Ego-chauffører i køretræning for Ankaras nye busser

Ego-chauffører i køretræning for Ankaras nye busser
Ego-chauffører i køretræning for Ankaras nye busser
Tilmeld  


Ankara Metropolitan Municipality EGO General Directorate begyndte at give teknisk og praktisk træning til over 2013 EGO-chauffører for i alt 76 led-, solo- og elektriske busser, som blev købt og leveret for første gang siden 2. Metropolitan borgmester Mansur Yavaş, som delte med befolkningen i Başkent gennem sine sociale mediekonti, at køretøjerne med avanceret teknologi er nået til Ankara, sagde: "Som et resultat af det arbejde, vi startede fra den første dag, vi tiltrådte, er vi afsluttet. de klager, der er forårsaget af mangel på busser i årevis. Vi er begyndt at træne til den første levering af vores 500 nye busser, som vi har inkluderet i vores flåde. Meget snart vil vores veje være røde og hvide,” sagde han.

Ankara Metropolitan Municipality, som fortsætter sin indsats for en sikrere og mere komfortabel offentlig transport til hovedstaden, udvider sin bilflåde dag for dag.

EGO Generaldirektoratet, som har købt nye busser for første gang siden 2013, modtog i alt 76 nye busser i første etape og begyndte at give teknisk og praktisk træning til mere end 2 EGO-buschauffører.

Metropolitan borgmester Mansur Yavaş meddelte, at højteknologiske køretøjer er ankommet til hovedstaden ved at dele videoer på hans sociale mediekonti, sagde: "Som et resultat af det arbejde, vi startede fra den første dag, vi tiltrådte, har vi afsluttet klagerne forårsaget af mangel på busser i årevis. Vi er begyndt at træne til den første levering af vores 301 nye busser, som vi har inkluderet i vores flåde. Meget snart vil vores veje være røde og hvide,” sagde han.

NYE BUSSER GØR FORBEREDELSER PÅ MARKET

Ego Sofors for Ankaras nye busser i Surus Training

EGO's generaldirektorat forbereder i samarbejde med eksperter i firmatrænere 76 leddelte, solo- og elektriske buschauffører, som blev leveret i november inden for rammerne af ny buskøb, til ekspeditioner.

EGO Bus Department Training Chief İbrahim Erkaymaz udtalte, at buschaufførerne får teknisk og teoretisk træning og derefter praktisk køretræning for de nye busser.

"Vi begyndte at træne mere end 2 chauffører til at sætte vores busser i drift. Uddannelsen er givet af Mercedes' egne trænere. Vores uddannelse gives af et personale på fire personer. I 500. og 2. Region gives vores træninger i grupper på 3 personer. Vi sigter mod at give mere effektiv træning ved at holde antallet af chauffører i vores grupper på et minimum. Først gives al teknisk information, og derefter går vi videre til praktisk træning.”

Ego Sofors for Ankaras nye busser i Surus Training

EGO-chauffører, som deltog i træningen og begyndte at bruge de nye busser, udtrykte også deres tanker med følgende ord:

-Victory Karatop: "Vores træning er startet. Vi får teknisk information om køretøjet. Vi lærer, hvordan de nye busser adskiller sig fra andre busser med hensyn til brug. Vores nyankomne busser er meget veludstyrede. Udstyret med avanceret teknologi. Held og lykke til befolkningen i Ankara."

-Kenan Agili: "Vores træninger er meget produktive. Busser er godt udstyret. Tak til alle, der har bidraget."

-Kamil Goktepe: "Vores træning fortsætter med stor succes. Vi modtager også avanceret køreteknisk uddannelse. Må vores busser være gavnlige for at give en bedre service til mennesker og for bæredygtigt Ankara."

-Ahmet Tufekci: ”Vores nye busser er ankommet. Vores træning fortsætter på en meget hurtig måde. Da vores køretøjer er udstyret med den nyeste teknologi, er det meget nyttigt for både borgere og os.”

DE NYE KØRETØJERS TEKNISKE EGENSKABER

Ego Sofors for Ankaras nye busser i Surus Training

Borgerne vil være i stand til at rejse mere komfortabelt og sikkert takket være bussernes avancerede teknologi, som foretrækkes som velegnet til bypassagertransport (M3 kategori klasse 1).

Busserne, som har lavt gulv, aircondition, velegnet til at transportere cykler, har passagerinformationsskærme, et annonceringssystem og en dobbeltindgang USB-port, har også lette adgangsfunktioner for ældre, gravide og handicappede passagerer (handicappede ramper, særlige områder til elektriske og manuelle kørestole). Busserne, som vækker opmærksomhed med deres særlige sikkerhedsudstyr, har desuden et køretøjssporingssystem, kameraer (12 enheder) og et optagelsessystem.

Når der trykkes på panikknappen i en nødsituation, vil beskeden nå direkte til EGO Generaldirektoratets informationscenter, mens de nye busser vil køre med fartpilot begrænset til 70 kilometer.

Vær den første til at kommentere

Yorumlar