2030 Uhindret vision Dokument klar

2030 Uhindret vision Dokument klar
2030 Uhindret vision Dokument klar

Ministeriet for familie-, arbejdsmarkeds- og socialtjenester udarbejdede 2030 Barrier-Free Vision Document, der beskriver visionen om at blive et inkluderende samfund, hvor handicappede kan realisere deres potentiale som lige borgere.


Zehra Zümrüt Selçuk, minister for familie-, arbejdsmarkeds- og socialtjenester, sagde, at de siden 2002 har taget skridt til at styrke handicappedes deltagelse i det sociale liv i mange områder fra hjemmet og institutionel pleje til tilgængelighedsstudier, beskæftigelse og uddannelse. Minister Selçuk understregede, at begrebet handicap er et begreb, der ændrer sig og transformeres over tid, ”Baseret på denne ændring udarbejdede vi vores barrierefrie vision-dokument. Dette visiondokument vil afsløre vores lands nationale vision og køreplan inden for handicapområdet fra 2020 til 2030. " sagde.

Politikker dækket af 8 emner

I det barrierefrie visiondokument blev politikker, der skal udvikles for handicappede borgere, drøftet under otte overskrifter. Emnerne inkluderer "Inkluderende og tilgængeligt samfund", "Beskyttelse af rettigheder og retfærdighed", "Sundhed og velvære", "Inkluderende uddannelse", "Økonomisk forsikring", "Uafhængig levevis", "Katastrofe og humanitære nødsituationer" og "Øvelse og Overvågning ”finder sted. Nogle af målene i 8 Barrier-Free Vision Document, som består af 31 mål og 111 handlingsplaner i alt, er som følger:

Tilgængelighedskriterier vil være inkluderet i offentlige udbud

Tilgængelighedskriterier vil blive inkluderet i offentlige udbud. Der vil blive truffet nødvendige lovgivningsmæssige ordninger for at styrke tilgængeligheden. Viden og kendskab til teknisk personale vil blive øget for at realisere alle former for arkitektoniske og bymæssige tjenester i den offentlige og private sektor på en tilgængelig måde. Incitamentsprogrammer vil blive udviklet for at øge tilgængeligheden. Derudover vil der blive udviklet en model for tildeling af tilgængelige boliger til overkommelige priser; Der vil blive truffet nødvendige foranstaltninger til tilgængelig produktion af offentlige transportbiler.

Diskriminerende bestemmelser udvindes

Den nationale lovgivning mod diskrimination af handicappede vil blive revideret. En revision vil blive foretaget for at fjerne bestemmelserne, der indeholder forskelsbehandling på grund af handicap. De nødvendige juridiske og administrative foranstaltninger vil blive styrket for at gøre klagemekanismerne og procedurerne, der gør det muligt at anvende enhver krænkelse af rettigheder, tilgængelige for personer med handicap.

Adgangen til retsvæsenet og deltagelse i det politiske liv vil blive styrket

Handicappes adgang til retsvæsenet og deres deltagelse i det politiske liv vil også blive styrket. Der vil blive gjort en bevidsthedsindsats om adgang til domstolene. Juridiske og administrative foranstaltninger vil blive styrket for at sikre, at handicappede bruger deres rettigheder i retslige processer og sikre passende tilpasninger til deres alder og handicap. Bestræbelserne vil blive øget for at sikre, at personer med handicap kan deltage i valgprocesser uafhængigt.

Tidlige diagnoseprogrammer vil være udbredt

Det sigter mod at styrke tilgængelige sundhedstjenester for handicappede. I denne retning udføres beskyttende og forebyggende arbejde i områder med medfødt og erhvervet handicaprisiko. Tidlige diagnoseprogrammer udvides, og programmer til tidlig intervention etableres samtidig. Sundhedsinstitutioners evne til at imødekomme behovene hos personer med handicap såsom fysisk adgang, passende udstyr, udstyr og tilgængelig information vil blive øget. Handicappes adgang til de lægemidler, medicinske materialer og udstyr, de har brug for afhængigt af deres handicap, vil blive lettet og understøttet.

Uddannelsesplan og materiale vil blive revideret

Det er planlagt at styrke uddannelsen af ​​handicappede ved at evaluere deres mentale og fysiske evner. I denne sammenhæng styrkes alt personale, der arbejder på alle uddannelsesniveauer, herunder førskoleundervisning, med hensyn til kvalitet og kvantitet. Uddannelsesplan og -materiale vil blive revideret med hensyn til diskrimination ved handicap.

Deres økonomiske status vil blive styrket

Det har også til formål at styrke de handicappedes økonomiske status. Aktiviteter for handicappede til at tilpasse sig arbejde med deres færdigheder vil blive udvidet. Lovgivningen om retten til arbejde og ansættelse, herunder rekrutteringsprocesser, ansættelsesforhold, karriereudvikling, sunde og sikre arbejdsforhold, herunder jobannoncer og ansøgningsskemaer, vil blive revideret for handicappede. Med Administrative Bøder-fonden udvides og aktiveres tilskudsstøtte til handicappede til at starte deres egen virksomhed. Handicappede i Tyrkiet vil træffe foranstaltninger for effektivt at drage fordel af alle aspekter af jobformidlingstjenester, der udføres på arbejdsformidlingssiden.

Websider og banktjenester vil være tilgængelige

Der vil blive gjort en indsats for at øge handicappedes bevidsthed om handicappedes rettigheder og offentlige tjenester. Websider for offentlige institutioner vil blive tilgængelige. Tilgængeligheden af ​​banktjenester udvides. Adgang til nødopkaldstjenester styrkes.

Deltagelse af handicappede i det sociale og kulturelle liv sikres

Handicappes deltagelse i det sociale og kulturelle liv, turisme, rejser, underholdning og fritidsaktiviteter vil blive styrket. Der vil blive truffet nødvendige infrastrukturer og administrative foranstaltninger for at sikre handicappede borgers deltagelse i sportsaktiviteter med lige muligheder.chat


Vær den første til at kommentere

Yorumlar