kun med vores Chauffeurs Association, men også med alle vores stationschefer og holdt gensidige konsultationer. Vi har bragt denne proces indtil nu med logikken i fuld høring. Vores vigtigste mål her er at få mest muligt ud af vores mennesker. Med andre ord, vi har arbejdet på en mere behagelig dolmisme-forståelse. I mellemtiden vil jeg gerne meddele, at vores Chauffeurs Association og vores stationspræsidenter har lagt deres hænder under stenen. Jeg takker dem.

Der var tre alternativer. En af dem er, at de eksisterende minibusser fortsat vil blive fornyet med antallet af sæder uden stigning i sæder. Med andre ord ved at øge modellerne af køretøjer, gøre dem mere egnede for handicappede, øge komforten i systemet til at fortsætte. Den anden mulighed er at øge antallet af sæder til 16 + 1 og reducere antallet af køretøjer og øge antallet af partnere til 3.

Som du ved, har hver dolmuş i Trabzon to partnere. Det tredje forslag er at øge antallet af sæder over 17 for at øge antallet af minibusser til en offentlig busstatus og at tilbyde dem til minibustjenesten. I de næste par uger vil vi være i stand til at forklare disse muligheder til alle vores samtalepartnere med deres fordele og ulemper. Nogle gange er der rapporter i pressen om, at denne forretning er blevet Tangle. De skal ikke respekteres. Processen fortsætter under vores koordinering. Forudsat at vores mennesker får en bedre minibustjeneste, er vores chaufførs tilgang til disse muligheder vigtig for os. Når de træffer denne beslutning imellem sig, ser vi varmt på deres beslutninger, hvis de garanterer, at vores folk får behagelig service. ”

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar