Karaismailoğlu: 'Vores mål i jernbaner er 80 procent lokalitet'

Karaismailoğlu: 'Vores mål i jernbaner er 80 procent lokalitet'
Karaismailoğlu: 'Vores mål i jernbaner er 80 procent lokalitet'

Transport- og infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu erklærede, at de har foretaget revolutionerende transportinfrastrukturinvesteringer i 18 år og sagde: ”Vi har investeret ca. 907 milliarder TL i transportinfrastruktur. 18 procent af dette blev gjort til jernbanen. Selvfølgelig er der hovedsageligt motorvejsinvesteringer i dette. Fra september 2020 er motorveje og jernbaneinvesteringer samlet. Med andre ord fangede forholdet mellem 65 procent og 18 procent hinanden ”sagde han. Minister Karaismailoğlu erklærede, at de har overskredet lokaliseringsgraden på 60 procent på jernbanen, og erklærede, at de er på målet på 80 procent. Minister Karaismailoğlu sagde: ”På samme måde blev udenlandske mærker altid brugt i vores undergrundsbaner. Næsten alle mærker i verden fungerer på alle vores linjer. Fra nu af vender vi nu tilbage til lokal metroproduktion ”. Karaismailoğlu bemærkede også, at en passager, der stiger ud af toget, let kan nå det sted, de vil nå på kort afstand med et mikromobilitetskøretøj, og dette starter ved Sirkeci Station.


Adil Karaismailoğlu, minister for transport og infrastruktur, svarede på journalisten Hakan elikiks spørgsmål ved jernbanevisionssessionen i 2023, der blev afholdt på det tyrkiske jernbanetopmøde.

forsømt i mange år efter jernbanen fra 2002, der foretog en seriøs investering i Tyrkiet, erklærede, at ministeren Karaismailoğlu, "På dette tidspunkt vil borgernes komfort med adgang til højhastighedstog øges yderligere," sagde han.

veje er motorveje fra investering af jernbaneinvesteringer i Tyrkiet, hvilket indikerer, at for meget Karaismailoğlu, "Vi har foretaget investeringer i transportinfrastruktur-revolutionerende de sidste 18 år. Her har vi investeret cirka 907 milliarder TL i transportinfrastruktur. 18 procent heraf er jernbane. Selvfølgelig er der hovedsageligt motorvejsinvesteringer i dette. Forhåbentlig er motorveje og jernbaneinvesteringer samlet fra september 2020. Med andre ord fangede forholdet mellem 65 procent og 18 procent hinanden. Vores mål er at sænke motorveje lidt længere og hæve jernbanerne. Vi vil fuldføre vores mangler der, både logistisk og logistisk, ved at gennemføre disse investeringer og tilbyde dem til vores land. Jernbane er meget vigtigt at have indflydelse på verden og være førende i sin region. Som du ved, er vores land efter 2002 bare ved at blive bekendt med højhastighedstoglinjer. Det tiltrækker også stor opmærksomhed på de mødte steder. Med hensyn til både komfort, hastighed og luksus ”sagde han.

 "Vores mål i den digitaliserende verden er nul fejl"

Om, at 18 procent af de investeringer, de har foretaget i transport og infrastruktur i de sidste 65 år, er foretaget på motorveje, bemærkede han, at motorvejsinfrastrukturen nu er på plads.

Tyrkiet 6 tusind kilometer opdelt motorvejsnet, der fortæller, at ministeren Karaismailoğlu til 18 tusind kilometer på 30 år sagde, at de øgede antallet af lufthavne fra 26 til 56.

giver detaljerede oplysninger om Tyrkiets jernbanenetværk Karaismailoğlu brugte følgende sætninger:

”På jernbanen har vi normalt en linje på 12 kilometer. Et tusind 800 kilometer af det er højhastighedstoglinje. Vores mål er at øge dette til 200 tusind inden 2023. Vi har et mål om at stige til 3 tusind med normale konventionelle linjer.

Vi arbejder også på normale linjer inden for godstransport, især for at forbinde disse organiserede industriområder og havne med hovedlinjer og bidrage til udviklingen af ​​industrien og produktionen der. På den ene side højhastighedstog og på den anden side er der en samlet undersøgelse med godstog i alle dele af vores land. Vi gør disse i overensstemmelse med en logistikmasteplan og transportmasteplan. Integration er også meget vigtig i vores transportnetværk. Selvfølgelig er vores mål i denne digitaliserede verden nu nul fejl. "

Vi sigter mod at øge brugen af ​​husholdningsudstyr produceret af den offentlige og private sektor på tyrkiske jernbaner.

Republic of Turkey State Railways (TCDD) er datterselskab af Turkey Wagon Industry Inc. (TÜVASAŞ), Turkey Locomotive and Engine Industry Inc. (TÜLOMSAŞ) og Turkey Railway Machines Industry AŞ (TÜDEMSAŞ) Turkey Rail som en statsøkonomisk virksomhed ved at kombinere System Tools Minister Karaismailoğlu sagde, at Sanayii Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) blev oprettet, at de sigter mod at øge brugen af ​​indenlandske værktøjer produceret af den offentlige og private sektor i tyrkiske jernbaner.

Karaismailoğlu understregede, at de oversteg lokaliseringsgraden på 60 procent på jernbanen, ”Vi er på et punkt, hvor vi målretter mod 80 procent. Tilsvarende blev der altid brugt udenlandske mærker i vores undergrundsbaner. Næsten alle mærker i verden fungerer på alle vores linjer. Fra nu af vender vi tilbage til lokal metroproduktion, ”sagde han.

"Vi sikrede strømmen af ​​Sortehavsfragt til det østlige Anatolien og det sydøstlige Anatolien."

Minister Karaismailoğlu mindede om, at de fornyede de gamle linjer, mens de foretog nye jernbaneinvesteringer, og at de fornyede den 1932 kilometer lange Samsun-Sivas-linje, der blev bygget i 400, og forvandlede den til elektrisk signal. Minister Karaismailoğlu fortsatte som følger: ”På denne måde sikrede vi strømmen af ​​Sortehavsgods til det østlige Anatolien og det sydøstlige Anatolien. Efter dette blev der givet adgang til linjen Baku-Tbilisi-Kars, som vi gennemførte. Tyrkiet midt i øst-vest og nord-syd korridorer i verden. Vi har meget arbejde at gøre. Vi er opmærksomme på dette ansvar. Forhåbentlig ønsker vi at overvinde dette ansvar og efterlade meget vigtige investeringer i vores land, vores borgere, vores ungdom og vores fremtid. Jeg håber, vi vil tackle disse ting sammen med vores team. Jeg er meget sikker på både mit team og mig selv. Jeg håber, at vi vil overvinde alle disse spørgsmål med den vision, vores præsident gav os. Alle skal være sikre på det. "

Om, at Eastern Express, de bestilte, tiltrak stor opmærksomhed, sagde Karaismailoğlu, at de planlægger nye undersøgelser for at øge destinationsdiversiteten på jernbanen.

"Sirkeci station vil hovedsageligt fungere som et museum."

Minister Karaismailoğlu sagde, at Sirkeci Train Station vil blive betragtet som et museum i den kommende periode, ”Vi sigter mod at etablere en bygning med cykelstier, sociale områder og rekreative områder mellem Sirkeci Station og Kazlıçeşme. Sirkeci station vil også for det meste blive revideret og fungere som et museum. Vi forbereder en undersøgelse af dette, ”sagde han.

Han bemærkede, at mikromobilitetskøretøjer som scootere og cykler vil ses mere på stationerne i den nærmeste fremtid, og Karaismailoğlu konkluderede sine ord som følger: ”Vi har planlagt det, vi vil også introducere det på kort tid. Nu vil en passager, der forlader toget let nå det sted, han ønsker at nå på kort afstand med et mikro-mobilitetskøretøj. Vi starter ved Sirkeci Station. "


sohbet

Feza.Net

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer